Nyár végi gondolatok

Egyetlen nap maradt az átigazolási szezonból, mindannyian kíváncsian várjuk, hogy lesz, vagy lesznek-e még érkezõ játékosok és hogy kik fognak még kölcsönbe, vagy végleg távozni a klubtól. Készítettem egy röpke kis visszatekintést, melyet megpróbáltam viccesebb formába önteni képek segítségével. Fogadjátok szeretettel! :)

Azt már szezon végén tudtuk, hogy nem lesz egy átlagos nyarunk. Rengeteg dolog történt szezon közben, szezon végén, ami miatt a legtöbb United szurkoló nagyon várta a nyarat. Nem kívánok belemenni a Moyes menesztése körüli vitákba újra, úgy gondolom, hogy beszéltünk a témáról eleget. Az biztos, hogy megosztotta a szurkolókat.
 
Elsõként a "Ki lesz Moyes utódja?" kérdés merült fel, melyre viszonylag hamar, már a világbajnokság elõtt megkaptuk a választ, mint ismeretes Louis van Gaal foglalta el helyét a Manchester kispadján. Bár mint kiderült, ez egy hosszú folyamatnak csak a kezdete volt.
 

 
Mindenki számára világossá vált ugyanis, hogy igazolások nélkül nem leszünk képesek visszakerülni az európai elitbe. Nap mint nap olvastuk a híreket, hogy történik-e valami. Jól indult! Ander Herrera és Luke Shaw az átigazolási piac nyitása után szinte rögtön érkeztek is. Úgy látszott hengerelni fogunk igazolás terén. Nem így lett...a kezdeti lelkesedés pesszimizmusba csapott át, mivel hétrõl-hétre csak a lehetséges neveket olvasgattuk, de konkrét mozgás nem történt. Ebben szerepet játszott valószínûleg az éppen zajló VB is, de a klub még a torna zárultával is elég passzívnak mutatkozott. (Ez persze nem zárja ki azt a lehetõséget, hogy a háttérben folytak a tárgyalások.)
 
Vészesen közelgett a felkészülési túra, melyre még mindig csak két új játékossal, fiatalokkal feltöltve utaztunk el, ugyanis ki-ki a megérdemelt pihenõjét töltötte. Ismeretes volt az is, hogy van Gaal új hadrendet kíván bevezetni és mustrát tart az állomány felett, amihez 3-4 hétre volt szüksége. Ezzel fel is merült a kérdés, hogy akkor már augusztus vége lesz. Lehet nem is fogunk már igazolni? Valószínûleg van Gaalon és Ed Woodwardon kívül erre a kérdésre más nem is tudta akkor a választ.
 

 
Sokat lehetett hallani azt is, hogy hozzánk úgysem akar jönni senki, mert nem indulunk a Bajnokok Ligájában. Tény, hogy ez a helyzet nem túl csábító, de bíztunk abban, hogy egy komoly játékos nem csak ezt nézi, amikor a szerzõdtetésérõl van szó.
 
Következett a túra. Többen egyetérthetünk abban, hogy valami álom vált valóra, amit ott láttunk. Kedvenceink hengereltek és bár voltak hibák, mindenki mintha szárnyra kapott volna. Számos szurkolótársammal együtt hajnalban keltünk-feküdtünk, csak hogy láthassuk újra a csapatot. Valljuk be õszintén, bizakodtunk. A látottak arra adtak okot, hogy bizakodhatunk egy remek szezonban. Voltak pesszimistább hangok is, vagy talán inkább reálisak, de természetes, hogy egy drukker a végsõkig bízik a csapatában.
 

 
Majd jött az "ébredés". A zsinórban 6 meccset nyerõ csapatunk hatalmas meglepetésre odahaza vereséget szenvedett, majd döntetlent játszott és kiesett egy megalázó vereséggel a Ligakupából is egy harmadosztályú csapat ellen. Menet közben lehetett pletykákat hallani, hogy van Gaal el akar beszélgetni Woodwarddal, hogy kik fognak érkezni, kik fognak távozni. Az biztos volt, hogy a keret nem elég jó, kellenek új játékosok, akik színt visznek a játékba és természetesen ezáltal távoznia is kell nem egy embernek.
 

 
De ha egy gépezet beindul ugyebár. Hirtelen kapott szárnyra a hír, hogy Marcos Rojo kiruccant Manchesterbe és akkor már beugrott hozzánk egy gyors orvosira is. Igaz a papírjaival még a mai napig gondjai vannak, de bízunk abban, hogy a következõ két hétben ezek a gondok elhárulnak.
 
Véleményem szerint a világ összes elérhetõ játékosát szóba hozták csapatunkkal, hogy biztos jön, holnap jön...mégsem jön. Kell egy nagy név! De ki legyen az? Hamar jött a válasz. Ed jött, Ed látott és Ed igazolt! Welcome in Manchester Angel Di Maria! Rekordigazolás, nemcsak klubszinten, hanem egész Angliában. Ekkor gondoltam azt, hogy na végre, ez igen. Majd a napokban bekopogtatott az orvosi szoba ajtaján Blind is. Hurrá!
 

 
Egy nyár, 5 új játékos és még egy teljes nap hátra van. Izgatottan várjuk, lesz-e még érkezõ és kik kapnak menetlevelet a vezetõségtõl. Összegezve a nyarat azt kell mondjam, hogy végül a klubvezetésen, az igazolási politikánkon nem fog múlni, hogy a csapat vissza tud-e kapaszkodni a legjobbak közé. Tudom, hogy az eddigi igazoláspolitikánk, hogy olcsón veszünk tehetségeket most hirtelen semmivé lett, de a mai futball sajnos ilyen, ezt nekünk is el kell fogadni. A milliárdos sejkek és oroszok által játékszernek használt klubok világában csak az marad fent, aki erõs és hajlandó pénzt áldozni a sikerért!
 

 
De a United a világ legnagyobb és legerõsebb klubja és felveszi a versenyt bárkivel heteken belül, eredményesen! Kedves szurkolótársaim! Bíznunk, hinnünk kell akkor is, ha a mostani eredmények nem a leg acélosabbak is. One love, One United!
 
 

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!