Manchester United - A család

Sziasztok! Sztyopu vagyok, a szomszédból. Az elmúlt hónapok eseményei arra ösztönöztek, hogy megírjam életem elsõ és utolsó blogját. Ami talán kicsit rendhagyó lesz. Hiszen nem a szokásos futballteóriákról fog szólni, hanem a CSALÁDRÓL! A családunkról! A Manchester Unitedrõl!

Baromira utáltam a nyelvtant, de engedjétek meg, hogy most mégis valami hasonlóval kezdjem. United – egyesült, egyesített. Olyan „szervezet”, mely egy cél érdekében küzd!
Sokszor visszaköszön a sajtóban: „A Manchester United egy NAGY CSALÁD!” Elgondolkodott közületek valaki, hogy ez mit is jelent? Milyen kiváltságokkal, illetve milyen kötelezettséggel jár, ha valaki ennek a családnak a része?
 
Nem tartom magam igazi nagy fannak! Mivel nem a „mindenem” a Manchester United. Nálam mindig a család volt az elsõ! Ezért van az, hogy inkább veszek egy csokor rózsát a feleségemnek, minthogy egy MU-s mezre költsem. (Bármenyire is megvetendõ, de így van :D) Ennek ellenére mindig is úgy éreztem, a „CSALÁD” tagja vagyok. Mai napig igyekszem mindent megtudni a történelmünkrõl és követni a csapattal kapcsolatos mindennemû változást. Így nem tudtam nem észrevenni, hogy itt, a mi kis ereklyénken (manutdfanatics.hu) egyre több olyan szurkolótársam jelenik meg, akinek fogalma sincs a „United” szó jelentésérõl.
Nos, a szó jelentését már ismeritek :) . Lépjünk tovább!
 
Mit jelent a „CSALÁD” részévé válni?
Úgy gondolom, hogy akik e sorokat olvassák, tisztában vannak azzal, hogy kik voltak a Busby Bébik, ki volt Sir Matt, vagy Sir Alex, mit jelent a klub számára 1958. február 6. Vagy épp mire gondolok, ha azt mondom hajszárító? Ezért erre nem térek ki. (Ajánlott olvasmány)
 

Van egy nagyon jó szó, ami össze tudja foglalni szurkolói kötelezettségeinket: TISZTELET! (Vagy ha úgy tetszik a divatosabb formája a RESPECT! 
Nem lehet minden játékost szeretni. Valakinek nem tetszik a játék stílusa. Valakinek nem tetszik a modora. Van olyan, akire rossz ránézni a haja miatt. De mit mondjak? Ez van!
Ha már a család része vagy, tisztelned kell mindenkit, aki valaha a Manchester United mezét magára húzta! Szeretni nem! De TISZTELNI kötelezõ!!!
 
Tisztelnünk kell Scholes-t, Riót, Beckhamet, Ronaldót, Rooney-t, Carricket, O'Shea-t, Parkot, Van Der Sart, Nanit, Andót, Valenciát és így tovább. Minden egyes játékost, aki valaha is magára öltötte a Manchester United mezét!
A tisztelet az a minimális dolog, amit megérdemelnek azért, amit értünk, a CSALÁDUNKÉRT tettek! És azt kell mondjam, a játékosaink, az edzõink példamutatóan gyakorolják ezt!
 
Volt már rá példa, hogy egy csapat játékosai nyilvánosan egymásnak estek. Ezzel szemben mi történik a Unitednél? Ugyanazon a poszton játszó emberek egymást segítik, hogy egyre jobbak és jobbak legyenek. Itt nem titkolóznak az „öregek” a fiatalok elõtt, ha a sikereik titkáról kérdezik õket. Ellenkezõleg önzetlenül, ha nem is szeretetbõl, de a CSAPAT iránti tiszteletbõl segítik egymást!
 
A United sohasem egy emberbõl állt! Bár volt, mikor Ronaldo, Rooney, Robin volt a támadások kulcsa. (Hogy csak a legfrissebb neveket említsem.) Ennek ellenére a sikerek titka mindig is a CSAPAT, a CSALÁD volt.


Bizony a családhoz tartozunk mi is. Minden egyes Manchester United szurkoló. A kicsitõl a nagyig. De a kiváltságok mellé kötelességek is tartoznak. Ezek közül a legfontosabb a TISZTELET!
Ezért nincs „nem MU szintû játékos”, vagy „botlábú”, vagy ilyen meg olyan …..!
Tiszteljétek a csapatot, tiszteljétek a játékosokat, tiszteljétek egymást! Tiszteljétek a CSALÁDOT!
 
Mert a CSALÁD nem felejt! :D

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!