Japán vs. Dél-Korea, Derby du Nord

Ezen a héten csak az Ázsia-kupa miatt tudok valamivel terjedelmesebbet írni, de így sem sokkal. Az igazán nagy probléma, hogy nagyon bizonytalan a broadcast, a felszínes csatornák inkább a "sztárokat" mutogatják, mint egy szürkébb játékosállományú, de annál paprikásabb derbit.

Japán vs Dél-Korea
Ázsia-kupa, január 25. 14:15-16:17, Eurosport
 
A két legnépszerûbb válogatott ütközete. A világbajnokságokon ettõl a két válogatottól várják a meglepetést az ázsiai résztvevõk közül. Az sem elhanyagolható tény, hogy Dél-Korea és Japán partjai között nincs nagy távolság.
Park Dzsi Szung személye miatt én Dél-Korea gyõzelmét várom.
 
Ázsia-kupa gyõzelmek száma Japánnak van több (összesen 3, a másik oldalon 2), de oriási presztizs elõnyt jelent, hogy Dél-Koreának van egy VB bronzérme a 2002-es közös rendezésû világbajnokságról.
 
Szemtõl szemben csak egy találkozót vívtak az Ázsia-kupák történetében. Azt a meccset Dél-Korea nyerte 2-0-ra.

 
Lille - Lens
Ligue 1, január 29. 21:00-22:45
 
A derbi, ami miatt dühös vagyok és ez nem az ütközet hibája. Van 6 sportcsatornám és egyik sem közvetíti le még ismétlésrõl sem. Pedig szeretem az ilyen derbiket, ahol nem feltétlenül világsztárok rugdossák a labdát, de mégis egy jó meccset hoznak össze a játékosok.
A rivalizálás kialakulásának oka igen alap sztori. A két város Észak-Franciaországban mindössze 40 km-re található egymástól és viszonylag kiegyenlített az egymás elleni mérleg is.
 
Nem egy trófeahalmozó duóról beszélünk a két csapat esetében, de a Lille egy kicsit elhúzott a vetélytársától: 2 bajnoki cím és 5 kupagyõzelem, míg a Lens csak 1 darab bajnoki aranyat tud a közösbe dobni.
 
Szemtõl szemben is a Lille áll jobban: 107 lejátszott mérkõzésbõl 41-et nyertek meg, 32 X és 34-et nyert a Lens. A bajnokságra lebontva ezek a számok 97 mérkõzés, 35 Lille, 31 Lens gyõzelem és 31 X.

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!