Mérleghinta LvG módra

Mostanság sorra jönnek a kritikák, és vannak jogosak, de vannak túlértékeltek is. Ha reálisan nézzük az MU a legkiegyensúlyozottabb az eredményekben, és az egyik leggyengébb a mutatott játékot illetõen. Egy kis blog, a kritikákról.


Rooney: Ez a kritika TELJESEN JOGOS! Hogy miért játszik középen, ez nekem rejtély, vagy mégsem? Sok gondolkodás után arra gondolok, hogy Rooney vagy azért nem játszik, hogy a 2 világklasszisunk egyszerre játszon (ami nem a legjobb, de errõl késõbb), vagy hogy egyensúlyt teremtsen a KP-n LvG, és így a védelemre kevesebb nyomás nehezedjen (az elõbbi totális kudarc, az utóbbi meg csak félig-meddig mûködik). Rooney hátratolásával több keresztpasszt, hosszú indítást ad, és egy közepes szinten jó középpályás is, de rengeteget hibázik. A szurkolók ezen kritikája valós, mert Rooney elõl érzi a legjobban magát, nem beszélve hogy a 2 világklasszis csatárunk akik vannak Rooney mellett, azok formailag igen gyengék.
Herrera mellõzése: Ez a kritika is JOGOS! Számomra relatíve érthetetlen hogy a legkreatívabb játékos miért nem játszik, pedig õ tudna színt hozni Matával. Szerintem Blind és Carrick kidõlésével bekerülhet a csapat, vagyis remélem.
RvP érthetetlen erõltetése. JOGOS! Viszont hozzáveszem Falcaot is. A nyáron a kettõ közül az egyikkõjüknek mennie kell, nincs mese. Van Persie sokat tett a Unitedért, megannyi gólt szerzett, és képes villanásokra, de LvG érkezésével elkényelmesedett, és nem látni azt a tûzet, mint korábban. Rooney hátratolásával ráadásul nincs meg a kapocs. Falcaoval meg nincsenek egy hullámhosszon. Viszont számomra a kolumbiai sem érthetõ. Sok kritika éri a hollandot, de Falcao is lehetne jobb. Oké, alacsony, de fürge csatár lenne, és mostanság rendre hagyja ki a helyzeteket, amiket egy ekkora fizetéssel rendelkezõ klasszisnak kötelezõ lenne. A QPR ellen pl. 4 hatalmas ziccert rontott. Valamint teljesen idegen valamiért, mintha nem tudna beilleszkedni. Így meg, eme kettõs miatt Rooney csatárból középpályás lett. Na de jöhetne a kérdés: miért nem padoztatja egyikkõjüket. A válasz: mert nem lehet! Falcao padoztatásával nagyobb luxuscsapat lennék, mint a Real, ha pedig RvP padozik, akkor meg várhatjuk, mikor jön a hiszti, és mikor fog távozással fenyegetni. Ráadásul honfitársát az edzõ nem hiszem, hogy padoztatná. Jöhet viszont a kritika, hogy akkor miért igazolta le õt az MU. A válasz: a szurkolók miatt!  Valamint marketinges szempontból. Ugyanis: a szurkolók mit akartak a nyáron: minél több sztárt. Sokan írták, hogy elég a fiatal tehetségbõl, kész sztárok kellenek. Hát tessék, jött egy kész sztár. A másik dolog: sokan elõveszik emiatt LvG-t, hibáztatva õt. Pedig SAF, a Boss is csinált ilyet 2012-ben, mikor leigazolta Kagawát, majd leigazolta RvP-t is. Ezzel tökéletesen kiütötte a 2 igazolás egymást. Mert Kagawa kellett irányítónak, de RvP-t, mint friss sztárigazolást nem lehetett padoztatni, a labilis Rooney pedig szintén nem padozhat, különben jön a hiszti, ami késõbb jött is. Tehát maradt az, hogy Kagawát kínoztuk a szélen. Meg csereként padozott.
Semmivel sem vagyunk jobbak, mint tavaly. Ez orbitális BAROMSÁG! Már a tabella is bizonyítja ezt, a hazai statisztikánk sokkal jobb, az Old Trafford már nem átjáró ház, mint tavaly. Tavaly a kiscsapatok ugyanúgy jöttek a 3 pontért sajnos. Tavaly mennyi megalázó negatív rekord született? És idén? Érdekes, hogy LvG kritikusai errõl hallani sem akarnak, mert õ csak rosszat csinál. A másik, hogy kevesebb gólt kapunk. Ilyenkor persze klasszikusan jön, hogy „Persze, mert De Gea véd”. Pedig nem csak õ van. Tavaly is õ volt. Sõt, tavaly egy rutinos Rio-Vidic kettõs is volt, mégis többet kaptunk. Ez az utált 3-5-2 miatt van, ahol nagy a hangsúly a védekezésen. A másik, hogy sokak szerint hát a szerencse… Ezt megérdemeljük! A tavalyi szezonba mennyire voltunk szerencsések? SEMENNYIRE! Sõt, akkor is sokszor csak De Geán múltak bizonyos meccsek.
Nézhetetlen játék. IGAZ! El kell ismerni, a játékunk valóban rossz, ezt nem lehetet vitatni. De a  probléma az, hogy válaszút elõtt lehet Van Gaal: eredmények, vagy játék. Sokan nagyon magabiztosan a játékot mondják, és az eredményekre is fütyülnének. De most ha belegondolunk, mitõl lenne jobb, ha miénk lenne a legszebb játék a ligában, és lennénk a 7. vagy 8. helyen? Az BL-t érne? Több sztár jönne ide?


Oké, a játék képe is számit, de az eredmények jobban. A szezon végén a tabella a gyõzelmeket és a pontokat mutatja, és nem a játékot. Van Gaal is valószínûleg erre koncentrál, ami sikerül is, mert ha csak az eredményeket nézzük, messze nem állunk rosszul, messze jobbak vagyunk, mint Moyes alatt, volt egy SAF idõbeli veretlenségi sorozat is. De persze ez sokakat nem érdekel, mert LvG mindent rosszul csinál. Na és erre mondta jogosan Phil Neville, hogy az elvárások, és a szurkolók hozzáállása is nehezíti a dolgokat. Most BL helyen állunk, és a 2. hely sincs messze. Ha az eredmények így jönnek, és az FA-ban jönne egy szép menetelés, vagy gyõzelem (ami reális lehet), jövõre könnyebb lesz igazolni, és jöhetne a szebb játék is, mert addigra összeszokik a csapat.

Amit még kiemelnék, az LvG OUT-ról: Tessék, rugják ki, de akkor tényleg, õszintén, mivel leszünk jobbak, mint a Chelsea vagy a City? Mitõl leszünk másak? SEMMIVEL! Éveking nevettünk, hogy a Chelseanél csak úgy váltogatják az edzõket... ha kirugják LvG-t, akkor mi sem leszünk különbek semmivel sem, mert 3 év alatt 3 edzõje lesz a csapatnak. Plusz megint jöhetne egy új arc, akinek megint fel kell mérni a csapatot, más taktikai felfogás, és megint kezdõdne minden elõlrõl. A Chelsea klasszikus példa: Rafael Benítez mivel érdemelte ki, hogy elküldjék? A szurkolók utálták, elérték hogy elküldjék, pedig a végén Európa Ligát nyert velük. Rossz edzõ volt? Nem, csak idõ kellett neki. Di Matteo a másik példa. Megnyerte az FA-t és a BL-t majd jött egy rossz széria és kirugták. Nálunk is van egy olyan edzõ, aki nemzetközi téren hatalmas tapasztalattal bír, tudja mit jelent nyerni, majd amikor nem minden ugy alakul ahogy kell, akkor máris el kell küldeni? Kapjon LvG egy kis idõt, ezt a szezont, meg egy átigazolási nyarat. Ha jövõre is minden így marad, akkor elmondhatja hogy hibás, de ha nem kap, akkor Moyeshoz hasonlóan õ is morgolódhat.

Ki kell tartani, és hinni, hogy Lvg tudja, mit csinál. Vannak hibái, és lehet kritizálni bizonyos döntéseiért, de a jót is észre kéne venni! GGMU!!!

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!