Három év?

Amikor anno három évet kért 'Lajos', nem értettem, ill nem foglalkoztam ezzel, max annyiban, hogy mi a bánatról beszél? De már léptem is tovább.

 

Három év?


Egy mai, teljesítmény-orientált és rengeteg pénzt mozgató focivilágban? Hol él ez? (Ez = már nincs bennem tisztelet iránta )


Lebutította a csapatot és korlátokat pakolt fel a pályára. Vsz pl Di Maria is ezért tiplizett ( ill kellett mennie ). Õ, aki mindig is a lendületes támadófocit képviselte, egyszerûen nem érezte komfortosnak 'Lajos' filóját.


Vagy pl Roo is csak szenved aki nem ehhez szokott ( ok, nála talán más gondok is vannak ). Szóval az, hogy kiépített egy komplett Maginot-vonalat ( már ha senki nem sérült hátul ) az egy dolog és talán még respect is. De ezen kívül annyi. Jaa, hogy 1 év a védelemé, +1 a középpályáé és a 3-ban jönnek a támadók?...Thx Lajos de ezt neem.


Három év?


Lehet nem a legjobb példa, de egy válogatott játéka, a játék ritmusának, a különbözõ csapatrészek harmóniájának kialakítása vajon mennyi idõbe telik? Nyilván a játékosok képessége is ütõ, de az edzõjé még inkább. Olyan játékosokat hívok be a keretbe, akik méltó módon megvalósítani és képviselni tudják azt, ami a labdarúgás sava és borsa, a játékot és a GÓLLÖVÉST. Egyszerû ez Lajos. Ezt a játékot gólra játszák. Hiszem azt, hogy egyéni képességek terén a UNITED nem áll rosszul.


Visszakanyarodva a válogatott példához. Ki hallott már olyat, h Balfék Bill több évet kér ahhoz, h eredményes és szép játékot játsszon a válogatottja? Pedig megtehetné, hiszen alig találkozik velük, míg egy klubcsapatban úgy kb napi 5 óra a közvetlen kontakt. Olyan persze van, hogy valaki azért szerzõdik, hogy 2-3 év múlva kijuttatja a csapatot az EB/VB-re. Ez egy távlati cél. Viszont óriási a különbség egy válogatott és egy klubcsapat között e téren. Ez utóbbinál napi szinten folyik a közös meló, ergó sztem fél év - de legyek jó indulatú - 1 év kellene egy eredményes és komplett JÁTÉK kialakításához, (Mióta is vagy itt, Lajos? ) jó célszemélyek igazolásához és beépítéséhez, az eredmények felmutatásához. Ennyi pénzbõl meg pláne! Ha ez nem megy, akkor vonjuk le a konzekvenciát...

 

Három év Lajos?
Nagyon jóindulatúan van még fél éved. Ha és amennyiben a szezon végéig nem hozod az elvárt szintet, nincs helyed az MANUNITED padján.

 

Pár gondolat még a tegnapi csoportkörös kieséshez. Ok, történt már ilyen szégyen az Öreg idejében is (és nála is volt, hogy 1 komplett kezdõ volt sérült), pl 2005-2006-ban és '11-12-ben is, ezekre még emlékszem). De ezeket hellyel-közzel kompenzálták a bajnoki és ilyen-olyan kupameccsek.
Viszont - ÉS EZ A LÉNYEG - olyan sohasem volt, hogy anyuci/apuci egy MANUNITED meccs nézésével ringatta a gyermeket mély álomba...

 

Nem a jó irányba mennek a dolgok, a csapattal együtt én is szenvedek és nagyon fáj.


'MANUNITEDNEK rendületlenül légy híve ó szurkoló'.

 

Ehhez tartom magam és ezután is, ha idõm engedi, nézni fogom mazochista módon.

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!