Nehéz kezdés, avagy minden kezdet nehéz

Lementek a felkészülési meccsek. 6 meccs: 2 gyõzelem - 2 döntetlen - 2 vereség. Elég egy vegyesvágott. Ami durva viszont, hogy felkészülési meccsek voltak, a Japánok és a Svédek már tolják a szezont, mi csak éppenhogy kezdünk belejönni és mivel ez nem megy olyan könnyen, már temetik a csapatot. Van már most, aki szinte "eret vág", kételkedik Moyesban meg a csapatban. Nem értem az okát.

David Moyes rendesen belekezdett. Elsõ nagyobb túrája volt új csapatával, közben tombol a Rooney-saga. Nincs irigylésre méltó helyzetben. De megszervezni nagyon megtudta a csapatot.
Amit el lehet mondani az az, hogy csupán 1 nézhetetlen meccs volt: A Yokohama elleni. Na az nagyon! Soha többé nem akarom azt látni. Az megérdemelt vereség volt, a 0 közeli játékkal. A Singha All-Star elleni vereségben és az Osaka meg az AIK elleni döntetlenben viszont van 1 közös: simán nyerhettünk volna, és szép volt a játék. Félszáz helyzet maradt ki szinte mindhárom meccsen, pedig ha több bement volna... 
 
A túra 3 névbõl állt: Januzaj, Lingard és Zaha. Mindhárman ragyogtak, igaz Zaha az utolsó meccsen elég gyatra volt, de a többi mérkõzésen nagyon odatette magát, Lingard a túra gólkirálya lett. Remélem még többször lehet majd látni õt is. Góljai szemkápráztatóakra sikerültek. Nagy öröm volt õt nézni. Adnan meg felszed pár kiló izmot, pár év és alapember lehet a középpályán. Akikrõl lehetne még beszélni: Anderson. Ando mintha feleszmélt volna, hogy repülhet Moyes alatt, szerintem elég elfogadhatóan játszott magához képest, fõleg az AIK ellen. Welbeck. Hát õ még mindig átok alatt van. Nagyon jó lenne, de csak lenne. Benne van a gól, ügyesen mozog, de a befejezések nagyon nem akarnak összejönni neki. Akik megleptek: Nani (AIK ellen): Nagyon jól játszott, ügyesen passzolt, kár hogy hamar lecserélték sérülés miatt. Henriquez (AIK ellen): Ügyes debütálás, meglepõen sok van a gyerekbe, sokra viheti. Bébé (AIK ellen): Õ az, akinek a nevét ha meglátják a szurkolók, vagy nevetõgörcsöt kapnak, vagy szélütést, nem véletlenül. De ezen a meccsen õ is jól játszott, jó volt, mint szélsõ, majdnem 2 gólpasszt adott (!) Az MU igazi erejét viszont Ausztráliában és Hongkongban láthattuk. 2 nagyon sima gyõzelem, elképesztõ játékkal. Ezzel a játékkal ha mennénk, remek lenne.
Emlékeztetõ errõl a 2 meccsrõl, valamint 1 csodás gól Lingardtól:
 
Ausztráliai meccs: A-League All Stars - MU 1-5
 

 
Hongkongi meccs: Kitchee FC-MU 2-5



 
Ligard gólja, ami a legszebb volt a felkészülésen:



 
A védelem érdekes volt, a túra alatt mindig kaptunk gólt, ami bizar volt hogy 3 óriási, védhetetlen gólt nyeltünk, amit még az MU drukkerek is megtapsoltak volna. Ez kissé megmagyarázhatatlan nekem, miért?

Moyesrõl eddig: Szimpatikusak a nyilatkozatai, tudja mekkora teher és mekkora elvárások várnak rá. A csapat játéka tetszetõs, taktikája tetszik, nagyon támadó a felfogása, Ferguson vele se lõtt mellé, mikor õt kiválasztotta. Ezért is nem értem, miért kritizálják õt egyesek. 

Na jöjjön az, ami most szinte kivétel nélkül minden MU drukkert foglalkoztat: átigazolások. Hogy itt mi zajlik, az érdekes. Jött 1 Varela, aki biztos nem az elsõ csapatba érkezett. Eddig lehetett hallani Thiagórol, Strootmanról, Fabregasról. De konkrét lépés nem volt, csak a katalánért, akit már tudtam az elejétõl, hogy szinte esélytelen lesz elhozni. Elsõ kettõt kicsit sajnálom, Strootmant pláne, de hát ez van. De ki járhat Moyes fejében? Pénze adott, vagy 80 milliót költhet. Ferguson 60-at költött átlagban. Ami biztos, a hiányposzt az a középpálya. Nincs védekezõ középpályás, egy igazi szûrõ játékos. Valamint egy Carrick-típusu játékos. Szélre nem kell senki, csatár még Rooney távozásával sem annyira indokolt, jöhet de nem hiányposzt. Egy Fellaini-Cabaye szintû kettõs kellene igazából. Mert jelenleg a középpálya Carrickre épül, ha õ nincs, vagy formája lemegy, akkor Cleverley meg Anderson nem biztos, hogy végig tudnák vinni a szezont, Fletcher visszatérése meg kérdõjeles, pedig mennyire hiányzik... :S Hogy miért nincs igazolás, fogalmam sincs, lehet rossz játékosokra megyünk (akiket nem lehetne elvinni), lehet Woodward "tapasztalatlansága" miatt, vagy Moyes miatt, mert "kevésbé ikonikus személy", nem tudni. Bármelyik lehet. Az idõ fogy. A CS döntõ vasárnap lesz. Oké, csúnya dolog, de a Wigant nem lehet nem leírni. Õket a B csapattal is verni kell, nem az lesz a baj. A baj a brutális szezonkezdés lesz. Elsõ 5 meccs, 3 rangadó. És szerintem nem lenne bölcs a "Wenger-módszer" alkalmazása (utolsó pillanatban gyorsan igazoljunk le Santosokat), a "Ferguson-módszert" kéne alkalmazni: idõben, mire a PL kezdõdik, befejezzük az átigazolásokat. Egyetlen igazolást nem tûrnék el: Baines érkezését, mert Evrát nem áldoznám be érte, akármennyire jó is.

Elgondolkodva pár szurkolói hozzászóláson: mi lenne ha nem jönne senki? Nos mi lenne? Átszalad rajtunk a Cardiff, kiesünk a BL-bõl és nem lesz kupa, középcsapat leszünk... (mielõtt valaki komolyan venné, csak ironizálok). Ha nem nyerünk semmit, a CS legyen meg, Moyes meg alakítsa ki az ütõ keretet. Lehet nem nyerünk semmit, de aki csak akkor van a csapat mellett, amikor nyer, az csak divatdrukker. Az menjen a Chelsea-hez, a Barcához vagy a Realhoz. Szerintem Moyes tudja mi a dolga. Visszatérve arra, mi lesz, ha nem jön senki: véleményem szerint Jones felmegy KVK-ra, hiányposzt pipa. Cleverleyt és Andót formába hozzák, addig kínozza erõlteti õket a menedzser, amíg nem lesznek formában, pipa.
 
Rooney távozása szintén durva kérdés. Továbbra is tartom, sajnálnám ha menne, ha menni akar, akkor nem lehet börtönbe vetni, de ne PL riválishoz, ennyire tisztelje az MU-t. Ha marad, ami jó lenne, akkor valamivel mégis motiválni kéne, mert akkor lehet kijönne belõle az állat.

Még jön egy Rio tiszteletére rendezett meccs, majd a Shield. Ha azt nem nyerjük meg, az hatalmas égés lenne, azért lehet Moyest lefejezné pár szurkoló. Ha nyerünk, de nem úgy sikerül a szezon, akkor is jusson eszünkbe, mit mondott Fergie. A klub kiállt mellette a nehéz idõkben. "Most a ti (vagyis a szurkolók) feladata, hogy kiálljatok a menedzser mellett." Aki tisztelte a legnagyobb mestert, az megfogadja a szavát. Ne felejtsük el, mi nem a Chelsea vagyunk, nem cserélgetjük szezononként az edzõket. Itt hosszútávra megy a munka.
 
Továbbra is GGMU!!! Remélem sikeres lesz a csapat a következõ szezonban is.

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!