Variációs lehetõségek

Egymás után két átigazolási idõszakban is nagyon mellényúlt Van Gaal. Míg tavaly Di Maria leigazolása volt hatalmas baklövés (egy ilyen fizikummal rendelkezõ játékosnál, szinte biztos, hogy a PL-ben esélytelen), addig idén a csatárok elengedése. Természetesen nem voltam kibékülve RvP teljesítményével, nem egyszer akartam, hogy elmenjen, de számomra egyértelmû volt, hogy ha elmegy akkor jön valaki. Ehhez képest elment Falcao, RvP, Chicarito és jött egy tehetséges fiatal játékos, akinek idõ kell.

A szezont felemásan kezdtük, a mai napig nem vagyok teljesen kibékülve a csapattal, dacára annak, hogy több kiemelkedõ produkció is volt az eddigi meccseken. Kezdjük hátul.

 



 

Szerencsére Van Gaal rájött, hogy Romero nem Manchester szintû kapus, így az argentín egybõl a padon talált magát. De Gea a kapuban, helyreállt a világrendje, legalább 1 évig, hiszen sajnos a mai világban egy 4 éves szerzõdés nem jelent garanciát arra, hogy következõ évben nem igazol el a játékos. Bármennyire is utáltam Valdest, Romeronál klasszisokkal jobb, neki kéne a padon ülnie.

 



 

A védelem jobb oldalán Darmian (PSV elleni meccset leszámítva) oktatja az ellenfeleket, mérges voltam Rafael távozása miatt, de Darmian méltó utódja a kis brazilnak. Középen történt számomra az egyik, ha nem legmeglepõbb forma javulás. Mr. Mike Smalling világklasszis védõvé nõtte ki magát, nem csak a levegõben hanem a földön is hihetetlen magabiztos. Nem tudom, hogy százfüléfõzetet iszik-e, de akármit csinál, folytassa. Remélem a sérülések elkerülik. Nem teljesen értettem, hogy akarja Van Gaal a szezont lejátszani, egy Smalling-Rojo-Jones hármassal, akik szinte hetente sérültek le az elmúlt években (szerencsére Evanst már nem kell említenem, végre elment). Ehhez képest jött Blind, aki az egyik legnagyobb játékinteligenciával rendelkezõ játékosa a csapatnak. Sajnos Shaw sérülésével valószínûleg õ fog kikerülni a szélre, bár még Rojo is játszhat ott. Viszont mindkét esetben rövid a pad hátul, hiszen McNair és Jones a két bevethetõ védõnk. Shaw-t az egész tavalyi szezon során szidtam, ehhez képest pálfordulás következett be nála idénre. A csapat egyik, ha nem legjobb játékosa volt, nagyon kár a sérüléséért (remélhetõleg nem töri ketté a karierrjét, és erõsebben tér vissza).

 

A középpálya talán az egyetlen hely, ahol jól áll a csapat jelenleg. Egy Schweinsteiger karakterû futballista nagyon kellett a csapatnak. Ugyan még nem nyújtott kimagasló produkciót, de nála a középszerû is elég egyenlõre. Schneiderlin leigazolása úgy nyert értelmet, hogy Blindet a védelembe rakta vissza LVG. A francia hihetetlen akarással játszik, küzd és meghatározó tagja lesz a csapatnak. Carrick hozza a tõle elvárható szintet, csendben irányít, Schweinival jól összejátszanak, nagy kár, hogy nem 3-4 évvel ezelõtt igazoltuk le Bastiant.

 

A széleken Young megtartotta a tavalyi formáját, aminek egyrészrõl örül minden United drukker, másrészrõl felteszi a kérdést, hogy miért játszott 2,5 éven keresztül úgy, mint egy amatõr? Valencianak Darmian érkezésével epizódszerep jutott, talán jobb is így, hiszen beadni 4 éve elfelejtett. Addig élményszámba mentek a labdái, azóta viszont 10-bõl 9x emberbe lövi. Memphis még szokja a PL-t, de vannak villanásai. Véleményem szerint idén még Youngot többet kéne játszatni, Memphis pedig csereként bizonyíthatna. Herrera az a játékos, aki egybõl kezdõ lenne nálam, ehhez képest neki kell minden évben bizonyítani a legjobban, mert LVG valamilyen okból kifolyólag szezon elsõ pár hónapjában jegeli. Mata hozza a tõle elvárhatót, idén mintha végre rájött volna, hogy gólt csak lövésbõl lehet szerezni, így próbálkozik is. 

 

Hatalmas hibának tartom Januzaj kölcsönadását. A belgát sokkal inkább tavaly kellett volna kölcsönadni, nem idén. Végre kezdett formába lendülni, emellett fontos tagja lehetett volna az idei csapatnak. A jövõ szempontjából nem lehet megmondani, melyik lett volna a jobb, ha marad vagy a mostani opció, viszont a Manchester United szempontjából egyértelmû. Egy ilyen kreativitású játékost, aki képes több emberen átvinni a labdát, hiba volt elengedni. Egy olyan hiba, ami még meg fogja bosszúlni magát idén.

 

Csatársor? Rooney, Martial, Fellaini, Wilson. Ezek közül Martial 19 éves, Wilson 20, Fella nem csatár, Rooneyval pedig valami 3 éve nem stimmel. Elképzelni nem tudom, mit gondolt LVG, mikor eladta a csatárainkat és ezzel a névsorral nekivágott az idei szezonnak. Chicarito eligazolása pontosan tükrözi a helyzetet a csapatnál. Valami nincsen rendben, nem véletlen nyilatkozta borsócsk,a hogy újra élvezni akarja a futballt és boldog akar lenni. Valami gond van tehát az edzõ személyével. Welbeck és Chica. Két olyan játékos akik most aranyat érnének nekünk, de már nincsenek. Dacára annak, hogyan rajtolt a Chelsea, ott van Costa, Remy és Falcao is. A Citynek ott van Agüero, Bony. Két éppeszû magyarázat létezik arra, hogy ez a helyzet fennál:

 


LVG részeg volt egész nyáron
Fifa manager módot játszik élõben, és sok meccset szimulál


 



 

Komolyra fordítva a szót ez a csapat immáron 2 éve nem nyert egy jelentõs trófeát sem. Tavaly az elsõ 3 hónapra bevédte magát LVG:

 


“Every club where I have been, I’ve struggled for the first three months,” said Van Gaal, speaking in Washington DC in a break from United’s US tour.


 

A nyilatkozat óta 1 év 2 hónap telt el, és a csapat még mindig nem tudta betanulni a híres FILOZÓFIÁT. Mi a filozófiája? Valdes belebukott a filozófiába, Falcao szintén, RvP is, valamint elvette a játék örömét Chicaritótól.

 

Tavaly remekül tartottuk a labdát, Smalling és Rojo meccsenként 50-nél is többször passzoltak egymáshoz vagy De Geahoz hátra. Idén mi változott? Igazoltunk ismét sok pénzért játékosokat, stabilabb lett a csapat, megvan az az alap amire építeni lehetne, de nincs aki gólt lõjön. Sajnos Lajosnak van még egy éve, lehetséges, hogy jövõre már csatárt is igazol?!

 



 

A jövõre nézve bizakodó vagyok, hiszen sok fiatal tehetség játszik nálunk, akik mind 20 év körüliek, tehát minden adott egy újabb világverõ Unitedhez, de nem Lajossal.

 

Mitcsinált LvG amióta idejött? Lerombolta a klub filozófiáját és elköltött 250 milliót.

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!