Saját gondolataim és megfigyeléseim!

Ez lesz az elsõ blogom, amit írok, remélem jól fog sikerülni. Leírnám a saját gondolataimat és amit észrevettem Moyes-nál, egyes játékosok felé mutatott bizalmában. A szerdai meccs után azon a véleményen vagyok, hogy itt nagy változtatásokat kell alkalmazni, ezt már Moyes is észrevette és már utalt rá, hogy itt változtatni kell.

Akiket én elengednék (meg is fogom indokolni, hogy miért is):
 
 
Young: az elsõ szezonja jól sikerült, de azóta mélyrepülésben van, igaz ebben a szezonban lõtt már golókat (azok szépek is voltak), de a formája mit sem változott, Õ nálunk kevés, a Villában sztár volt, itt csak egy játékos a sok közül.

Anderson: Moyes láthatólag nem bízik benne, még a padra sem teszi. Nekem személy szerint az egyik kedvencem, így én nem szeretném, ha távozna, de akkor miért is küldeném el? Mert ez neki sem jó, hogy még a padon sincs, így jobban jár, ha inkább távozik.

Büttner: amikor az elsõ meccsét játszotta, azt mondtam, hogy nagyon jó lesz, de amikor be-be került a csapatba, egyre inkább megváltozott a véleményem, Õ is, mint Young kevés ide.

Kagawa: nagyon örültem, mikor ide került, de lássuk be, nem váltotta be a hozzá fûzött reményeket, igaz nem a saját posztján játszik, mert ott Rooney kap szerepet, akit valljuk be, vétek lenne padra tenni, de Kagawa sem érdemli meg, hogy a padon üljön.
 
Cleverley: saját nevelésû játékos. Ezért sokan úgy vannak vele, ha saját nevelésû játékosunk van, azt meg kell tartani, hozzá teszem rögtön, hogy én is így vélekedek, de Cleverleynél nem. 24 éves, megállt a fejlõdésben, amit észre vettem meccseken nála, hogy futni nagyon bír és ahogy már itt is írták az oldalon páran, hogy olyan, mint Park: fut-fut. Néha rászánja magát, hogy kapura lõjön, de az nagyon ritka, itt van Ramsey, igaz Õ 23 éves, de sokkalta jobb, mint Clev, de arra akarok kitérni, hogy Clevtõl ez édes kevés.

Fellaini: tudom, most sokan ezért megköveznének, de én mégis elküldeném. Nyáron sem akartam, hogy ide jöjjön, de amikor bejelentették, hogy leigazoltuk, úgy voltam vele, hogy oké, nem írok róla semmit, gyõzzön meg, de engem ezidáig egyáltalán nem gyõzött meg, sõt még megerõsített, hogy Õ ebbe a csapatba nem való. Sokan írjátok, hogy azért nem játszik jól, mert sérült a csuklója és azért fájással nehéz játszani, fõleg az õ posztján, elgondolkoztam rajta és ebben tényleg lehet valami, mert azért tényleg idegesítõ, hogy fáj a kezed és így figyelj oda a játékra, úgyhogy a tavaszi idényt még meghagyom a meggyõzésemre, de ha akkor sem fog ettõl többet mutatni, akkor én Õt is elküldeném.

Külön írnám a többiektõl Fabiót: úgy látom, Moyes vele sem számol (pedig mennyire szeretném, ha a két Da Silva játszana majd idõvel a védelem két szélén), így inkább õt is engedjük el, mert tehetsége van a focihoz, de nem kap bizalmat.

Akiket viszont vennék:

Moutinho: tudom, most nyáron igazolt a Monacohoz, de egy próbát megérne a megszerzése, a transfermarkt szerint 26,5 millió font, amit valljuk be, egy ilyen játékosért nem sok. A télen meg is próbálnám megszerezni, Anderson+pénzért cserébe, hátha belemennének. Hozzá tenném, rajta kívül télen csak még egy játékosnál próbálkoznék be, de róla majd lejjebb.

Miguel Veloso: Õt csak a nyáron próbálnám megszerezni - jelenleg a Dinamo Kijev játékosa - szintén a transfermarkt-ra támaszkodnék, mert ott 8 millió fontra becsülik és nála is igaz, ami Moutinhonál, hogy érte is szinte ez az összeg ajándék.

Reus: na Õ az a másik játékos, akit még télen próbálnék megszerezni, valahogy úgy, hogy Kagawa+pénz, ebbe talán benne lenne Klopp is, de ha nem, akkor csak pénz, de ebben is kétlem, hogy bele egyezne, mert nem akarja elveszíteni az egyik, ha nem a legjobb játékosát pont a tavaszi idényre és a BL-re, így én úgy egyeznék meg Kloppal, hogy kölcsönben maradjon náluk nyárig és majd utána csatlakozzon, ebben már szerintem bele menne.

Sandro/Shaw/Coentrao: ha mind a két játékost Evra mögül elengedjük, akkor szükségünk van egy balhátvédre is, aki majd átveszi Evrától a stafétabotot. Itt az oldalon sokan Bainest szeretnék, de Evra és Baines között van három év, oké jó a bal lába, na meg angol, de 20-25 milliót hol ér meg egy 29 éves játékos, aki eddig egy tényleg nagy csapatban sem játszott, honnan tudjuk, hogy Õ itt tényleg beválna, most sokan biztos azt a kérdést tennék fel, hogy Shaw sem játszott egy tényleg nagy csapatban, de Baines és közte azért van egy jó 11 év, ami azért nem kis korkülönbség és Shaw még tud fejlõdni Baines már nem hiszem. Coentraot nem hiszem, hogy be kéne mutatnom, Alex Sandroról csak annyit, hogy brazil és a Portóban játszik és szerintem nagyon jó játékos.

Ennek a négy játékosnak a  leszerzõdtetését szorgalmaznám, melléjük még a Song, Gündogan, Koke hármasból még egy játékost, az már mindegy lenne, hogy melyiket. De ha már így belelendültem, akkor már írnék a kölcsönben lévõ játékosokról is (nem mindenkirõl):
 

A kölcsönben lévõ játékosokból én Lingard, Henriquez, Powell, talán Tunnicliffe-ben látok fantáziát, õket nyáron már nem adnám kölcsön, max Henriquez-t, de õt is egy PL-ben szereplõ csapatnak. Akiket viszont elengednék, mikor visszatérnek: Bébé, Macheda, Petrucci, Amos. Az elsõ három játékosban egyáltalán nem látok fantáziát, Amos nálunk maximum csere lehet, mert De Geát nem fogja kiszorítani a kezdõbõl.

Sajnálom, hogy ilyen hosszú lett, de úgy gondoltam, hogy meg kell veletek osztanom, ahogy én gondolom! :) Köszönöm, hogy elolvastátok a blogomat!

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!