Rosszabbul állva, de mégis látva a fényt

Ez kicsit ellentmondásos, de így lehetne összefoglalni a jelenlegi helyzetünket. Rég írtam már, ki akartam várni az elsõ 5 meccset, mi is sülhet ki Van Gaaltól. Én most a vereség ellenére is bizakodó maradtam. Miért?

Összegségében véve sokkal jobb a keret. Tavaly és hosszú évek óta a legnagyobb baj a KP volt. Itt látványos lett a fejlõdés. Ezt nem lehet vitatni, az új igazolások életet vittek középre. Az érkezésekor sokak által nagyon csúnyán leszólt Herrera eddig iszonyatos jó vételnek látszik, végre egy középpályás, aki mert elõre játszani, labdát szerez, gólokat is lõ, és távolról is bevállalja a kapura lövéseket. Szerintem nem sok az ára, és ha így halad, akkor ki merem jelenteni: jobb lesz, mint a felkapott Kroos. Folytatom a sort Blinddel. Elsõ két meccsén szintén jó teljesítménnyel rukkolt elõ. Becsúszik, szerel, remek szûrõ. Szerintem õ lesz Carrick utódja. A távoli kísérleteire neki sincs panasz, és hajt rendesen. És hát Di Maria. VÉGRE VAN IGAZI 7-ESÜNK HOSSZÚ IDÕ UTÁN! Idejött, és messze kimagaslik. Még szoknia kell a PL-t fizikailag, és még a passzpontosságon is van mit javítania, de tökéletes lesz. Eszméletlen intelligenciája van, ahogy képes helyzeteket csinálni, amilyen beadásai vannak, amilyen megoldásai, az emberfeletti. Érte a brit rekord eddig totálisan megérte. Végre egy szélsõ, aki megbolondítja a védõket, gyors, és a semmibõl is helyzeteket alakítani.
 
A játék képe. Tavaly 5 forduló után jobban álltunk Moyes-szal. De a mutatott játék messze nem volt szép, sõt. Ahogy Ferdinand késõbb mondta „a védekezés volt a hangsúly”. A KP lassú volt, kevesebb is volt a támadás. Az utolsó 2 meccs szerintem az irányvonal, ha ezen fogunk elindulni, akkor hihetetlen idényt fogunk futni. Látványos támadófoci van. Látszik a cifrázás, a szépre törekedés és a kreativitás. Ha a védelem összeáll, akkor innen már a bajnoki cím is hozható cél lehetne.
 
Persze vannak hibák még. Hogy mire gondolok:
 
A védelem. Sajnos van 3 „porcelánvédõnk” (Jones, Evans, Smalling). Ebbõl a 3-asból Jones a legfájóbb, mert õ a legjobb, és ezt szerintem senki sem vitatná. Ezt ki kellene nõnie, mert amúgy õ lehetne a jövõ egyik oszlopa. Rajtuk kívül van egy Blackett. Õ nekem meglepetés. Magabiztosabbnak látom, mint Smallingot, bár vannak hibái. De hát csak most debütált, és szerintem nem véletlenül kap folyamatos bizalmat LvG-tõl. Rojo hát… eddig szoknia kell a dolgokat, de legalább fellép a támadásokhoz, labdái meg nem a vakvilágba mennek. Szerintem Shaw visszatérésével tuti középen lesz.
 
De Gea: Én nem tudom õszintén szólva mi van vele. Tavaly magabiztos volt, képes volt bravúrokra. Idén eddig ez nincs. Eltûnt. A kijövetelei inkább nem véleményezhetõek (a QPR ellen ha nincs Evans, akkor érdekes lehetett volna a meccs) a kirúgásai sem az igaziak, és hiányolom azt, hogy legalább elinduljon, próbáljon védeni. Szerintem pár meccs pad ráférne, Lindegaard szerephez kerülhetne már, szerintem forr benne a bizonyítási vágy, ami szerintem a spanyolban már nincs. 
 
Végszónak annyit, hogy az idei PL még erõsebb, mint tavaly. De nem vagyunk lemaradva. Egymásra tolódtak a nagyok, és bizarr volt a hétvége, a nagyok közül csak az Arsenal nyert, a S’oton meg elõbb-utóbb tuti kifárad. Még semmi sincs veszve!  A 3. és a 12. hely között 5 pont van. Ez hozható. Az ellenfelekrõl meg látszik, hogy ezek foghatóak lehetnek. A Spurs semmivel nem erõsebb mint tavaly, az Everton sem lett jobb, a Pool a sorozatterhelés miatt szerintem nem lesz olyan jó, mint tavaly. Van a City, de idén õk sem brillíroznak. Az Arsenal kiszámíthatatlan, a Chelsea az egyetlen, amelyikrõl azt mondom, hogy õk egy más világ. Ha Moyes kapott majd egy évet, miközben nem volt fejlõdés, akkor van Gaal többet is érdemelne, szerintem jó lesz, csak érjen össze a csapat!
 

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!