Arsenal – Manchester United: tippek, elemzés és szorzók – 2023.01.22.

A Manchester United vasárnap délután az Arsenal stadionjába utazik. A hazai csapatnál nincs hiány a motivációból, hiszen a vendégcsapat az egyetlen, amely képes volt győzelmet aratni felettük ebben az idényben. Azonban a vendégcsapatnak is jó oka van a küzdelemre, hiszen már nem sok választja el őket a második helytől.

Arsenal



Az Arsenal megállíthatatlanul játszik az idei szezonban. A csapat eddig csak egy meccset veszített el, két döntetlent játszott és 15 győzelmet aratott. A Premier League előző fordulójában az Arsenal 2:0-ra legyőzte a Tottenhamet, előtte pedig gólnélküli döntetlent játszottak a liga legjobb védekezésével rendelkező Newcastle ellen. Ami pedig a tavalyi év végén játszott meccseiket illeti, idegenben legyőzték a Brightont 4:2-re, hazai pályán pedig a West Hamet 3:1-re.



A hazai csapat egyik legnagyobb fegyvere a gólszerzés, hiszen az idén már 42 gólt szereztek, amivel a 2. helyen állnak a ligában. Azonban a 14 kapott góljukkal a védekezésük miatt sem panaszkodhatnak. Az Arsenal idei dominanciáját kiválóan példázza, hogy már csaknem 50 pontot szereztek, és még csak az idény felénél tartunk.



Jelenleg ötpontos előnyük van a második helyen álló tavalyi bajnok Manchester Cityhez képest, ráadásul egy meccsel kevesebbet játszottak. Ez persze nem akkora előny, hogy pihenésre adjon okot, ezért a mai meccsen is teljes erőbevetésre számítunk a csapattól.



Manchester United



Crystal Palace elleni döntetlen hidegzuhanyként érte a manchesteri szurkolókat. A Premier League előző fordulójában játszott mérkőzésen a Vörös Ördögök az egész meccsen a kezükben tartották az irányítást. A csapatnak sikerült még vezetnie az első félidő végén, és a meccs nagyobbik részén maguknál tartották a labdát, azonban Olise-nak a hosszabbítás első percében sikerült kiegyenlítenie az állást.



Erik ten Hagnak sikerült összehangolnia a csapatot. Az edző stratégiájának köszönhetően a csapat az előző öt Premier League-ben játszott meccséből négyet megnyert és egy döntetlent játszott. A Manchester Unitednek jó esélye van felzárkózni, azonban kérdéses, hogy képesek lesznek-e pontot szerezni a liga legjobb csapatának számító Arsenal elleni meccsen. Ha a csapat elveszíti a mai meccset, a Newcastle pedig legyőzi a Crystal Palace-t, akkor még nehezebb lesz feljebb kerülniük a ranglistán.



A szurkolók számára azonban bíztató lehet az a tényt, hogy az idei idényben egyszer már legyőzték az Arsenalt, ráadásul nemrég a Manchester City felett is győzelmet arattak. A csapat mindenképp elég erős a győzelemhez, azonban az előző meccsből kiindulva egy kis szerencsére is szükség lesz.



Egymás elleni eredmények



2022.09.04. Arsenal – Manchester United 1:3



2022.04.23. Arsenal – Manchester United 3:1



Hiányzások és sérülések



Arsenal: Gabriel Jesus, Reiss Nelson



Manchester United: Axel Tuanzebe, Donny van de Beek, Mason Greenwood



Arsenal – Manchester United tippek



A mai meccsen a csapatok motivációja nagy szerepet fog játszani. Papíron az Arsenal jobb csapatnak számít, azonban a Manchester United is igyekszik egyre közelebb kerülni a tabella első helyéhez. Mivel mindkét csapatnak sokat jelentene egy győzelem, a mai meccsen arra tippelünk, hogy az Arsenal és a Manchester United is képes lesz legalább egy-egy gólt szerezni.



Az Arsenal – Manchester United tippek mellett a Bet-experts oldalán számos egyéb tippet, előrejelzést és sportfogadással kapcsolatos cikket találhat. Ha pedig azonnal értesülni szeretne a legújabb tippjeinkről, csatlakozzon Facebook csoportunkhoz.



A mérkőzés időpontja: 2023.01.22. 17:30

Tipp: Mindkét csapat szerez gólt

Szorzó: 1,66

Fogadóiroda: Ivibet


Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!