Játékoskeret

Elõzõ, múltheti blogomban leírtam a véleményem konkrétan a csapatról. A játékrendszerrõl, Mourinhórol, 1-2 játékost kiemelve. Most megpróbálom egytõl-egyig a csapat játékosairól a saját véleményem kifejteni. Természetesen lesz biztos olyan, amiben nem értetek majd velem egyet és kiváncsi vagyok, hogy ti hogyan gondoljátok.

 

Elõszõr a kapusainkkal kezdeném.

 

De Gea: Féltem 2015 nyarán, hogy elmegy a Real Madridba, de szerencsére maradt. Hála istennek Mourinho érkezése óta nem is igazán van szó arról, hogy elvágyna. Remélem nagyon sokáig lesz még itt. Még mindig fiatal, kapus poszton fõleg. Nyíltan állítom, hogy nálunk véd a világ legjobb kapusa!

 

Romero: Fantasztikus a hozzállása, mindig él a lehetõségeivel. Megnyugtató érzés, hogyha ne add Isten bármi történne De Geaval, ilyen kapussal tudnánk pótolni.

 

Pereira: Megmondom õszintén most hétvégén láttam õt elõször védeni, nem tudok róla még véleményt mondani

 

Jöjjenek a védõink.

 

Valencia: 2010-11-es szezonban egy Rangers elleni meccsen súlyos törést szenvedett. Nagyjából félévet ki kellett hagynia. Ezután 2011-12-es szezonban az év játékosa lett. Visszaesett ezek után a teljesítménye. Tavaly 4 hónapos kényszerpihenõre kényszerült, de amióta visszatért megint hihetetlen formában van. Még mindig nagyon gyors,bivaly erõs, rengeteget dolgozik, bejátssza az egész jobb oldalt. A szívét-lelkét kiteszi a pályára.

 

Matteo Darmian: Tavaly az elsõ pár meccsen berobbant,de nem tartott sokáig. Igazából védekezésben hol megbízható, hol nem,de a legnagyobb baj, hogy iszonyatosan passzív, a támadást soha nem segíti. Tulajdonképpen akármelyik oldalt játszik azon az oldalt nincs 2 az 1 elleni szituáció, így az azonos oldalt játszó szélsõnk ,,halálra van ítélve½. Én nem szémolnék vele.

 

Fosu-Mensah: Nagyon fiatal még, gyors és erõs, viszont a játéklehetõséget megkéne kapja, ha másképp nem is kölcsön kéne adni. A jövõben jó játékos válhat belõle.

 

Jones: Remélem kinõtte a sérüléseit. Szerintem mindenki tisztában van a benne rejlõ potenciával. Kell õ a védelem közepére.

 

Bailly: Félelmet nem ismerve repül bele minden helyzetbe. Fantasztikus a fizikuma, fiatal. Kicsit sokat sérült, de remélem elkerülik a késõbbiekben. Jones-Bailly páros lenne a számomra megfelelõ.

 

Rojo: Kellemes meglepetés amit idén játszik. Mint középsõvédõ megéri számolni vele, ha tudja tartani ezt a formáját véglegesen.

 

Smalling: Engem már tavaly is zavart, hogy dadog nála a labda. Nem tud labdát kihozni, szinte mindig hátra teszi a labdát. Idén emellé elég bizonytalan is. Engem annyira nem gyõz meg, mint amennyire másokat.

 

Blind: Egy átlagot tud hozni a védelem bal oldalán, de remekelni sosem fog. Nem tudom mennyi ideje van még hátra a csapatban, kiegészítõ embernek elmegy idén, de ha nyáron jönne egy balvédõ nyugodt szívvel elengedném.

 

Shaw: Nagyon tehetséges, de sokszor mintha nem merné felmutatni. Lehet ebben nagy szerepet játszik a tavalyi sérülése. Nálam õ lenne a balvédõ, de aggaszt, hogy sokat sérült.

 

Tuanzebe: A mozgását látván a hétvégén rendben van. Kicsit lámpalázas volt, õt is kölcsön lehetne adni a fejlõdés érdekében.

 

Most jöjjön a középpálya.

 

Carrick: Õ adja a nyugalmat a csapatnak. Nem hiszem, hogy õt nagyon elemeznem kéne. A probléma, hogy 35 éves elmúlt már. Piszok nehéz feladat lesz megtalálni az utódját.

 

Herrera: kiköpi a tüdejét, õ a középpálya motorja. Védekezésben, támadásban ott van. Kihagyhatatlan láncszem, emellett kellõképpen kreatív. 

 

Pogba: Vannak gyengébb és erõsebb idõszakai. Mindent tud amit tudnia kell, technikás,jó az indulósebessége, erõs, jól lát a pályán. Igazság szerint néha az az ember érzése, hogy lehetne pihentetni, de õ egy olyan játékos aki bármikor megtud villanni, még ha rosszul játszik is.

 

Fellaini: Csapatjátékra alkalmatlan. Lassítja a támadást, összjátékban nem tud mit hozzátenni. Egyedül levegõben veszélyes, így én õt akkor alkalmaznám amikor már nem maradt más hátra csak az ívelgetés.

 

Schweinsteiger: Carrickel felváltva játszhatnának. Tudd még bõven pluszt adni a csapatnak, remélem Mourinho is látta hétvégén.

 

Mata: Vannak jó meccsei, megtud villanni, de jó lenne ha huzamosan képes lenne a jó produkcióra. Szélen való játszatásáért viszont nem vagyok oda.

 

Lingard: Küzd, hajt, szorgalmas, viszont jóval többet játszik mint amennyit kéne. Más nagy csapatnál nem lenne helye. A legbosszantóbb, hgoy Martial vagy Rashford miatta (is) sokat ülnek a padon.

 

Mkhitaryan: Zseniális dolgokat mûvel. Gyors, technikás, lát a pályán. Elképesztõen sokat válalkozik. Tetszik, hogy nem adta fel mint anno Di Maria. Középen és szélen is bevethetõ, egy kincs a csapatnak.

 

Young: A hozzállása példaértékû. Õ is tudja, hogy neki már nincs túl sok szerepe, de véleményem szerint még ha védõt játszik is jobb mint Darmian, de talán még Blindnél is. Azonban biztos vagyok benne, hogy nyáron lelép.

 

Végül a csatárok.

 

Martial: Tavalyi teljesítményéhez képest visszaesett. Mintha kicsit kedvetlen lenne. Múltkor írtam róla, hogy csatár poszton jó lenne. Most hétvégén ott kezdett és nem igazán volt momentuma, de mentségére szóljon, hogy egyedül küzdött fent. A szélen azonban megint jól játszott. Rendszeresen megkéne kapja a lehetõséget, az egyik legjobb játékos lehet.

 

Rashford: Az õ szélen való játszatása talán még nagyobb pazarlás. Martial esetében már van tapasztalat és õ onnan is tud elõnyt faragni,de Rashford egy igazi befejezõ játékos. Egy 2 csatáros játéknál Ibra mellett a 2 szélén Mkhitaryannal és Martiallal kimerem mondani,hogy a legveszélyesebb támadósor állna össze.

 

Ibra: 35 éves elmúlt, és versenyben van a legerõsebb bajnokságban a gólkirályi címért. Még minidg a világ egyik legjobbja, igaz vannak rossz napjai és eltud rontani nagy ziccereket is, de több támadó szellemû játékossal a pályán az õ válláról is levennénk kicsit a terhet.

 

Rooney: Sajnos nem lehet a pályafutása végéig senki a csúcson. Lassult, agyban is lábban is. Kezdõként vele már nem lehet számolni, de kisebb meccseken még elbírja a csapat. Illetve lehet még 1-2 jó meccse.

 

Kiváncsian várom észrevételeiteket, véleményeteket.

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!