Elvitte a szél

Nem vagyok se futball-szakértõ, se blogger. Még csak óriási foci rajongóak se nevezném magam, annak ellenére, hogy természetesen, a foci a kedvenc sportom. Egy egyszerû Manchester United drukker vagyok, aki most megpróbál megfogalmazni egy-két gondolatot, hátha egyet ért majd velem valaki és nem csak a semmibe üvöltök majd.  

Bár igazából az se zavarna, ugyanis néha jó kiengedni magadból dolgokat. Én ezt most itt, egy ilyen írás formájában próbálom meg. Elõre elnézést kérek, elõfordulhatnak helyesírási hibák, ugyanis ez (az írás) sose volt az erõsségem, de minden tõlem telhetõt megpróbálok. Meg talán az internet mércéjéhez mérve, amúgy is, egy türhetõ minõséget tudok produkálni.
 
Elsõ körben a szélsõinkre térnék ki. Hogy miért? Én is szélsõ poszton játszom legtöbbet, legalábbis hobbi szinten, a haverokkal. Így talán nem csak sületlenségeket tudok írni errõl a dologról. Nanival kezdeném. Õ az, akirõl egyszerûen nincs konkrét álláspontom, imádom és egyben rühellem, amiért úgy fel tud idegesíteni, hogy az hihetetlen, pedig nem vagyok egy szívbajos ember, de az idétlen megoldásaitól a falra tudok mászni. Ahogy észrevettem, ezzel nem is vagyok egyedül. Technikailag megvan benne szinte minden, nem ahhoz, hogy egy Ronaldo2 legyen, az szerintem senkiben sincs meg jelenleg. De egy igenis klasszis játékos lehetne, de a tehetségét õ maga pazarolja el a sok bugyuta megmozdulásaival, amikre nincsenek is szavak. A lövései trehányak ("stadionbúú ki", vagy bele a kapusba, ahogy azt kell), szögletei manapság katasztrófák, pedig régen kiemelkedõek voltak. Meglátásaival nincs gond, jól "lát", csak ezt a képesség is ritkán használja. Miért? Mert önzõ (legalábbis szerintem). Nem is taglalnám tovább, ugranék Youngra. ha egy 10-es skálán kéne osztályoznom, akkor mondjuk 7-es lenne. Ha még hozná a régi szintjét. Mióta idekerült, azóta folyamatosan süllyed. Most valahol a 4-es körül lõném be, és akkor vele többet nem is foglalkoznék. Régen szinte a kedvencem volt, most már nem United szint, még csak nem is csere-szint. Valencia.. Valencia.. Na õ az, aki megérdemli, hogy itt legyen a csapatban. Nem csak hogy alázatos, de bele is illik a klub profiljába. Sajnos a lábtörése után volt egy óriási hullámvölgye, de számomra úgy tûnik, hogy ki fog tudni belõle mászni. Egyre több a jó megmozdulása (úgy értem, ami tényleg ér valamit), sõt! a látványos elemek is kezdenek visszatérni a játékába. Én bízom benne, hogy õ még oszlopos tagja lesz David Moyes Manchester Unitedjének. Emlékezzünk csak vissza, milyen pontos beadásokra volt képes! Az ilyen nem tûnik csak úgy el.. Aki ért hozzá, annak a lábában van ez. (Amúgy beadás téren [legyen az szöglet, szabad, vagy szélrõl beívelés] az egész csapatnak nem megy, nem tudom miért van ez, most ráfogom a balszerencsére, nem akarok okokat keresni. Talán most a Cardiff elleni 2-2-nél láttam javulást, szinte mindenki labdája embert talált, csodálkoztam is.) És Giggs. Ismerjük mindannyian, tudjuk mire lehet képes, még 40 évesen is. De Õt kezdetni, sõt, játszatni is nagyon nagy rizikó. All-in. Vagy bejön és a pazar passzaival, technikájával mindent viszünk, szétgyepáljuk az ellenfelet, vagy ha épp nem olyan napja van, akkor bizony bukjuk az összes zsetont. És sajnos, mostanában látni erre példát. Ezt nem kell ragozni, megöregedett. Hatalmas teljesítmény, hogy 40 évesen, még mindig a Manchester United tagja. Bár igaz, mostanában nem szélsõt játszik, hanem az igencsak hiányos középpályánkat próbálja befoltozi, a maga módján.
Összességében a szélsõ posztról: szerintem a legnehezebb, itt nem kiszolgálnak, itt neked kell kiszolgálni, védekezni. Nem csak technikailag, de fizikálisan is maxon kell, hogy legyél. Beívelni marha nehéz. Szinte egy pontra kell oda rakni a labdát, nehezebb, mint eltalálni a kaput (saját vélemény), el se tudom képzelni, hogy olyan védõkkel, mint amik a top-ligákban vannak, hogyan tudnak koncentrálni a játékosok erre.
 
Januzajt és Welbecket direkt nem említettem. Januzaj ígéretes, de egyelõre nincs róla képem. Tud lõni, tud beadni, elég lesz-e? Majd kiderül. Welbeck pedig egy technikai zseni. Csak ámulok a megoldásain, de hogy befejezni nem tud, az hétszentség. Kár érte, remélem még beleverik valahogy.
 
Egyelõre ennyi lenne. Lehet, hogy késõbb még leírom gondolataimat a KP-ról, illetve csatárjainkról, vagy nem. Én se tudom.
 
Remélem valakinek tetszett ez a kis szösszenet. Ha találtok valamilyen hibát, akkor jelezzétek, igyekszem javítani. 
 

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!