Venni vagy nem venni..?

Az idei elsõ két tétmeccsünk végleg meggyõzött arról, hogy csapatunknak muszáj igazolnia. Természetesen én is olvastam van Gaal nyilatkozatait, miszerint az elsõ három hónap mindig nehéz, illetve hogy a játékosoknak meg kell szokniuk a filozófiáját, és ez rendben is van. Láthatóak az új taktikára való átszokás okozta nehézségek (védõk és szélsõk helyezkedése, Mata pozíciója), viszont sok olyan probléma van, aminek nincs köze taktikához. És ezalatt a játékosok képességeire, állandó teljesítményére gondolok. Ezt a problémát pedig igazolásokkal és eladásokkal lehet orvosolni, amibe ideje lenne belekezdeni, ugyanis hét nap, és lezárják a piacot!

Lássuk a helyzetet posztokra bontva:
 
Kapus: Ezen a poszton meglepõen jól állunk. De Gea remek képességekkel rendelkezik, Lindegaard elsõ számú kapusnak is elmenne, Ben Amos pedig tehetséges srácnak tûnik. Itt nincs szükség igazolásra egészen addig, amíg a dán hálóõr el nem akar menni. Mert ha nem idén, jövõre szerintem távozni fog.
 
Szélsõ és középhátvédek: Na itt van az egyik probléma. Egyrészt kevés a védõnk, a Sunderland ellen két olyan ifi is játszott, akik tavaly még csak nem is voltak a kezdõ közelében. Pozitívum, hogy Jones nagyon jó, illetve, hogy Marcos Rojo már megérkezett. Alig várom, hogy játszhasson, mert nagyon nagy szükség van rá. Szintén nagy öröm Tyler Blackett teljesítmény, a fiú nagyon jól teljesít. Viszont a mai meccsen is látszott, hogy kevesen vannak a védõink, plusz ez az egyik legsérülékenyebb posztunk. Olyan védõre van szükségünk, aki elsõsorban középen játszik, de alkalom adtán a szélen is bevethetõ. Kettõ remek választásunk lenne, az egyik Vertonghen, a másik Chiellini. Más kérdés, hogy egyikük sem elérhetõ. És ez nagyban jellemzi a helyzetünket: ezen a poszton alig van elérhetõ, minõségi játékos. Lehetséges igazolás még itt Daley Blind, aki megfelel mindkét kritériumnak, nem lenne túl drága, és jobban ismeri is van Gaal, úgyhogy nem tudom, miért nem mozdultunk rá eddig.
 
Szélsõk: Ez szintén egy problémás poszt. Négy olyan játékosunk van, akiknek ez az eredeti pozíciójuk: Valencia, Januzaj, Young és Zaha. Itt nem is a játékosok mennyisége a baj, hiszen a szélsõ hátvédek is játszhatnak a helyükön, hanem a minõségük. Zaha szerintem kevés ide, illetve védekezésben nem is túl jó, õt  szerintem hamarost el- vagy kölcsönadjuk. Young is sokadjára bizonyította, hogy nincs a kellõ szinten. Néha jobb formában van, viszont az átlag teljesítménye borzasztó. Õt is el kellene adni. Viszont így érkezõre is szükség van, aki pedig úgy néz ki, Ángel di Maria lesz. Aki szerintem nagyon jó választás, támadásban kevés nála jobb szélsõ van. A védekezés már nehezebb kérdés, de ha mondjuk a bal szélen Rojo mellett játszik, akkor jól megy majd neki a dolog. 
 
Középpályások: Itt van a fõ problémánk. Elõször is el kellene adni Andersont és Cleverleyt. Az elsõt talán nem kell magyarázni, a másodikhoz én hozzáfûzném, hogy szerintem egy lassú, minden kreativitást nélkülözõ játékos. Fellaini még maradjon, szerintem jól jöhet egy tipikus romboló játékos, illetve a magassága is hasznos lehet. Carrick már kezd megkopni, Fletcher teljesítménye ingadozó, Herrera pedig ki tudja, beválik-e. Úgyhogy szerintem itt még szükség lenne egy igazolásra. Két elérhetetlen játékos van, akik megoldanák a problémáinkat: Pjanic és Marchisio. Viszont van egy teljesen elérhetõ, képességeihez mérten olcsó játékos, mégpedig Khedira! Kreatív középpályás, akit csak mellõznek a Madridnál, úgyhogy szerintem nem lenne gyakorlati akadálya, hogy leigazoljuk. Egy játékos még van, akit szívesen látnék a csapatban, de csak akkor férne be, ha mondjuk Fellainit még eladnánk: õ Fabian Delph az Aston Villából. Illetve nem szabad elfeledkeznünk Nick Powellrõl, aki ezen a poszton is bevethetõ, és láttuk már, mennyire tehetséges! 
 
Irányító és támadó: Ezeken a posztokon sem szenvedünk különösebb hiányt, sõt nagyon úgy tûnik, egy csatárunk még távozik: Welbeck vagy Chicharito. Én kettejük közül inkább Chicharito távozásának örülnék jobban, mert az angol játéka szerintem dinamikusabb. Csatárposzton pedig ott van Will Keane és Wilson, illetve bevethetõ itt Januzaj, Lingard és Powell is.
 
Ha ezt összesítjük, minimum 3igazolásra szükség van, de öt új ember is hasznos lehetne. És ugyebár az a helyzet, hogy ez az idõhiány miatt szinte lehetetlen. Nagyon úgy néz ki, hogy a di Maria üzlet már sínen van, ha szerencsések vagyunk új arc fog még érkezni, középpályás vagy hátvéd posztra.
 
 
Egy ilyen kezdõcsapatot lenne ideális látni:
De Gea - Jones, Evans/ÚJ KÖZÉPHÁTVÉD, Rojo - Valencia, Khedira, Carrick, Di Maria - Mata - Rooney, van Persie
 
Végezetül csak annyit, hogy én egyáltalán nem bírálom van Gaalt és a módszereit, nekem csak elegem van egy két játékosból, és szeretnék a helyükön minõségibb embereket látni. Ez az egész csak az én véleményem, nyugodtan vitázzatok vele, ha bármilyen más elképzelésetek van, vagy hozzáfûzni valótok, írjátok le nyugodtan a kommenteknél. És bocsánat a stílusért, csak ilyen szárazon-gorombán tudok írni :D
 

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!