Ajtó-ablak

Három év zárva tartás után, kitárult az Old Traford ajtaja, és belépett rajta egy ismerõs alak. Tudtuk ki õ, mert néhányszor volt már a vendégünk, ám ezúttal más minõségben érkezett. Arcán a visszfogott derû, szemében az eltökéltség lángja látszódott. Úgy tûnt, mint aki hosszú ideje erre az antréra készülne. S alig, hogy betoppant, a megnyílt ablakon keresztül újabb társai csatlakoztak, hogy együtt valami egészen nagy dolgoba vágjanak bele.

Az új év valaminek a kezdete, s egyben valaminek a közepe is. A futball szezon januárban fél távhoz érkezik, a szurkoló pedig úgy érzi érdemes néhány mondattal értékelni az elmúlt hónapok sûrû történéseit, különösen a hangulatjavító "decemberi ajándékok" tekintetében.

 

José Mourinho közel fél éve vette át az elmúlt esztendõkben romokban lévõ Manchester Unitedet. Ez idõ alatt a 31 lejátszott mérkõzésbõl a vörös ördögök 20 összecsapást megnyertek, 6ot hoztak döntetlenre és 5ször szenvedtek vereséget. (64,5% os gyõzelmi mutató) Mindenképpen fontos megemlíteni, hogy a United egyelõre még minden fronton versenyben van, ezzel egyedülállónak mondhatja magát a többi angol klubcsapattal szemben. Az esély tehát megvan arra, hogy az MU idén is trófeával/trófeákkal gazdagodjon az idény végén. Ám akad egy ennél is jelentõsebb aspektus, amelyet látva, olykor nyitva marad a szurkoló szája, s ez egyben olyan érzéssel töltheti el az embert, mintha már is nyertünk volna valamit. Ez a szelete  pedig nem más a tortának, mint maga a játék, valamint annak minden szépsége. 

 

Ugyan a 6 hónap során voltak mélypontok, olykor lélektelen momentumok, az összességében mégis elmondható, hogy sokkal nagyobb élmény Mourinho Unitedjét nézni, mint elõzõ két kollégája csapatait. Végre vannak helyzetek, kapuralövések, pazar megmozdulások, zseniális egyérintõk, veszélyes kontrák.  akad skorpió gól, kungfus mozdulat, Pogboom, és egy kis Dab celebration is. Úgy fest Joneshoz elõbb jött a Miki és kapott egy új immunrendszert, hozzá pedig két friss lábat. (Kopp-Klopp.) Emellett egyre édesebb a Baillys likõr, egyre pörgõsebb az örmény-tangó, a középpályán üde idõszámítás a Herr-Éra, és Rash továbbra is Ford autó gyorsaságával száguldozik. Aztán meg, azt hinné az ember egyes lövésekbõl, hogy gól lesz, De Gea áll a kapuban. Az is jól látszik, hogy Carrick még mindig úgy köti össze a pontokat, mint óvodás a rajzfüzetben és Rooney is betudja még rúgni. Reméljük a Poolnak a 250.et is.

 

A minap az egyik ismerõsömmel beszéltem a Boro meccsrõl, és, mint kiderült, õ abban hitben élt, hogy az MU elbukta azt a mérkõzést, mert úgy a 80. perc körül elindult a szilveszteri bulira, az összefoglalókat pedig nem sikerült pótolnia. Csak lemaradtál egy Fergi-time-hoz hasonló fordításról - feleltem mosolyogva.

 

Végre egy érzés a régibõl,  ami közben mégis új, s bízom benne, hogy tartós változás szele fúj. Mindössze egyetlen dolog van hátra, szurkolni a csapatnak, hogy haladjon tovább a megkezdett úton és elõbb utóbb bemegy majd az a megannyi ajtó-ablak.

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!