Manchester United - Sunderland, avagy hogy ityeg ma a fityeg

Sziasztok

Nevem Vladumir,ezentúl én is a manutdfanatics.hu szurkolói oldalának aktív tagja leszek,próbálok aktív lenni,idõnként 1-1 gondolatomat "cikkbe " önteni,véleményemet ,kritikámat ezt-azt kifejteni!

Lássuk hát,mire várhatunk ezen a napon (2015.02.28) a Manchester United - Sunderland összecsapástól.

A két klub felemás igényeknek próbál megfelelni,míg a házigazdánál egy görbetükröt mutató idény után relatív cél a bajnoki cím plusz/mínusz 1-1 kupa ,és reális cél az elsõ négy,a dobogó egyik foka, a nemzetközi indulás opciója,míg a vendégek az évek óta betudható célt próbálják elérni ,az elsõ osztályban maradást,ami jelenleg helyezést tekintve sikeres (igaz két pontra van csak a kiesõ helyek egyikétõl ),bár tudjuk hogy 36 forduló után derül csak ki mennyire is sikerült a két csapatoknak a célt teljesíteni.

A nagyobb nyomás a házigazdák vállát nyomja,hiszen a Sunderland-nek nem szégyen kikapni a Manchester United-tõl,viszont a Manchester United-nek a Sunderland ellen akár csak egy döntetlen is igen drága pontokba kerülne,illetve most hogy az Arsenal egy csapásra a dobogó harmadik fokát birtokba vette és a Vörös Ördögöket a negyedik helyre taszította most nagyobb a tét,de ha ez nem lenne elég macska-egér harc,pengeélen táncolás a Southampton (egy kiábrándító nyári eladási szezon és egy eddig annál is jobb bevásárlási periódust tudhat maga mögött) 1 pontra,a(z idén eléggé sok játékos mozgást megélt ) Liverpool 2 ,míg a Tottenham (sokat köszönve fiatal sztárjának "Hurrikánnak" ,Harry Kane-nek) 3 pontra van csak a Vörös Ördögöktõl,az aktuális forduló mindent megváltoztathat minimum 1 forduló erejéig hiszen,a hetedik találhatja magát akár a negyedik,de a harmadik is találhatja magát könnyedén a hatodik helyen,elnézve a skalpunkra vadászó másik négy csapat sorsolását nekünk lehet ez a legdrágábbat elszórt 2-3 ,vagy legkönnyebben,már-már elvárható 3 pont.

Mit várhatunk ? Várhatjuk amit még az ellenfélnek is várnia kell(ene),avagy a hattyú ismét halálát éli?

 Maradjunk annyi ,hogy most ezt saját szemszögem felõl fogjuk (/fogom) boncolgatni.

Kezdjük az elsõvel,mi a helyzet a keretben,mire számíthatunk,és mit küldenénk fel a gyepre?

Ahogy a holland Vastulipán elmondta , az egyetlen tényleges sérült honfitársa Robin van Persie,míg Carrick játéka kérdéses,talán bevethetõ .

Mire számíthatunk?



Ahogy eddig is most is kiszámítható az "Öregnél" a kiszámíthatatlan ,a logika teljes mellõzése,bár néhány helyen aránylag számíthatunk rá.

Kapuban fejemet merném rá tenni hogy a spanyol portás David próbálja kiegyensúlyozni a szokássá vállt védelmi bakikat.


A védelmet elnézve balról jobbra ,én úgy vélem,hogy a Mester Antonio Valenciát "Ronaldo egykori utódját a sok közül" fogja tenni ,vagy még McNair barátunkat ,Rafaelt nem mondanám,hiába tért vissza "idõtlen idõk óta" ,nem nagyon számolt eddig vele LVG
Középen én már semmin sem lepõdök meg,formától függõen én Jones - Rojo közepet jósolnék,de 1-1 körülménytõl függõen használt már van Gaal Evans,Smalling játékosokkal dúsított védelmetI
lletve amit megmernék mondani teljes bizalommal ,az a fiatal angol reménység Luke Shaw.A védelmet eltudom még képzelni egyszerre Smalling v. McNair (esetleg Jones a szélen )egy Jones - Rojo - Shaw formációban,persze 3 védõsben is akár elképzelhetõ,de szerencsére kezd leszokni az öreg róla.


Középpályát tekintve


Én egy szûrõt mondanék : Blindet -> szereti is az öreg a pályán,és nem is ok nélkül.Mellé Fellainit vagy Herrerát teszi a jó szokásokhoz híven , Szélre jobbra és balra egyaránt Di Maria kerül ,olyan átfutó szélsõ szerûen,Wayne Rooney középsõ középpályással (ha KP-n számol vele),természetesen ha Rooney-val csatárként számol akkor valószínûleg Blind,Herrera,Fellaini hármast láthatunk ,Mata-t sajna képességei ellenére padra is sajnálja szinte.


Támadósor : Formációtól függetlenül a mester két csatárhoz ragaszkodik , amennyiben Rooney a padon kap szerepet,én gondolom RvP hiányában kizárásos alapon Tigris - Wilson duó marad.

Viszont : Mivel nincs RvP ,és ha a mester úgy látja ,hogy Falcao Wilson duó egyike nem érdemli ma meg a kezdõcsapatban való helyet ,akkor : Rooney elõre megy,akkor számolhatunk : Mata-val is,vagy eddigi holland logikával Young/Valencia-val.

Kiket küldenék fel ?



Kapuban én is a spanyol portást David De Gea-t szerepeltetném,bár Victor Valdes sem azért védte töretlenül évekig mindenszinten a Barcelona kapuját mert nem férne be egy Sunderland ellen.

Védelem:


Rafael - Jones - Rojo - Shaw védelemnek adnék ma bizalmat,hogy miért?
Jones robotol,labdabiztos bla bla bla (igaz neki is vannak kérdõjeles pillanatai) ,
Rojo tekintetén kívül is kezdetben álmos játékot ûzött,de egyre jobban veszi fel a ritmust.
Shaw pedig szerintem támadásban elmarad még Rojo-tól ,de mikor van esély gyakorolni,ha nem egy ilyen meccsen?
Rafael barátunk pedig évek óta hûséges,és csak egy kis bizalmat kér,én ma megadnám neki,amilyen szerény annyira tud harcolni.


Középpálya :


Középen én azt a kis minõségi holland mindenhol jól ,precízen kattogó fogaskereket ,Blindet szerepeltetném,véd,szûr,összehúz,széthúz,támad.Olyan mint a Nescafé Sok In 1.
Bal szélen az argentin villámot a Vörös ÖRDÖG (Angel) di Maria-t szerepeltetném.
Balról jobbra egy Mata , Herrera duóval rohamoznék .


Míg jobb szélen,a már párszor ezen a poszton feltûnõ James Wilson-t szerepeltetném.​

Csatár :


a jelenleg hamis csatárunkat Wayne "Goalmachine" Rooney-t tenném felelõssé ,Pantilimon munkára kényszerítéséért ,hogy a labdát a kapuból kivételéért.


Milyen játékra számíthatunk?

Én úgy gondolom,hogy 1-1 forduló között nem lesz itt világmegváltó játékkép,viszont már láthattunk rá példát,emlékezzünk : LVG a a holland menetel után pár nap leforgása alatt kicsavarta a 13/14-es szezon alatt láthatott játékképét egy "álomképre".Mi az akkori (felkészülésin látott) játékkép és a mostani között a különbség ? Egy Marcos Rojo,egy Daley Blind, egy Angel Di Maria ,egy Radamel Falcao ,egy Ander Herrera -val több most a csapat,akkoriban a felkészülésin ,stabilan U21-es játékosok,Clev,Ando,Fletcher stb... szerû játékosok játszottak,persze az U21-es fiatalok lényege,hogy még csiszolatlanok ,de be kell vallani azóta a keret klasszisokkal erõsebb.

Mostanában bevett szokás a csapatban hátul : amíg próbál támadni a csapat,két középsõ védõ aránylag szélesen biztosít középen,a két szélsõ védõ közül a támadás nem aktív oldalán tartózkodó szélsõ védõ közelebb tartózkodik a szélesen biztosító belsõ pároshoz,így egy passzív fék még van.

A támadás oldali szélsõ védõtõl megszokható hogy kíséri a támadást.

Ezek mind szép és jók,de : mi a bibi?

Általában a passzok úgy alakulnak,a passzoló passzol és megáll,vagy csak odébb megy,nem indul be egy esetleges kényszerítõhöz,se semmi,a cél pedig átlag csak áll,megvárja a labdát.Szinte felesleges passzok.Semmi a túrán látott " 1 passz,3 beinduló keresztbe-kasul a kényszerítõre,átlövésre,indításra játszó játékos,majd a cél verthelyzetbe hozza ezzel az ellenfelet" elképzelés közelében sincs.

A passzok,indítási,kényszerítõzési kísérletek így jelenleg : feleslegesek,rosszak,könnyen elõreláthatók,kiszámíthatók,és a talán legnagyobb baj : követhetõk,mivel körülményesek és lassúak az ilyen akciók.

Mire számíthatunk,ha a labdát vezetõ 1-2 vagy 3 ellenfél játékossal találja szembe magát?

Számíthatunk váratlanra,magabiztosságra (1-2 játékost leszámítva) ,megoldásra?


Az eddig látottak alapján : NEM! Határozottan nemleges válasz !
A várható : megtorpanás,visszapassz ,vagy : körbe egyik szélrõl a másikra szép,lassú,FELESLEGES passzokkal, jómunkás stílusban.


Mi lesz ha Fellaini a pályán van?


 Szokásos : Fellaini a kapuköré beáll,addig a szélen várakoznak míg a belga felér,hogy felívelhessék rá,a belga vagy kapura vagy lefejeli.


Várhatunk a beindulásra,bemozgásra : indítást,átlövést,kényszerítõt?


Di Maria,Rooney,Mata játékon kívül nem.
Átlövéssel,indítással általában csak Di Maria próbálkozik,néha Rooney ,Mata is produkál.
Kényszerítõre átlag Rooney&Mata duó összjátéka szokta a fejét tenni.
De mit ér egy bemozgó Falcao ,ha a labdát szelidítõ inkább csak lassan ki a szélre,jó körülményesen lassan,mire visszaér a teljes Sunderland védelem,mire odaérnek a védõk.


Ha jön az eddigi papírforma ,akkor :- lassú,egyhangú ,kiszámítható,lereagálható ,odaérhetõ,felesleges passzos,szenvedõs játékra,ahol az egyéni megoldások a csapatmunka vezethet minket gyõzelemre.

 

Milyen végeredmény várható?

2-1 ,2-0,3-1 valamelyik végeredményére számítok.

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!