Sir Alex Ferguson a hétszázados

Újabb mérföldkõ a Mester pályafutásában.



A Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson a mai, Everton elleni mérkõzésen ül 700. alkalommal Premier League találkozón a Vörös Ördögök kispadján.

Senkinek nem kell õt bemutatni! Munka módszereivel lehet egyet nem érteni, a sajtóval, játékvezetõkkel, ellenfelekkel mindig kemény és kritikus, de saját játékosait védi, mintha apjuk lenne.

A brit futball egyik legnagyobb alakjáról van szó, aki 46 kupát gyûjtött eddig edzõi pályafutása alatt. Ebbõl a gyûjteménybõl 35 serleg a Manchester Uniteddel közösen sikerült.

A Vörös Ördögökkel 11 bajnoki cím, 5 FA-kupa, 4 Ligakupa, 2 Bajnokok Ligája elsõség mellett még 9 angol szuperkupa valamint 1-1 európai KEK gyõzelem és szuperkupa, Interkontinentális kupa és klub világbajnoki gyõzelem fûzõdik a nevéhez.

Nem nehéz kitalálni, hogy õ a Premier League legeredményesebb menedzsere. Amióta az angol elsõ osztály átvette ezt a nevet, valamennyi mérkõzésen a kispadon ült. (Persze nem szó szerint értve, mert voltak esetek, mikor csak a lelátóról volt kénytelen figyelni csapata teljesítményét.)

Hogy mennyire dominál az általa évrõl-évre felépített csapat és saját maga? 18 PL szezonból 11 elsõ, 4 második és 3 harmadik helyezést a klubjával.

699 mérkõzés a Premier Leagueben! Nem hogy személy, csapat is csupán hét létezik, amely eljutott eddig. (Manchester United, Spurs, Arsenal, Everton, Chelsea, Villa és Pool) Ezen klubok az összes szezon valamennyi mérkõzésén szerepeltek úgy, ahogy egyetlen személyként Sir Alex Ferguson is. 

Senkit nem lehet Ferguson-hoz hasonlítani, mert nincs még egy ember, ki akár az eredményei közelébe érne. 24-szer volt a hónap legjobb menedzsere, az általa irányított United szerezte a legtöbb gyõzelmet (451), a legtöbb gólt rúgta (1382), a legtöbb kapott gól nélküli mérkõzést játszotta (313) és a legtöbb pontot szerezte (1501).

Nem kell nagy bátorság kijelenteni, minden idõk legjobb, legeredényesebb, legmeghatározóbb alakja az angol Premier League-nek.

Sir Alex Ferguson az eddigi 699 mérkõzésébõl 451-et nyert meg, 148 döntetlennel végzõdött és csupán 100 mérkõzés zárult vereséggel. Reméljük, a 700 mérkõzésen a 452. gyõzelemnek örülhet SAF.

A ManutdFanatics minden szerkesztõje, tagja és olvasója nevében kívánunk sok sikert Fergusonnak és csak remélni tudjuk, hogy 800. 900. és 1000. mérkõzés is lesz még!


ManutdFanatics szerkesztõség
 


Manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!