Transzferlesõ

A sokak által kedvelt idõszak, amely néha az õrületbe kergeti a szurkolókat és amikor minden pletyka szárnyra kap. Úgy döntöttem, megosztom a szurkolótársaimmal a véleményemet az átigazolási idõszakról illetve arról, hogy kiket tartok lehetséges érkezõknek/távozóknak.

Elõször is nézzük, kiket szeretne a Manchester United (a sajtó szerint).
 
Lehetséges érkezõk:
 
Leigton Baines: Nagyon tehetséges játékos, aki ráadásul angol és Moyes-nál alapembernek számított. Az Everton állítólag 18 millió font alatt nem hajlandó üzletelni és annyira nekünk sem hiányposzt, szóval sok értelmét nem látom a leigazolásában. 29 éves, szóval ha jön, nem leszek ellene, de nem hiszem, hogy nagy szükség van rá max. ha Evra elmenne, ami szerintem nem történik meg idén nyáron.
 
Kevin Strootman: A fiatal holland középpályás, aki védekezésben és támadásban is jeleskedik a Manchester United érdeklõdését is felkeltette (bár szerintem nem ajánlottunk még érte semmit). Sokan Roy Keane-hez, az egykori legendás közáppályáshoz hasonlítják, köztük én is. Jó lenne leigazolni, hisz a középpályán keletkezett ûrt már évek óta nem vagyunk képesek betölteni, itt az ideje! Tökéletes megoldásnak tartom a srácot és hiába hozták szóba az AS Roma csapatával is, én bízom benne, hogy minket választ (ha valóban komolyan érdeklõdünk iránta).
 
Thiago Alcantara: Az idei nagyszám! Az újságok már hetek, ha nem hónapok óta cikkeznek arról, hogy Thiago ide igazol, de a nyilatkozatok alapján még semmit nem ajánlottunk érte. Nem tudom, mi sülhet ki ebbõl az ügybõl, hisz a Bayern München is komoly kérõje az u21-es EB-gyõztes irányítónak. Támadásban remekel és védekezésben sem valami elveszett és csak 18 millió fontba kerülne (a kivásárlási záradék miatt, ami aug.1-én visszaugrik 90 millióra). Ami miatt azt gondolom, hogy hozzánk fog igazolni az az, hogy itt lényegesen többet játszana, mint a Bayernben, hisz a bajorok bivalyerõs középpályával rendelkeznek (Sweinsteiger, Luiz Gustavo, Kross, Javi Martinez, szükség esetén Alaba = nincs hiány!) így nehezebb lenne beverekednie magát a kezdõbe. Sõt még a padra is. Úgy tudni, De Geával jó barátok, lehet ez is fontos tényezõ, szóval itt lenne a legnagyobb keresnivalója, ha valóban elhagyja Barcelonát.
 
Cristiano Ronaldo: A portugál világsztár szenzációs szezonokon van túl a Real Madridnál (nem a csapat érdemeit nézem, hanem hogy Cristiano egyénileg hogyan teljesít). Az Aranylabda szavazásokon évek óta alulmarad Lionel Messivel szemben és a Real Madridot is csak a Barcelona után említik. Egyelõre nem hosszabít, de azt vallja, hogy boldog Madridban. Florentino Perez pedig biztos benne, hogy ott fog visszavonulni, ám ha Cristiano nem írja alá az új kontraktusát, akkor lehet, hogy elveszítik a fõvárosiak. Az ára jelenleg az egekben (ha nem hosszabít akkor 2015 nyarán ingyen igazolhatóvá válik), többször lehetett már hallani nagy háttérüzletekrõl, mint például Chevrolet+United = Ronaldo vagy olyat is lehetett hallani, hogy Wayne Rooney+25 millió = CR, szóval elég sok variáció került már napvilágra. Esetleg ha a közeljövõben visszatérne, akkor nagyon örülnék neki, de sajnos nem tartom valószinûnek max. öregpapaként még visszatér, de jobbra nem számítok.
 
Lehetséges távozók:
 
Luis Nani: A luzitán jövõje már jóideje téma a klubnál és a szurkolóknál is. Az elmúlt szezonban várakozáson alul teljesített (nem mintha a többi szélsõ nem így teljesített volna). A legfõbb probléma az, hogy évek óta nem képes stabil teljesítménnyel elõrukkolni és lehet, hogy havonta egyszer jól játszik, de stabilan hosszú ideig nem képes jó teljesítményt nyújtani. Az ügy egyik legnagyobb hátráltatója, hogy Nani bére iszonyat magas, így sok csapat érdeklõdését/ajánlatát utasította vissza. Csupa kérdõjel számomra a maradása, pedig kedvencem volt még régebben!
 
Wayne Rooney: Bár már a klub vezetõsége is tájékoztatta a szurkolókat, hogy Wayne maradni fog, de ezzel az újabb sérüléssel további spekulációk láttak napvilágot, miszerint Rooney titokban eligazol. Nekem nagy kedvencem és évekig húzóemberünk volt és valószinûleg ha elkapja a fonalat lesz is. Továbbra is abban hiszek, amit Moyes mondott, mivel nem szokott a levegõbe beszélni. Wayne maradni fog véleményem szerint!
 
Több lehetséges távozóra nem számítok. Vannak, akiken már szorul a hurok, mint pl.:Anderson de úgy látszik kap még egy utolsó(?) esélyt.
 
Lehetséges Kölcsönszerzõdések kötése:
 
Nick Powell: Az angol sajtó már lehozta, a Norwich City szeretné a fiatal angolt, aki góllal debütált tavaly a Wigan elleni bajnokin. Szerintem jót tenne neki egy PL kölcsön (ha folyamatosan/sokszor szerephez jut majd).
 
Michael Keane: Tavaly elvittük túrázni, nincs ez máshogy idén sem. Lényeges elõrelépés volt számára, hogy bemutatkozhatott az elsõ csapatban is és jó teljesítményt nyújtott, ezek után kölcsönvette õt a Leicester City, ahol alapember volt és hab volt a tortán, hogy a legjobb játékosok közé is nevezték. Mivel jól állunk azon a poszton, talán egy PL-csapathoz kölcsön kéne adni, hogy többet fejlõdhessen, mint itt játék nélkül.
 
Jesse Lingard: A tavalyi kölcsön nem jött be neki, így most egy újabb esélyt adnék számára kölcsönben, hogy bizonyíthasson.Tehetséges, ügyes játékos, nem szabad elkótyavetyélni!
 
Sokat lehet hallani, hogy a Crystal Palace újra kölcsönvenné Wilfried Zahát, de a helyzet már kitisztult és nem akarják Zahát abban gátolni, hogy betörjön a United elsõ csapatába/kezdõjébe. Kivételes tehetség, jól cselez, jól lõ - egy csiszolatlan gyémánt.
 
A véleményeket hozzászólás formájában várom és köszönöm annak aki ezt elolvasta!
 

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!