Gondolatok a jelenrõl Eindhoven után.

Kedves Szurkolótársak! Körülbelül 4 éve írtam utoljára bármiféle bejegyzét az oldalra és most eljött az idõ,hogy ismét leírjam gondolataimat.

 

Szeretnék egybõl belecsapni a dolgok közepébe.


Õszintén mondom nem értem a szurkolók 70%-t.Felteszem a kérdést,hogy mit is vártok,de úgy tényleg?Fõleg azok akik ismerték Van Gaal munkásságát.Köztudott volt róla,hogy ahol járt takarított,tarolt de olyan minõségi alapokat rakott összes aminek a gyümölcsét majdnem minden esetben a késõbbi edzõk aratták le pl: Barcelona,Bayern. A mostani sztárjátékosokat õ építette be és adott nekik lehetõséget,hogy azok legyen akik most lettek. Ez egy tudás és fegyver és szinte biztos vagyok benne pl: Zaha szintû játékos Moyes miatt lett ilyen gyenge és egy Van Gaal vagy Ferguson keze alatt a világ egyik legjobbja lenne de teljesen kiölte belõle az önbizalmast Moyes bácsi.

Visszatérve a kérdésre: "Mit is vártunk?"

Hozzá  voltunk szokva sok-sok évig a minõségi szinvonalhoz és nem olyan szintû változáshoz vagy kilengéshez amit egy manager cseréje okoz talán ezért reagálnak ilyen harsányan és erõszakosan az emberek de azért megkell találni az ésszerû határokat.

El kell fogadni,hogy Van Gaal ezt az építkezés favorizálja illetve ennek megfelelõen kell játékosokat hoznia illetve elküldenie.Felkérték õt valamire amirõl tudták mit rejt magában illetve Õ teljesen korrektûl elmondta ez a folyamat körülbelül 3 évet fog igénybe venni és ezen a játékososk minõsége illetve alkalmazkodása tud segíteni picit.Tudom a mai futball gyors és nincs idõnk stb.stb... de azért azt is el kell fogadnunk,hogy Ferguson egy zseni és igazi motivátor de elhaladt mellette az idõ amit mutatott az is ,hogy sajnos az egyik legjobb United-et a Barca 2 alkalommal is arcon verte  a BL döntõben mégpedig taktikailag....

Mit is várunk azok után,hogy majdnem a teljes játékosállomány lecserélõdött az elsõ csapatban?

Aki bármikor is játszott focit akár haveri akár verseny szinten vagy bármilyen csapatájékot csinált pontosan tudja,hogy  az egyik legnagyobb fegyvertény az összeszokottság.

Jelenleg ez nincsen meg nálunk kivéve talán a védelmet aminek alapja De Gea és Jones-Smalling páros akik viszonylag régóta 3-4 éve játszanak együtt illetve ismerik egymást.

Szépen építkezünk de a minõségi támadásokhoz és gólokhoz az ilyen taktikában nagyon fontos a precizítás és az,hogy érezzék egymást a játékosok.

Nézzük meg a tiki-taka féle Barcelonát milyen támadásokat építettek? Olyan szinten érezték egymást a játékosok,hogy élmény volt nézni azokat a kis bepasszokat de ennek  az alapja a több éves közös játék volt.Ügyes fiataljaink vannak akikben van potenciál és Van Gaal kihozza belõlük a legjobbat illetve aki nem elég jó biztosan el fog bukni nála mégpedig nem ok nélkül.Én hiszek benne és ennek az egésznek a gyümölcsét 2 év múlva Giggs keze alatt fogjuk élvezni.

Kérlek titeket szurkoljatok nekik és bízzatok bennük,hogy képesek lesznek újra egy komoly egységet képezni és a legjobb szinten játszani.Nekem sem tetszik sokszor a mutatott játék.Unalmas illetve néhol gyenge de megkell látni a pozitívumokat és örülni ezeknek pl: védelem stabilításának.

Versenyben vagyunk minden fronton a szezon felénél és igen az Eindhoven ellen a második félidõ tragikus volt de az elsõ félidõben szerintem nagyon jól játszottak a srácok de sajnos a szerencse még nincsen 100%-ban velünk és biztos vagyok benne,hogy ez is változni fog.

 

Üdvözlettel,

OneloveOneUnited

 

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!