LVG ténykedése, új taktikája és a játékosok poszton való elhelyezése

Mindenkiben felvetõdik a kérdés hogy miért ilyen nézhetetlen a foci amit játszunk?? Nos én errõl szeretném leírni a saját véleményemet, arról , hogy a játékosok nem a sjaát pozíciójában játszanak. Megemlíteném a pozitívumokat és a negatívumokat amiket tapasztalok. Lehet, hogy kicsit kusza lesz, de már nagyon régóta le akarom írni a gondolataimat. Mégegyszer hangsúlyoznám, ez a SAJÁT VÉLEMÉNYEM!!

   Elõször is nézzük ezt a taktikát, játékrendszert. Ugyebár egy új edzõ érkezésekor végignézi a keretet, kpróbálja õket, és utána a játékosoknak megfelelõen kialakít egy taktikát, játékrendszert. ( Megjegyezném, én a 4-2-3-1-es felálást választanám ezzel a kerettel). LVG kiválasztotta ezt a 3 ( mások szerint 5) védõs rendszert. Wingback-ekkel, 2 csatárral elöl. Ez ugye biztosítja a labdatartást, rengeteget van nálunk a labda, tehát a taktika egyik eleme megvalósul. Viszont támadásban hurkák, pudingok, lekvárok vagyunk. Semmi fantázia nincs elöl, pedig ilyen klasszisokkal aztán lehetne.........

   Nézzük a védelmet. Van 4 középhátvédünk. Az elsõ, akit szemügyre veszek, az Smalling. Megmondom õszintén, kellemesen csalódtam benne az idén. Eddig pocsék védõnek tartottam, viszont idén meglepett. A 3 magabiztos védõnk között van, jól helyezkedik, becsúszásai is elég jók, illetve a felfutásai is egyre bíztatóbbak. Viszont még mindig van pár meccs, amikor olyan a pályán ( vízilabdás hasonlattal élve), mintha a pöcsömet lógatnám a vízbe. De hála istennek ez egyre ritkább nála. A következõ Jones. Magabiztosabb mint az utóbbi pár évben, látom rajta a fejlõdést, egyre csak jobb és jobb lesz. Úgy gondolom hogy Rojoval ketten nagyon jó párost alkotnak. Jót tesz Philnek a folyamatos játéklehetõség. Persze neki is vannak rossz meccsei, sérülései, de véleményem szerint még mindig õ a 2. legjobb kh-nk. És itt el is értünk a számomra legjobbhoz: Rojo. Jó igazolás volt. Mikor megérkezett, nem hittem volna hogy jó lesz. De õ a legstabilabb. Szerintem be fog érni, kezdeti bizonytalansága után egyre csak jobb lesz. Akivel viszont nem vgayok kibékülve, az Evans. Eddig katasztrófa. Bizonytalan, sorra hozza a rosszabnál rosszabb döntéseket, sõt, szerintem még le is lassult. Fejben tompa. Ha rajtam múlna, nyáron mehetne. A 2 fiatal Blackett és Mcnair, hát még nagyon fiatalok. Vannak jó meccseik, de több a rossz. Kell nekik a tapasztalat.

A középpálya: Herrera iszonyat keveset játszik. Képessége megvan ahoz, hogy akár világklasszis szintre fejlõdjön, de valamiért nem játszik, pedig kéne. Sok keresztpasszal, bevállalja a rizikós és a csínypasszokat is, õ kellene oda. Fellaini jobb mint tavaly, de õ sem a helyén játszik, én mint ballwinning midfielder gondolnék rá, dehát valamiért Gaal a csatárok mögött játszatja, meg mindenhol máshol. Az általam javasolt poszthoz minden edottsága megvan ( erõs, magas, agresszív), de nem ott játszik. Blind egész jó, szépen szûr, próbálkozik összefogni a csapatot. Kicsit lassúnak érzem a hollandot, de még beérhet, jó lesz. Sokan meg fognak most ölni, de Carrick már lassú, és abszolut alibi amit mûvel. Nem ide való már. Nem mer lõni, nincs rizikós passz. A cédekezés sem megy már neki úgy mint régebben, tõlem õ is mehet. Di Maria a következõ a sorban. Noshát igazából az utóbbi idõben halovány. 2 okot látok rá: a családi álapota és a játékrendszer. Igazából õ egy vérbeli szélsõ. Ott kellene játszatni. De nem. Csatárként pocsék. KK-ként jó volt nagyon spanyolban, dehát, itt elnyomják szerencsétlen. Vaságyastól 12 kiló a srác, középen megölik (és nem kell egy Touré h elnyomják). Menjen a szélére. Mata sem játszik, én meg sírok. Hiányzik a kreativitás és õ meg nem játszik. Erre nincsenek szavak. Katasztrófa, ostoba edzõi hiba!!!!!!!

Csatárok: Wazza egy isten még mindig. Csatárként kiváló és bizony irányítóként is nagyon jó szerintem. Imádom nézni, mer kockáztatni, keresztlabdái már Scholes-ra emlékeztetnek. A 2 posztból bármelyiken is játszik kiváló. De ha mégegyszer meglátom kk-ként vagy vk-ként, lerúgom a tv-met.Nem ott van a helye!!!!!! RVP és Falcao : mindkettõjükrõl annyit, hogy katasztrófa. NIncsenek is kiszolgálva, de ha meg sem mozdulnak úgy nehéz. Nem látom bennük a tüzet. Sem az akaratot. Sétálgatnak, aztán majd lesz valami.

A nyertesei ennek a taktikának, játékrendszernek: A legnagyobb egyértelmûen Young . Jó nézni a játékát, elfogadható védekezés, szép beadások. A másik Valencia : bár én még mindig nem vagyok vele elégedett, sem védekezésben sem támadásban. Illetve a 3 fiatal: Wilson, Blackett és Mcnair. Nekik még fejlõdniük kell, de sokat.

És most jöjjenek a vesztesei: Herrera. Kevés játéklehetõség, már leírtam. Mata: õ róla is írtam, mind irányítóként, mind szélsõként hasznos tagja lenne a csapatnak, de csak padozik. Shaw:  a Sotonban szárnyalt, és nem ízlik neki a wingback poszt. Igazi balhátvéd, marha jó lenne de nem is játszik. Illetve amikor igen akkor sem az igazi, nem a posztján játszik. Di Maria is a vesztesek közé soroható. Állandóan máshol játszik, nem állandó a posztja, ráadásul nem is a helyén játszik. Rafael:  valamiért nagyon nem szereti az öreg, pedig marhajó kis játékos. A kezdõben lenne a helye és a brazil válogatottban. Tisztaszív, hajtós kis játékos. Imádom. Technikailag képzett, jó támadásban és védekezésben is. Érthetetlen, hogy miért nem játszik. RVP és Falcao:  már leírtam hogy hogyan játszanak, katasztrófa. És ez a játékrendszerbõl is adódik, hiszen amikor megmozdulnak, akkor sem kapnak labdát. Na most kéne nekünk Welbeck ( igen, jól látod, LVG áldozata õ is). Gyors, erõs és befutja az egész pályát. Ebbe a rendszerbe ilyen csatár kell mint õ, visszalép labdáért és állandóan mozog. Nagy hiba volt az õ eladása.Zaha és Powell is ide sorolható, mindkettõben megvan a potenciál, zseniális játékos lehet mindkettõ, de el fognak tûnni a süllyesztõben, csak úgy mint Pereira. De a legnagyobb vesztesei ennek a taktikának és játékrendszernek: mi, a szurkolók; a néthetetlen meccsek miatt; a támadójáték; ugyanis nincs. Egy dolog van: labdatartás, de az is hátra meg oldalpasszokkal. Mondom, szerintem a 4-2-3-1 lenne az ideális. És hogy miért ilyen rossz ez a szezon?? Kb nem volt még 2 ugyanolyan kezdõ, minden játékos összevissza játszik a pályán, csak a saját posztján nem. Illetve hogy nem akarunk támadni. De reménykedjünk, hátha javul a helyzet!!!!!!!

 

Gazsó

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!