Átigazolások: Újságírók vs. Valóság

Õszintén szólva ezt a blogbejegyzésemet szeptember 2. napjára szerettem volna idõzíteni, arra a napra, amikor végre véget ér a nagy nyári átigazolási hercehurca, lecsillapodik a média és „munkátlanná” válnak a nyári „mesélõk”, azaz az átigazolási pletykákat kreáló újságírók.

 


Sajnos költözés és egyéb problémák miatt utóbbi hónapokban nem volt internet elérhetõségem, ezért a „truedevil” szurkolótársamnak ígért összes nyáron velünk szóbahozott játékos felsorolás és blogbejegyzés elmaradt, viszont hamarosan itt a január, egy hónapig kezdõdik minden elölrõl, talán újra idõszerû elõvenni, mennyi alaptalan pletykát, butaságot képes alkotni a média annak fényében, hogy néhánnyal megnõjön a „fogyasztóknak” a száma.
 
Személy szerint én kifejezetten szeretek foglalkozni a pletykákkal, eljátszani a gondolattal, milyen lenne az épp szóbahozott játékost a csapatban látni, hova illene be, ha jönne, akkor ki távozna esetleg, milyen új taktikai formációt találhat ki a beépítésével az épp aktuális menedzser, egyszóval én inkább az élvezõjük vagyok, mint ellenzõjük. Ennek ellenére ez a nyár már nálam is betelítette a poharat…nem csupán azért, amennyi játékost naponta elõhúztak a kalapból, hanem azért a lejárató kampányért, amit a klubunk ellen indítottak, miután bezáródott a piac.
 
 
„Mit mûvelt a Manchester United nyáron átigazolás címen?”, „Botrányos nyár az MU-nál”, „Eltûnt a MU vonzereje”, „Fejetlenség a MU átigazolási politikájában”.
A legtöbb sportoldalon ilyen és ehhez hasonló címekkel írtak cikkeket tömegszámban, legfeltûnõbben az általam nem túlságosan kedvelt „Sporthíradó” ficánkolt, napokig jelentettek meg lejárató cikkeket klubunkról. Mindezt mire is alapozva?? Azokra a fikciókra, amiket õk és a kollégáik kreáltak…gondolok itt Thiago Alcantarára, Kevin Strootmanra, James Rodríguezre, Özilre, Bale-re és sorolhatnám még a nagyobbnál nagyobb neveket, akik klubot váltottak nyáron.
Hivatalos ajánlatot nem erõsített meg a klub egy embere sem. Új menedzser, új edzõk, új klubigazgató, a klub fennállásának egyik legnehezebb és legfontosabb periódusán mentünk keresztül és ahelyett, hogy segítséget kaptunk volna a nyilvánosságtól, nekünk estek, amiért megtartottuk továbbra is értékeinket, higgadtságunkat, és nem költöttünk 300 millió fontot egy nyáron feleslegesen!!
 
„Cserébe” ezt kaptuk tõlük, temérdek nevet a kalapba, utána pedig egy lejáratást, hogy mennyire is versenyképtelenek vagyunk…nem is szeretném tovább ragozni, kicsit belemennék a nevekbe, a velünk szóbahozott névsorba. 

 

Játékosok:
 
Kapusok: Begovic, Casillas, Valdes, Julio Cesar, Mignolet
 
Létrejött igazolás: -
 
Teljességgel értelmezhetetlen, De Gea abszolút elsõ számú hálóõrünk lett, padra mellé pedig ilyen kalibereket felsorolni…
 
Védõk: Matic, Garay, Lescott, Hummels, Ogbonna, Papadopoulos, Alex Sandro, Alderweireld, Baines, Luke Simpson, Guillermo Varela, Ranocchia, Shaw, A. Dragovic, Rami, Vranjes, Clichy, Nagatomo, Zouma, A. Williams, Erazo, Antonio Carlos, Mangala, Jagielka, Ginter, Siqueira, Astori, Marquinhos, David Luiz, Mascherano, Fabio Coentrao.
 
Létrejött igazolás: Guillermo Varela.
 
Ha valahova, akkor a védelembe nem gondolt senki komolyabb igazolásokat. Mennyiségben és minõségben is megvoltunk. Mostanra azért már kicsit más a helyzet, Rio és Vida elég rozsdás, ráadásul Vida szerzõdése lejár év végén. Télen újra elõkerülhetnek a fenti nevek.
 
Középpályások: Götze, Gaitan, Bale, Di Maria, James Rodríguez, Modric, Schlupp, Thiago Alcantara, Verratti, Draxler, Wanyama, Strootman, Belhanda, Goretzka, Ince, Huszti, Hamsik, Lampard, Fabregas, Marchisio, Mendy, Bender, Cabaye, Fellaini, Ljajic, Özil, Xhaka, Hector Herrera, Denisov, Feghouli, Vidal, Lars Bender, Mccarty, Zielinski, van Ginkel, Salih Ucan, Candreva, Konopolynka, Juan Mata, Saphir Taider, Schweinsteiger, de Rossi, Luiz Gustavo, Kaka, Kondogbia, Willian, Rabia, Ander Herrera.
 
Létrejött igazolás: Marouane Fellaini
 
A poszt, ahova a legnagyobb szükségünk lett volna friss arcra. Még szellemi szintben legkorlátoltabb firkász is tudta, a középpálya közepére muszáj igazolás. A védekezõ kp-kat dobálták is be bõszen, egyet csak eltaláltak a sok közül elven. Fabregas megszerzésével Moyes azt is felerõsítette, hogy TKP-t is szeretne a csapatba, ilyen nevekbõl se szenvedtünk utána hiányt. A szélsõ igazolást is szerették volna erõsen ránk erõltetni, szerencsére egy Januzaj nevû sráccal senki nem számolt, õ fért nekünk nyáron a legnagyobb igazolással!!
 
 
Támadók: Falcao, Lewandowski, Ronaldo, Lamela, Yilmaz, Neymar, Cavani, Jovetic, Benteke, Benzema, Bangu, Jackson Martínez, David Henen, Reus, Luiz Muriel, Eto’o.
 
Létrejött igazolás: mondani sem kell, 0
 
Rooney távozása egész nyáron a levegõben lógott, ennek ellenére a többi poszthoz képest vajmi kevés nevet olvastam támadó posztra. RVP, Chicha, Welbeck és még Kagawát is ide sorolhatjuk. Rooney nélkül is komoly névsor, ezért itt csak a felkapott sztárokat (Falcao, Cavani) a kiégett sztárokat (Benzema, Eto’o) és fiatal tehetségeket hozták szóba velünk.
 
 
 
Az összes velünk szóbahozott játékos száma: 101. Legalábbis én ennyit gyûjtöttem most itt össze nektek, ha a matematika ördöge nem vert át számolás közben, ha mégis, akkor elnézéseteket kérem ezért. Persze akinek eszébe jut és van hozzá még ennyi név olvasás után kedve, kipótolhatja a listámat!
 
A végére minden szurkolótársamnak kitartást kívánok a januári periódusra, és türelmet a klubbal szemben, ugyanis sosem tudhatjuk valójában kit figyelünk, kivel tartjuk már a kapcsolatot, és 1-1 szerzõdés kinek hibáján felül hiúsul meg…Bízzunk a klubunkban!!
 

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!