Sok minden zavart ma

Gondolatok a ma délutáni, West Ham United elleni meccsrõl és sajátos játékosértékelés, számok nélkûl.

Ma a szokásosnál több dolog zavart, irritált, vagy ejtett gondolkozóba. Íme a lista:

 

Jones: Már megint olyan volt mint aki álmodozik, ráadásul ezek az utolsó emberként kicselezem, elmegyek az ellenfél csatára mellett megmozdulásai nekem kicsit rizikósnak tûnnek. Hasznos, meg tök jó, ráadásul tudjuk, hogy ezt LVG is kedveli, de mivel Jones van a labda mögött, minden egyes megindulásánál lever a víz.

 

Rojo: Volt melója bõven, állta is a sarat becsülettel. A sárga lapja jogos volt, bár én azt hittem, hogy az azt megelõzõ szituációt - amikor valaki gond nélkûl letarolta - le fogja fújni a bíró, de nem így lett. Nem szórakozik, sokszor kivágja a labdát amerre áll, és ez szerintem rendjén is van, fõleg egy ilyen meccsen. Néha viszont talán nyugodtabb megoldást is választhatna és csak simán fölpasszolhatná a középpályán várakozó játékosnak.

 

Shaw: A második sárga lapját annak a számlájára írom, hogy fiatal. Szinte vesztes meccsbõl jöttünk vissza. Bizonyítani, nyerni akar(t), elkapta a hév. Ez benne van. Tanulni fog belõle. Reméljük Young már teljesen rendben lesz a következõ meccsre.

 

Blind: Robotol, de sokszor feleslegesen, a saját hibái miatt. Mostanában - fõleg Gary Neville kritikája után - többet passzol elõre, nem vergõdik annyit a 2-3 méteres, alibi oldalpasszaival. Kedvelem a srácot, fõleg a mentalitása miatt, de sokszor...szinte mindig lassúnak tûnik és az is.

Ma is hányszor volt üresen Valencia? Igazából ez lényegtelen, mert profi játékosként ezt õ is látta, de sokszor ahelyett, hogy kitette volna a szélre Valenciának a labdát, nem tette. Valencia csak várt és várt, és sokszor szinte egy perces késsésel kapta meg azt a labdát amit már rég meg kellett volna kapnia. A másik problémám, hogy egy párszor úgy rohant ki helyrehozni a Di Maria - Rooney páros elszúrt támadásait, mint malac az ólból és ahelyett, hogy támogatást nyújtott volna a védelemnek, egy bokacsellel elküldték gyufáért és már a nyakunkon is volt a kontra. Jó játékos õ, de amíg Rooney-val lesz párban a középpályán ne várjunk kíméletlen, precíz és gyors támadásokat, hasonló kontrákat meg pláne nem. A végén zseniális gólt szerzett.

 

Rooney: Jó lenne ha pontosabban, gyorsabban passzolna középpályásként. Remek kapitány, de valaki magyarázza már el, hogy mik voltak ma azok a 5-10 méteres ívelt (!!!) oldalpasszok? Nem értem. Nem lenne gyorsabb laposan, földön passzolni? 

 

Di Maria: Próbál magára találni, de talán pontosabb ha azt mondom, hogy LVG próbálja megtalálni a számára legjobb pozíciót, bár ez még mindig nem mentség, hogy sokszor szó szerint öt játékosba vezeti bele a labdát. A szögleteivel nem tudok kibékülni. Ha ez valami új koncepció, hogy izomból belõjük a rövidre, akkor Van Gaal elégedett lehet.

 

Januzaj: Jó látni, hogy végre kap lehetõséget. Voltak jó meglátásai és Di Maria mellett talán õ volt a másik játékos aki megpróbálta megverni az emberét, de ez sokszor csak tötyörgésbe, "nanizásba" fulladt. Bízom benne, hogy folyamatos lehetõség mellett megjön az önbizalma és magabiztosabb, jobb lesz.

 

Falcao:  Nem tudom hova tenni ezt a fickót. Csupa szív hozzállása, a futball iránti rajongása nagyon is szerethetõvé teszi ezt a köztudottan brilliáns játékost. Eddig olyan meccsei voltak ahol egyáltalán nem volt szerencséje, ma viszont egy hatalmas helyzetet baltázott el, érthetetlen módon. Nem egyszer láttam óriási, ámulatba ejtõ gólokat szerezni a bal lábával de ma úgy gondolta, hogy a jobb lábát fogja használni a ziccerben...rosszul tette. Egyáltalán nem zavarna ha nyertes meccsen csinálna ilyet, vagy miután minden második meccsen lõtt már egy gólt, de sajnos nem ez a helyzet. Falcao okos és tapasztalt, ez látszik, de sokszor gyenge és lassú és ez senkinek sem jó. Aggódom a jövõje miatt mert szeretném ha sikeres lenne nálunk, de egyelõre nem úgy tûnik, hogy ez így lesz.

 

Van Persie: Nagyon kellenének neki a gólok mert azok nélkûl kiegyensúlyozatlan lesz. Volt egy lájtos könyököse a meccsen ami szerintem egyértelmûen annak a jele, hogy frusztrált és a meccs végén egy óriási helyzetet is kihagyott. Õ maga mondta, kevesebbet kellene gondolkoznia és jobban hallgatnia az ösztöneire. Erre ismét emlékeztetnie kell önmagát. Ma még a tõle megszokott, remek mozgásokat se láthattuk. Mintha a világbajnokság utáni Robint láttuk volna.

 

Fellaini: Játszik ahol játszik, most a taktikába nem akarok belemenni, de õ is fejelhetett volna egy gólt vagy ha nem akar hõs lenni, akkor lövés helyett  lepasszolja Robin van Persie-nek a labdát. Kedvelem a fizikális játékát, de sokszor a legkisebb ütközéseit is lefújják a bírók. Érthetetlen.

A Falcao - Smalling cserét értettem is meg nem is. Talán Shaw piros lapja miatt LVG nem akart már kockáztatni, de ugyanakkor kockáztathatott is volna...ezen ne akadjunk fent csak azért mert Sir Alexhez van a többség hozzászokva.

 

Mark Clattenburg: Egy gerinctelen, pocsék munkát végzõ bírónak tartom. Meg lehet nézni, hogy milyen statokat produkál a meccseinken Sir Alex Ferguson távozása óta, de nem bírózni akarok, mert a mai meccs nem a bírón ment el,  csak nevetségesnek tartom, hogy engedi a kemény játékot, majd hat sárga lapból hármat reklamációért kaptak a játékosok, miközben nem egy törlesztést, mûesést lehetett látni az ellenféltõl (is). Semmi következetesség nincs abban amit csinál.

 

Tényleg! Mikor lett ilyen színész banda  a Kalapácsosokból?

 

Ezek után lehet, hogy nem hiszitek el, de nem szeretek panaszkodni - ezek viszont már több meccs óta, bizonyos dolgok már a Van Gaal éra kezdete óta, érlelõdtek bennem - úgyhogy írok egy kicsit a pozítívumokról is.

 

De Gea: Megint õ tartott minket meccsben. Le a kalappal!

 

Antonio Valencia: Csinálta a dolgát, ahogy kell. Biztos pontja a csapatnak.

 

Mind a két gól remek találat volt, ráadásul mintha a West Ham gólja után elkezdtünk volna focizni.

 

Jenkinson: <3

 

Rossz teljesítménnyel is tudtunk meccset nyerni pontot menteni.

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!