Nem tudom túl tenni magam!

Nem is tudom, hogy kezdjek hozzá, nehéz szavakat találni a Real elleni BL mérkõzésrõl. Hihetetlenül jól játszottunk, fantasztikusan jól levédekeztük a Real Madrid támadásait és remek kontráink voltak. Csak aztán jött az 56.perc a mérkõzés folyamán...

Amikor körülbelül 45 perccel a kezdés elõtt ránéztem a kezdõ 11-re, nem hittem a szememnek, hogy Rooney a padon van. Igazából azt sem nagyon értettem, hogy vajon Giggs és Welbeck egy ilyen fontos meccsen mit keresnek a kezdõben. Aztán elkezdõdött a meccs és egy olyan csapatot láttam az elsõ félidõben, amely nagyon jól össze volt rakva és nagyon erõsen koncentrált a feladatra.
 
Félidõben a játék képe alapján azt gondoltam, amit szerintem bárki más, hogy itt a Real Madridnak esélye nincs arra, hogy gólt szerezzen. A 2. félidõ 5. percében meg is szereztük a vezetést Ramos öngóljával, aminek annyira hangosan örültem, hogy mindenki felkelt, aki aludt az utcánkban. El sem tudtam képzelni, hogy bármi olyan történjen, amibõl nagy baj lehet. Ezek után eljött az 56. perc, amikor érthetetlen okokból a bíró eldöntötte a párharcot. Nem hittem a szememnek, hogy ezért ki tudta állítani Nanit. A Real Madrid megérezte, hogy ha valamikor, most el tudják dönteni a meccset és gyorsan meg is forították az eredményt. És most jön az a rész, amiért annyira szeretjük, imádjuk a csapatunkat. Nem adták föl és minden erejüket bevetve megpróbáltak 10 emberrel is tovább menni a 11(12!) emberrel játszó ellenfél ellen. Nem sikerült, de ez egyértelmûvé tette számomra, hogy sokkal jobb csapat vagyunk bármelyiknél a földön, mert mi vagyunk a MANCHESTER UNITED!
 
Egy kis értékelés a csapatról:
 
De Gea: fantasztikusan jól védett, egyre erõsebb és kirobbanthatatlan a kezdõ csapatból! Egyik gólról sem tehetett.
 
Rafael: Végig küzdött, hajtott. A támadásokba is besegített és apró termete ellenére sok fejpárbajt nyert.
 
Ferdinand: A régi Riót láthattuk, tökéletes párja volt Vidicnek.
 
Vidic: Nálam õ volt a meccs embere. Szinte az összes fejpárbajt megnyerte, veszélyes volt az ellenfél kapujára is. Remekül lezárta az indításokat. Nem kérdés, ha õ játszik, sokkal összeszedettebb a csapat.
 
Evra: A meccs elején szerintem egy kicsit elaludt, de utána hozta a rendes formáját.
 
Nani: Annak ellenére, hogy kiállították, jobban játszott annál, mint ami erre a szezonra jellemzõ rá, bár voltak pontatlan labdái.
 
Carrick: Szokászos csendes játék, de most is jól tette a dolgát.
 
Cleverley: Próbált lendületet vinni a játékba, néha voltak furcsa megoldásai, de legtöbbszõr jó helyen volt.
 
Giggs: EZ AZ EMBER EGY LEGENDA, EGY FÉLISTEN! 39 évesen végig küzdötte az egész meccset, soha nem tudták lefutni, mindig higgadt és jó döntést hozott. Ezen kívül zseniális labdát adott Robin van Persie-nek bal külsõvel.
 
Welbeck: Nagyon nagy szívvel játszotta végig a mérkõzést és nem tudtak mit kezdeni a gyorsaságával. A meccsen ugyan nem vettem észre, de egy késõbbi videón láttam, hogy remekül hatástalanította Xabi Alonsót. Veszélyes volt kapura is, kár azért az elpuskázott lehetõségért RvP lövése után.
 
van Persie: Nagy munkával játszott, sok lehetõséget dolgozott ki társainak, volt 1-2 helyzete, de a gól most elmaradt.
 
cserék:
Rooney: Volt egy lehetõsége gólszerzésre, de fölé lõtte. Igazság szerint kicsit elõbb kellett volna beállnia szerintem.
 
Valencia: Túl kevés játékidõt kapott, így nem nagyon tudok semmit mondani róla, egyszer megállította Kakát.
 
Young: ugyanaz, mint Valencia.
 
Összességében a csapat nagyon jól össze volt rakva és mindenki jól játszott, ezért fáj annyira ez a vereség és ezért tudnék mindig sírni, de még büszkébb lettem arra, hogy a MANCHESTER UNITED-nek szurkolok, amióta szeretem a focit.
 
 

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!