A szezon legjobb igazolásai

Újra nyitott az átigazolási piac, ennek kapcsán néztem körül, vajon kik voltak az elõzõ transzfer ablak legjobb igazolásai. 

A teljesség igénye nélkül egy TOP 10-es listát állítottam össze. Nem csak a teljesítményt vettem alapul, hanem a játékosért kiadott ár is fontos szempont volt.


10. Kenwyne Jones (8,5 millió font)

A Sunderland elengedte Jonest, akiért a Stoke rekordot jelentõ összeget fizetett ki. Jones gyorsan beilleszkedett a Britannia Stadionba, ráadásul nem is sérülékeny annyira, mint jellemezte az utóbbi években. 23 találkozón szerepelt már, melyeken 7 gól és 2 gólpassz szerepel a neve mellett. Vezeti a házi góllövõlistát, nem egy nagyon fontos góllal segítve új csapatát.



9. Ben Foster (6 millió font)

A Manchester Unitednél nem tartottak igényt rá, ami összességében érthetõ, ám a Birminghamnél elsõ számú kapus lett egybõl, közel olyan kiválóan teljesítve, mint amilyen Joe Hart mutatott az elõzõ szezonban. Azonban ami jellemezte õt eddig is, hatalmas védéseket követõen képes a semmibõl összehozni nagy potyákat. 22 mérkõzésen szerepelt már idén, ezeken összesen 28 gólt kapott, hat találkozót kapott gól nélkül hozott le.



8. Ramires (19 millió font)

A Benficától érkezõ középpályás elsõsorban Lampard sérülésének köszönhetõen kapott lehetõséget, amivel élni is tudott és nagy erõssége volt a Chelsenak a szezon elsõ 10-15 mérkõzésén. Azonban a Chelsea rossz formája rá is hatással volt, így az õ teljesítménye is sokat esett vissza. 23 mérkõzésen szerepelhetett a Chelsenél, ezzel alapembernek tekinthetõ.



7. Danny Welbeck (kölcsönben szerepel)

A Sunderland és a Manchester United is jó döntést hozott, amikor Welbeck ügyében megegyeztek. A 20 éves tehetség így folyamatosan játszhat, a Sunderland pedig egy kiváló játékossal erõsödött. Welbeck leginkább bal szélen kap lehetõséget, csapata egyik legjobbjának tekinthetõ. 22 találkozó alkalmával hatszor szerzett gólt, egy gólpassza van és az egyik legjobbja volt csapata Chelsea ellen (Stamford Bridge-en) aratott 3-0-ás gyõzelmekor is. A United ha eladja, nem kevés pénzhez juthat, de ha megtartja és beépíti a következõ szezonra a játékost, azzal még jobban jár.



6. Cheik Tioté (3 millió font)

A Twente csapatától vette meg a Newcastle csupán 3 millió fontért, a játékos remek vételnek bizonyult. A középpályán folyamatosan hatalmas munkát végez, rengeteg labdát szerezve csapatának. Talán 1-2 év múlva a legjobb három labdaszerzõje lehet az angol ligának. 18 találkozón szerepelt ebben a szezonban, ezeken összesen 10 sárga és 1 piros lapot gyûjtött össze.



5. Asamoah Gyan (14 millió font)

A Sunderland eladta Kenwyne Jonest, aki az elõzõ szezonban az egyik leggólerõsebb embere volt a Fekete Macskáknak. Helyette jött Gyan a Rennes csapatától, aki remekül beilleszkedett. Igaz nem játsza végig a meccseket, ugyanis eddigi 20 pályára lépésébõl 16 alkalommal vagy becserélték õt, vagy lecserélte õt Steve Bruce, ám így is szerzett már 7 gólt és adott 2 gólpasszt.



4. Yaya Touré (26,5 millió font)

A Barcelona elengedte, a Manchester City megvette. Kit nem, akit áron felül lehet megvenni? Azonban a City több 100 millió fontos költekezései közül mindenképp az egyik legjobb igazolása. (bár sok jó igazolást nem lehet náluk felsorolni) A középpályán nagyon hasznosan játszik, rengeteget fut, jól játsza meg a labdákat és sokat is szerez. 24 meccsen kapott szerepet, melyeken 3 gólt rúgott és 5 gólpasszt osztott ki csapattársainak.


3. Marouane Chamakh (ingyen érkezett)

Az Arsenal remek üzletet csinált vele, a Bordeaux-tól ingyen igazolt Londonba a marokkói támadó. Van Persie sérülése miatt a szezon elején folyamatosan õ szerepelt, a holland visszatérésével azonban egymást váltják csapatuknál, ugyanis Wenger nem hajlandó két csatárral felállni. Egyszer megpróbálta, nagyon nem tetszett a francia menedzsernek, amit látott. Így is szerepelt Chamakh 28 mérkõzésen az iddényben, mi alatt 10 gólig és 6 gólpasszig jutott. Elsõ éve a Premier Leagueben eddig remekül sikerült.


2. Javier "Chicharito" Hernandez (7 millió font)

Nem nagyon kell bemutatni õt senkinek, Rooney és Berbatov mögött a harmadik számú támadója a Unitednek, amikor szerephez jut, majd mindig gólt szerez. Imádja a klubját, remekül beilleszkedett, hatalmas jövõ elõtt állhat, ha a hozzáállása folyamatosan ilyen lesz, mint ebben a fél évben. 23 találkozón 9 gólt szerzett, egy gólpasszt adott. Góljai közül több is rendkívül fontos volt csapata számára.



1. Rafael Van der Vaart (8,8 millió font)

A Realnál nélkülözött játékos az utolsó utáni pillanatban került a Tottenham csapatához, azóta az észak-londoni csapatban újjászületett. Csapata legjobb góllövõje, fél szezon alatt rendkívül jól beilleszkedett és nagyon fekszik neki a Spurs játéka. 18 mérkõzésen 11 gólt szerzett és 7 gólpasszal segítette társait.


 

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!