Milyen érzés United szurkolónak lenni MOST?

Dühös vagy,  csalódott, félsz, szomorkodsz, vagy esetleg izgalommal várod a jövõt?

Azt a jövõt, amely egy új Manchester Unitedet hoz. Vitathatatlan, hogy Sir Alex nélkül a United már soha többé nem lesz ugyanaz. De vajon muszáj azt hinnünk, hogy nem lehet újra sikeres? 
 
Nem azért írom e sorokat, mintha engem nem bántana a vereség, vagy nem tenne boldoggá már idén egy újabb bajnoki cím. Természetes, hogy ahányan csak vagyunk, másképpen éljük meg a változást. De van egy dolog, ami összeköt bennünket. Mindannyian Manchester United rajongók vagyunk! 
 
Eddig megszoktuk, hogy csak egy karnyújtásnyira van tõlünk az újabb dicsõség. Most viszont egy új jövõ elõtt állunk, és már semmi sem biztos, de talán ez fogja még inkább izgalmassá tenni az elkövetkezõ éveket. Egy olyan út vár most ránk, melyen még soha sem jártunk. Ez egy hosszabb folyamat, aminek a végén rájövünk, hogy egy teljesen új dimenzió tárul majd elénk. Természetesen senki sem jövõbe látó és nem tudjuk, hogy ez az átmeneti idõszak meddig tart, de lehet éppen ez a kiszámíthatatlanság, ami drámai hangulattal és hatalmas izgalmakkal tölti meg az elõttünk álló éveket. 
 
Te, mint Manchester United rajongó tudod jól, hogy a Te csapatod sohasem adja fel a harcot. A világ legnépszerûbb klubjának szurkolsz, amely hihetetlen felemelõ történelmi múlttal bír, és már annyiszor bebizonyította Neked, hogy õ a Bajnok! 
 
A választás joga most is ott van elõtted. Vagy siránkozol, bosszankodsz, és bûnbakokat keresel, amiért nem sütkérezhetsz minden szezonban a dicsõségben, vagy rá sem hederítesz a rivális szurkolók gúnyolódásaira és a csapatoddal együtt harcolsz igaz United rajongóként, türelemmel, hûséggel, és büszkén, (hisz van miért annak lenned) és végül, mint mindig, újra felemelkedsz a Manchester Uniteddel.
 
Tudjuk, hogy Sir Alex távozásával elvesztettük a biztonságot, talán a sztárjátékosoknak sem ugyanolyan vonzó már az Old Trafford, mint eddig, és Ferguson hiánya egy kicsit megtépázta a legyõzhetetlenség palástját is. Talán sokkal keményebb ellenfelekkel kell szembenézniük a srácoknak, mint valaha. És talán hosszú idõk óta most a legsebezhetõbbek. 
 
De pontosan ezért, most nagyobb szükségük van ránk, mit bármikor!
 
Lehet, hogy idén nem leszünk bajnokok, nem szerezzük meg a FA-kupa trófeáját és nem nyerjük meg a Ligakupát sem, és talán a Bajnokok Ligája következõ szakaszában elvérzünk. De ez lenne a vég? Ettõl megszûnne a 20-szoros bajnok Manchester United?
 
A választ mindannyian tudjuk.  Ez a klub különbözõ korokban, különbözõ játékosokkal, különbözõ vezetéssel, mindig képes volt újrakezdeni, mert egy dolog soha sem változott körülötte, és ez nem más, mint a Manchester United hûséges rajongótábora. Ahogy Sir Alex a Vörös Ördögök vezetõjeként hozzánk idézet utolsó szavaiban elmondta:
 
Most Rajtunk a sor ! Nekünk kell az új menedzser mellé állnunk!
 
David Moyes ugyanazt a folytonosságot kell jelentse a klub élén, amit Sir Alex jelentett, és ezt csak a mi segítségünkkel és biztatásunkkal érheti el. Ne felejtsük, hogy a Manchester Unitedet még mindig olyan klasszis játékosok alkotják, akik tavaly megnyerték nekünk a klub 20. bajnoki címét. Rooney, van Persie, Carrick, De Gea, Vidic, akik nem vesztették el trófeák iránti éhségüket, ehhez adjuk hozzá Januzaj, Zaha, Powell, Lingard, Fabio, Rafael, Jones tehetségét, és néhány olyan játékost, akinek Ferguson távozását követõen is a legfõbb vágya, hogy a Unitedben játszhasson. Semmi más nem kell ahhoz, hogy felemelkedjenek, csak a mi türelmünk.
 
Mi mindig olyan büszkén emlegettük, hogy hányszoros bajnokcsapatnak szurkolunk. Most nem nekik és nem Moyesnak kell bizonyítani. Most rajtunk a sor! Nekünk kell bebizonyítani, hogy hûséges rajongótábor vagyunk, a csapat és az újmenedzser mellett állunk. És türelmemmel kitartunk akkor is, ha idén, vagy esetleg néhány éven keresztül, nem lesz majd olyan természetes mint eddig, hogy a bajnoki címért kell küzdenünk a szezon végén.
 
Más klubok rajongótáboraival ellentétben, mi mindig is türelmesebbek, hûségesebbek voltunk, nem szaladtunk el, ha nem úgy mentek a dolgok ahogy vártuk. Mert tudjuk, hogy ez a klub, amely oly sok örömet szerzett már nekünk, soha sem hagyott cserben bennünket. 
 
Egy új korszak vár ránk, nagy drámákkal, óriási izgalmakkal és nincs más dolgunk, mint hinni: a Manchester United örök!.  
 
Itt az ideje visszafizetni, amit eddig ez a csodálatos klub adott nekünk!
 
Rajtunk a sor! 
 

 

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!