Kapitány Úr!

Tegnap, miután a mérkõzésnek vége lett, motoszkált bennem a gondolat Rooney kiállításával kapcsolatban, és ezt most "papírra is vetem" nektek.

Tudom, hogy ezzel most sokaknak a lelki világába gázolhatok, de higgyétek el nekem, hogy nem fût Rooney ellen utálat, vagy gyûlölet, szimplán próbálom kicsit reálisan nézni a helyzetét.
 
A sztori igazából nem is most hétvégén kezdõdött, hanem akkor, amikor van Gaal a csapathoz érkezett és számos problémával találta szemben magát. Az egyik Vidic távozása, mellyel a csapat elvesztette addigi kapitányát. Nincs min vitázni, újat kellett keresni, mert egy határozott, magabiztos vezérre minden alakulatnak szüksége van.
 
Mind tudjuk a végeredményt, Rooney lett az. Megérdemelte-e? Igen, kétség kívül! Ugyanakkor kicsit soknak érzem azt, hogy ezért neki minden áron kezdeni kell, még olyan poszton is, ahol nem tudja legjobbját nyújtani, ezzel kiszorítva mást, aki adott helyen a világ egyik legjobbja. Roo érdemeibõl ez nem feltétlen von le, mivel õ itt is megpróbál jó teljesítményt nyújtani, robotol a mérkõzésen, próbál támadni és védekezni is. Lássuk be, hogy Mata helyén kevésbé eredményes.
 
Benne van a pakliban szerintem az is, hogy LvG kedveli van Persie-t és ezért játszatja is. Falcao sem azért jött ide, hogy csak cserebere legyen, sajnos jelenleg ennek a spanyol issza meg a levét. Viszont, most hétvégén történt valami. Valami, ami akár nagy felfordulást is okozhat az eddig is felforgatott csapat életében.
 
Nem szeretnék vitába belemenni az ügy kapcsán, hogy ki kellett-e állítani Rooney-t, vagy csak sárga lett volna. Maradjunk annyiban, hogy láttunk már ilyenért pirosat máskor is. Lehet, ha rácsúszik és összekoccolja a megiramodó játékos bokáit, megússza egy sárgával, de ugye fociban nincs mi lett volna ha... megtörtént, a bíró ítéletet hozott, Roo mehetett zuhanyozni, ennyi! Véleményem szerint felelõtlen döntés volt a Kapitány Úr részérõl, hogy a taktikai fault megoldásaként a rúgást választotta. Lehet azt mondani, hogy a csapatért tette, akkor is aljas megmozdulás volt, vannak akik Fellát is ezzel vádolják sokszor. Kikiálthatjuk hõsnek is, felelõtlennek is. De a mérkõzést nyertük, csak ez számít.  
 
És most elérkeztünk oda, amiért ebbe a blogba belekezdtem, hogy miért örülök a kiállításnak? Mielõtt bárki is leszedi a fejem olvassa el fentebb, nem utálom Rooneyt!!! Nos...egyrészt ugye így elég egyértelmûnek tûnik, hogy Mata visszakerül a saját posztjára. Szerintem megérdemli hogy játsszon és én mindig is úgy gondoltam, hogy majd RvP fog padozni, mivel talán a 3 csatárunk közül õ volt kezdetben a leggyengébb. Viszont érdekes megnézni, hogy Falcaóval elég jól megértik egymást és így kiváltképp izgalmas lesz nézni, hogy Matával a háttérben mire lesznek õk ketten képesek. De szerintem az Everton kezdhet izgulni! :)
 
Amiért dühítõ a kiállítás az pedig az, hogy elvileg Fletcher a csk helyettes. Felmerül tehát a kérdés, hogy akkor most õ majd Blindet fogja kiszorítani a csapatból? Remélem nem. Maximum azt el tudom képzelni, hogy ha Herrera nem lesz egészséges, akkor az õ helyén játszhat Fletch, de bízom benne, hogy a kis spanyol hamar rendbe jön és hétvégén már játszhat! Így viszont, Fletch nem igazán férne be a kezdõbe, legalábbis nálam, és megmondom õszintén, jelen játékosokat megnézve, nem is baj. Remélem LvG lesz elég tökös, hogy másik csk-t találjon. Megnézném pl. RvP-t is mint kapitány, de akár Di Mariát is.
 
Tudom, Roo az igazi legenda most a csapatban, nem vitatom el, hogy rengeteget tett a csapatért, de azért lássunk az orrunknál tovább, hogy ha valahol valamit nem jól csinál és ne sértõdjünk meg a másikra. Még egy érdekes dologra fény derülhet a kiállítása miatt. Mégpedig arra drága barátaim, hogy mit ér a jelenlegi United Rooney nélkül! Érdekes kérdésekre kaphatunk válaszokat! Roo valóban még a United motorja? Kihagyhatatlan a Unitedbõl? Stb...
 
...érdeklõdve tekintek a következõ pár mérkõzésre, és remélem, hogy a csapat így is remekelni tud. Tudom volt olyan év, amikor Rooney nélkül semmi sem ment, és volt amikor "csak" hasznos volt a csapat számára. Most is hasznos, de nem vagyok biztos benne, hogy kihagyhatatlan része a "holland legonak"! Ezt hamarosan megtudjuk!
 
Kellemes hetet nektek és egy hét múlva találkozunk újra itt! :)
 
 

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!