Harcoljunk Bajnokként!

Szeretném megosztani a gondolataimat a WBA elleni meccsen nyújtottakról,  a csapat eddigi teljesítményérõl és arról mit várok az elkövetkezendõkben. 

de Gea: Tehetséges kapus, nagyon kedvelem, azonban nem egy vds kaliber, nem támogattja úgy a csapatot hátulról, mint egy sztárkapus. Nyilván nem az õ feladata elsõsorban h megoldja a védelem problémáit, de e legjobb úton halad, hogy ilyen jellegû pluszt is jelentsen a csapatnak. Reménykedjünk, hogy még sokáig hû marad drága csapatunkhoz.
 
Jones: Nagy potenciál van benne, jó lenne ha végre megoldódnának a problémáink a védelem jobb oldalán és ezzel örökre kirobbanhatatlan helye lenne a középsõvédõ poszton. Neki is sokat kell még fejlõdni, de szerintem õ a legtehettségesebb fiatal védõnk, a jobb oldali poszton pedig nem tudja kellõen kielégíteni feladatát. Jó lenne ha Rafael végre maga mögött hagyná sérüléseit, mert ez így nem jó a csapatnak, hogy egy termetes védõ rohangál fel-alá a jobb szélen. Vagy igazoljunk valakit erre a pozícióra, vagy erõltessük Fabiot, Rafael mellet.
 
Rio: Meg kell találni az egyensúlyt az õ játszatásában, ahogy Fergie tette azt. Még mindig nagyon jó védõ, aki magabiztosságot ad a védelemnek. Ma ez pont fordítva jött ki, elképesztõ hibákat csinált, egyfolytában otthagyták õt, stb, ez a produkció nem volt Manchester Unitedhez méltó. 
 
Evans: Nagyon jó védõ, remélhetõleg egy pluszt ad majd a védelemnek a visszatérése, mert eddig amit hátul nyújtunk az katasztrófális.
 
Büttner: Moyes óriásit hibázott mikor õt nevezte a kezdõbe. Messze nem áll készen arra, hogy a Premier Leagueben balvédõt játszon. Nevetséges, ahogy felfut a támadásokhoz(általában jól teszi azt, technikás, helyzeteket tud kialakítani), majd elõl ragad és nem ér vissza védekezni. Meg kéne tanulnia hátul tennie a dolgát, vagy kipróbálni szélsõként, mert ez így nem fog menni.
 
Nani: Érthetetlen a teljesítménye. Illetve egyféleképen tudom értelmezni, a srácnak nincsen agya. Elképesztõen teknikás, bármikor le tudja rázni a védõket, mindene megvan ahhoz, hogy egy olyan szélsõ legyen, aki meccseket dönt el. Ehhez képest, nem érti meg magát a többiekkel, folyton rossz megoldást hoz, elpasszolja a labdát. Én nem adtam volna neki új esélyt, de ha már itt van, akkor jó lenne, ha magához térne és elkezdene úgy játszani min egy igazi sztár.
 
Carrick: Számomra nagy csalódás eddig az éve. Ezen a meccsen sem tudta irányítani a középpályát. Többször elvesztette a labdát, vagy lerohanta a labdást, kevés sikerrel, evvel nehéz helyzetbe hozva a védõinket. Sok a rossz döntés tõle is, elõre játékban keveset nyújt, kell nekünk egy jó Carrick, mert egyenlõre nincs senki aki a helyét átvenné a középpálya tengelyében.
 
Anderson: Önbizalom hiányban szenved a srác. Úgy veszem észre tényleg sok idõt töltött a kondiban és sokat tett azért, hogy erõnlétileg javuljon. Néha egészen sok erõt és lendületet érzek benne, aztán jön a pofon: egy egyszerû passzt elront, belebotlik a labdába. Nevetséges, miközben nagyon jó megoldásokra is képes. Nehéz munkája van Moyesnak, mikor Carrick párját keresi a középpálya közepén, reménykedek benne, hogy valaki, õ, Clev vagy Fellaini végre huzamosan jó teljesítményt tud nyújtani.
 
Kagawa: Kicsit hasonló mint, Anderson, õ sem érzi magát jól a pályán, részben mert nem a saját posztján játszik. Rooney helyét azonban nem fogja megszerezni magának, amíg az angol itt van. Vannak jó megoldásai, de több kell ide, nem illeszkedik ebbe a csapatba, sajnálom, de lehet a legjobb lenne ha eladnánk. 
 
Rooney: Mezõnyben sok a hiba nála is, de bebizonyította az utóbbi meccseken, hogy õ az a játékos, aki meccseket tud eldönteni klasszis megoldásaival. Végre megint a régi Rooneyt láthatjuk, kicsit jobban össze szokik a csapattal és megállíthatatlan lesz.
 
Hernandez: Sokat javult mezõnyben, jobban meg tudja tartani a labdákat, mint régebben, pontosabban passzol. Továbbra is egy született góllövõ, de még mindig kevés egy Manchester United kezdõbe. Sok hasznát veheti a Moyes, de szerintem inkább csereként beszállva jelent sokat a csapatnak.
 
Cserék:
 
Januzaj: Büttner kezdõberakása nagy hiba volt Moyestól, de ami már megbocsáthatatlan, hogy könnyelmûen a fiatal belgát hozta be a szünetben. Szeretem Januzájt, de a WBA elleni produkciója nem volt felnõtt csapathoz méltó. Jelen pillanatban szerintem Zahánál semmivel nem jár elõrébb Januzaj. Nem tõle kéne várni, hogy megszerezze a gyõzelmet a csapatnak.
 
RVP: Szerintem kezdenie kellett volna ezen a meccse. Ha 30 percet kibírt, 60-at is tudott volna focizni. Lelkileg pedig magabiztosságot adott volna a csapatnak. Mikor beállt, már csak rohantunk a gyõzelemért, ettõl mindnenki feszültebb lett és kapkodás, hibák lettek belõle. A hollandig el se jutott a labda, legalábbis nagyon ritkán. Úgy pedig nehéz gólt szerezni.
 
Fellaini: Kicsit többre számítottam tõle, mikor leigazoltuk, de jobban belegondolva, nem várhatjuk tõle, hogy egy pillanat alatt berobbanjon. Jó, hogy sikerült leigazolnunk, mert több pozícióban is bevethetõ, a szükségtõl függõen. Jó fejjel, jól védekezik, nehéz tõle elvenni a labdát, adjunk neki idõt és reménykedjünk nemsokára Carrick párját fogja alkotni.(hosszútávon pedig akár helyettesítheti is Carricket)
 
Moyes: Ezen a meccsen õ is hozzájárult a csapat vereségéhez, egyszerûen elcserélte magát. A Man City elleni rangadón se gyõzött meg arról, hogy a lehetõ legjobb 11et küldte a pályára és nagyon furcsa volt, hogy egyetlen cserét eszközölt az egész meccs során. Remélem, hogy õ is sokat javul a szezon elõre haladtával és jobban megismeri a csapatot.
 
Ez a meccse és az elõtte nyújtottak alapján, szerintem nagyon nincsen összeszokva a csapat. Nem keltjük egy összeszokott társaság képét. A védelmünk sok hibával játszik, a középpályánk nulla, a támadásainknak pedig nincsen éle. Sokkal nagyobb küzdéssel és szenvedéllyel kellene játszanunk.
 
A tabellán elfoglalt helyünk ellenére, csak pár ponttal vagyunk elmaradva a riválisokkal szemben.
A szezon végére kell a csúcson lennie a csapatnak, de addig még sokat kell fejlõdnünk, Moyessal az élen. Én bízok a csapatban, már csak nekik kell magukban.
 

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!