Újabb botlás az Old Traffordon. Hogyan tovább?

Egy vagyok a sok közül, és végig is olvastam nagyon sok kommentet, remélem, hogy így egy kicsit jobban odafigyelnek a véleményemre, illetve többekhez eljut. Nem Moyes fikázás lesz, csupán sportszakmai kérdések, néhány észrevétel olyantól, aki focizik, olyan embertõl, aki 15 éve soha nem húzta le magáról a Vörös mezt.
 

A bevezetõ után írnék néhány szót a mai várakozásokról. Azt kell, hogy mondjam, ez ellen a Fulham ellen még nem is zavart volna ez a döntetlen, mert a keret jó a csapatnál, és egyátalán nem a Premier League leggyengébb csapata, mint ahogy sok kommentben elolvastam. Az, hogy most hol tartanak, az nyílván egy állapot, ami változik. A mai meccs elõtt úgy ültem le a tv elé, hogy tudtam, a kezdõnk jó és bár az ellenfélé is, számtalan csalódás után ezt a meccset behúzzuk. 
 
Most jönne néhány észrevétel, ami a focival kapcsolatos. Juan Matáról mindenki tudja, hogy milyen képességû focista. Egy bizonyos környezetben. Jose Mourinho talán a legjobban alkalmazkodó edzõ, akit valaha is láttam, és a Chelsea-t is szépen felépítette. Latinos, gyors, passzolgatós játék, messze ez a legjobb Chelsea szerintem az utóbbi idõben, ha csak a játékoskeretet nézem. De csak úgy halkan megjegyezném, hogy Mata itt soha nem lesz olyan penge, amíg a skót ember - direkt nem írok szakembert - a menedzser. Egyszerûen amikor René azt nyilatkozza a mérkõzés után, hogy "..a United taktikája egyszerû volt, ki a szélre, be a 16-osra, és lesz ami lesz.." akkor valami megváltozott bennem és rávilágított a lényegre. Itt már csak a menedzser okolható. Ez a taktika egy hulladék, egy ideje múlt, Stoke szintû csapat játéka. És ma, ha nem vörösben vannak a mieink, elhittem volna, hogy Stoke meccset nézek. Egyszerûen megengedhetetlen ez. Az elõzõ mérkõzéseken is ezt látom, egy olyan kialakított helyzetünk sincs egyik meccsen sem, amióta Moyes az edzõ, amire büszkénk lehetnénk. A Fulham elsõ gólja parádés észrevételen alapult, nem a védõi hibán. Váratlan húztak, egy csoda passzal, és jelenleg David Moyes-szal erre nem képes a United. És amíg ez a felfogás marad, ennyit tud felmutatni a skót kiválasztott, addig ne is várjunk javulást. De évek múlva sem. Egy Détári is be tud adni, és egy Emile Heskey is tud bent állni a 16-oson belül arra várva, hogy történik valami. 

Még egy fontos észrevétel:

Nézzük meg a mostani Evertont, és nézzük meg a Moyes féle Evertont. Az a szomorú tény, hogy Roberto Martinez fényévekkel többet tud kihozni ebbõl az Evertonból, látványos és élvezhetõ focival, mint amennyit Moyes valaha is ki tudott. Az utóbbi években az Evertonra úgy gondolt sok mindenki, hogy Baines betekeri, Fellaini meg befejeli. És többször is hangsúlyoznám, Moyes meg van gyõzõdve arról, hogy ez egy jó taktika, és pontosan ezért jön mindig a szerencsével, hogy 1000000 beadás közül egy nem tud úgy pattanni, hogy valaki beleérjen TALÁN, és TALÁN becsorog. Sportszakmailag nem ide való ez az ember, komolyan mondom, hogy egy Stoke 2. leszünk. Mert ennyit tud. Lehet írni, hogy adjunk idõt, de mire adjunk idõt? Komolyan a szerencsére kell támaszkodni? Ha tehetném, ma kifizetném a 6 évet, és visszahívnám SAF-ot, vagy egy latin focit játszató edzõt, ahol a kreatív futball érvényesülne. Egy skót -Fergie kivételével- soha nem fogja tudni azt a szintet hozni, mint egy latinos edzõ. Egyszerûen Moyes-nak semmi tekintélye nem maradt. Ezek a száraz tények, és aki nem így látja az vak. Az pedig, hogy SAF azt kérte, maradjunk az új manager mellett, egyszerûen nem lehet indok. Moyes-t csak azért választotta, mert honfitárs és látta azt, hogy hûséges. És azt tegyük hozzá, hogy SAF is sokszor lõtt mellé a karrierje alatt, ha tetszik ha nem, talán utoljára hagyta a legnagyobb hibát. 

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!