Dimitar Ivanov Berbatov

Sziasztok! Ez az elsõ cikkem, úgyhogy kérlek ne nagyon mocskoljatok érte! Köszönöm:)
A jelen cikkben a Manchester United 9-es számú játékosával fogok egy kicsit foglalkozni.

A csatár 2008-ban érkezett hozzánk a Tottenham-tõl pontosan 30.75 millió angol font fejében. Az elmúlt 2 szezonban nem tudta megváltani a világot és a szurkolók szemében is csak szálka volt fõleg úgy, hogy ennyi pénzért igazolta le õt Sir Alex Ferguson.
Azonban a 2010-11-es szezon teljesen más Dimit tár(t) elénk.Sokáig lehetne boncolgatni, hogy az idei szerepléséért Rooney kihagyása-e a felelõs vagy Sir Alex Fergusonnak sikerült önbizalmat nevelnie játékosába. Persze lehet más indok is, én ezt a kettõt érzem jogosnak, de ki hogy érzi döntse el maga.
Berbatov jelenleg 14 gólnál tart és ezzel az eredménnyel vezeti a PL-góllövõ listáját! Ebben a 14 gólban benne van az õsi riválisnak rúgott mesterhármas, amivel 3-2 arányban legyõztük a Liverpoolt és a Blackburn elleni 7-1 gyõzelem alkalmával rúgott 5 gólja!
Viszont nagyon sok az elégedetlen és az olyan szurkoló, aki csak akkor becsüli meg Berbatovot, amikor gólt lõ! Sokan azt állítják, hogy végig sétálja a meccset, nos ez igaz. De neki nem adták azt a szerepkört hogy védekezzen, neki a gólszerzés a feladata! Gólszerzés...és itt jön az a képbe, hogy miért csak 3-4 meccsenként szerez gólt a Bolgár-Óriás!
 
Ha megnézzük a középpályánkat láthatjuk, hogy nagyon ingadozó teljesítményt nyújt és a legtöbb esetben képtelen kiszolgálni Berbatovot. Igaz Õ is visszalép labdákért, de Õ csak megtartani tudja õket nagyrészbe és ezzel nincs semmi baj, csak elõl nincs senki, aki várná a labdát, netán befejezné a helyzetet!
Berbatov nem olyan típusú játékos, mint mondjuk Rooney, hogy végigszáguldja a pályát és már ott van a kapu elõtt. Nos ebben a szezonban elég határozatlan Rooney e téren is! Berbatovot ki kell szolgálni és utána Õ belövi. Sõt ha 16-os környékén jár, a labdakezelési technikájával azonnal ziccerbe hozza magát ,de ehhez el kéne juttatni hozzá a labdát és nem várni tõle hogy lesprintel egy egész pályát(úgy mint Rooney) és már ott van a kapu elõtt(ehhez nincs is sebessége)!
Röviden nincsen Berbatovnak támogatása a középpályáról, ha viszont lenne, akkor nem járna a sok nagy szájúnak a szája! Nem védeni, sõt nem is támadni akarom Berbatovot, de ami tény az tény és ha valaki egyszer Manchester United csatár lesz, akkor mutassa meg mit tud, ha olyan támogató középpályája lesz mögötte, mint most Berbatov mögött van!
 
Elnézést kérek mindenkitõl, akit most megbántottam eme pár sorral! Szídni nyugodtan szidjatok de nekem ez a véleményem! Szídás után nem fogom felkapni a vizet, mert én nem fogom magam ilyen szintre lehozni!
 
Köszönöm :)

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!