Goetze, Strootman, Baines = PL, BL, FA Cup

Üdvözlök Mindenkit! Ez lesz az elsõ blogom az oldalon, kérem tekintsétek úgy, mint szárnypróbálgatást. A pozitív visszajelzések mennyiségétõl függõen természetesen várható még néhány papírra (illetve monitorra) vetett gondolat tõlem, hiszen MU fanatikus révén mindenrõl van véleményem, ami a csapattal kapcsolatos. Elöljáróban csak annyit, hogy az alábbi blogban a nyári átigazolási idõszakkal kapcsoltban kívánok véleményt nyilvánítani...
 

Tisztában vagyok vele, hogy az augusztus végén záruló átigazolási idõszakban rengeteg gondolat, blog, hozzászólás, cikk, hír és kacsa röpköd majd, amikkel könyveket lehetne teleírni arról, miként kéne a csapatot átalakítani/jobbá tenni/megreformálni/békén hagyni/majd (nem by)Alex megoldja, stb, de azért remélem az én írásomat is elolvassa majd néhány lelkes szurkoló.
 
Magamat mindenképp abba a táborba sorolnám, aki a változás mellett voksol.
RVP gólok, játékosok igazolása, Giggs sokadvirágzás, Rafael nagyszerû fomája ide vagy oda, nem mondható a játékunkra, hogy "Európa szintû".
Angliában zseniálisak vagyunk, és ha csak Zaha érkezik a nyáron, akkor is megnyerjük jövõre is a PL-t. Hogy miért mondom ezt? Egyrészt mert hiszek benne - MU szurkoló vagyok vagy mifene! -, másrészt mert nincs olyan ellenfél, aki hosszú távon olyan megbízható teljesítményt tud nyújtani, mint a United.
Viszont be kell látnunk, hogy az európai porondon, ahol néha egy-egy mérkõzésen dõl el minden és nem fér bele a botlás, a húzóemberek gyengébb fomája, ott nem tudunk igazán nagyot alkotni. Mindegy, hogy a bíró hátráltat minket, vagy az idõjárás, vagy holdciklus rossz fázisában van a mérkõzés. Nincs meg bennünk a "gyilkos ösztön", hogy a fontos meccsen, a fontos pillanatban, amikor oda kell tenni magunkat, és nem hibázhatunk, akkor gólt szerezzünk, vagy éppen elkerüljük az ellenfél gólszerzését.
Úgy gondolom, hogy ez a plusz hiányzik a csapatnak. Viszont ezt a pluszt csak úgy érhetjük el, hogy a nyár folyamán átalakítjuk a csapat összetételét, és megpróbálunk egy eredményesebb, a gólszerzésre inkább törekvõ, az eredményre 2 gólos vezetésnél nem ráülõ, gyors és hatékony játékot kialakítani.
 
A következõ változtatásokat gondolnám (néhány helyen angol kifejezéseket használtam, elnézést érte, de így volt számomra megfoghatóbb):
 
 
TÁVOZÓK:
visszavonul - Scholes, Fletcher
kölcsönbe – Powell, Henríquez, Keane, Fábio, Büttner
eladás – Anderson, Bébé, Lindegaard, Macheda, Nani, Valencia
 
bevétel: kb. 50M EUR
 
ÉRKEZÕK:
vétel – Baines, Goetze, Strootman
 
kiadás: 76M EUR
 
CSAPAT 2013/2014:
GK – De Gea, Amos, Johnstone,
DF – Rafael, Evra, Jones, Ferdinand, Evans, Smalling, Vidic, Baines,    
MF – Giggs, Carrick, Young, Zaha, Cleverley, Kagawa, Strootman, Goetze,
FW –  Rooney, Hernández, Welbeck, van Persie
 
Line up - #1
De Gea (GK) – Rafael (RB) Ferdinand (CB) Vidic (CB) Baines (RB) – Carrick (DMF) – Strootman (CMF) – Goetze (AMF) Rooney (AMF) Kagawa (AMF) – van Persie (CF)
 
cserék: 1) Amos/Johnstone, 2) Smalling/Evans, 3) Jones, 4) Evra, 5) Cleverley/Giggs, 6) Young/Zaha,  7) Welbeck/Hernández
 
 
Line up - #2
De Gea (GK) – Rafael (RB) Ferdinand (CB) Vidic (CB) Baines (RB) – Carrick/Jones (CMF) Strootman/Cleverley (CMF) –  Goetze/Zaha (RMF) Kagawa/Young (LMF) – Rooney/Welbeck (SS) –   van Persie/Hernández (CF)

 
cserék: 1) Amos/Johnstone, 2) Smalling/Evans, 3) Evra,  4) Jones/Carrick/Cleverley/Strootman, 5) Zaha/Goetze/Young/Kagawa/Giggs, 6) Welbeck/Rooney, 7) Hernández/van Persie
 
 
Az elsõ taktikát találom legmegfelelõbbnek és ez az a felállás, ami képes a leggyorsabban reagálni, változtatni (akár cserék nélkül is), ha szükséges.
Goetze mindenképp gyorsítaná a támadó játékunkat, és azzal, hogy RVP mögött 3 támadó középpályás játszana - akik a széleken és középen, akár egymás helyét változtatva is képesek szervezni a játékot -levennénk róla a terhet, szabadon mozoghatna, és az elsõdleges feladatára, a gólszerzésre koncentrálhatna. 
Strootman sokkal stabilabbá tenné a középpálya közepét, mivel testi erejével képes megszerezni, megtartani a labdát, és van annyira intelligens játékos, hogy képes a támadásokat eredményesen támogatni.
Baines megszerzését azért tartanám fontosnak, mert egyrészrõl Evra kiöregedõben van, másrészrõl a szabadrúgásai is életveszélyesek. Több variációnk lenne a pontrúgások terén.
 
Úgy gondolom, hogy a megnevezett igazolások elérhetõk, nem a lehetetlent céloztam meg.
A távozó - és bizonyára az érkezõ - játékosokkal  természetesen nem fog mindenki egyet érteni, mert akinek Nani a kedvence, az nem nézné jó szemmel, hogy más csapatban rúgja azt a bizonyos bõrt, illetve aki nem kedveli a német focit, az Eriksen vagy éppen Thiago leigazolását sokkal szívesebben venné, mint Goetze megszerzését. Nincs egyforma vélemény, de ettõl szép a foci...
 

 

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!