Játékosprofilok

Gyerekkori álma teljesült Ighalonak
Gyerekkori álma teljesült Ighalonak

Gyerekkorában, még Nigériában spórolnia kellett az ebédre szánt pénzével is, hogy hétvégén meg tudja nézni a Manchester United meccsét a tévében. Most 30 évesen már a Manchester United labdarúgója, igaz, egyelőre kölcsönben a kínai Shanghai Shenhua csapatától. Solskjaer menedzselése alatt már 3 gólt lőtt, sőt a manchesteri derbi hangulatát is átérezhette, ráadásul győztes csapat tagjaként. A BBC-nek arról mesélt, hogyan vált valóra gyerekkori álma.

Játékosprofil: Nemanja Matic
Játékosprofil: Nemanja Matic

2018. március 5. azon dátumok közé tartozik, amire Matic még sokáig fog emlékezni, hiszen megszerezte első gólját a Manchester United színeiben, meglehetősen stílusos kivitelben ráadásul. A Crystal Palace elleni bombagólja, mellyel a meccs 3-2-es végeredményét a 91. percben alakította ki 0-2-ről fordítva, a klub történelmének legemlékezetesebb meccsei közé sorolta a londoni kiscsapat elleni bajnokit.

Játékosprofil: Paul Pogba
Játékosprofil: Paul Pogba

Gyakorlatilag nincs olyan hét a futballsajtóban, hogy ne cikkeznének Paul Pogbáról. Ha nem a remek teljesítménye a téma, és a csapatban betöltött fontos szerepe, akkor tán pont a másik véglet, a több oldalról is rendre megközelített és megindokolt formahanyatlásai. Egyelőre végeláthatatlan spirálnak tetszik helyenkénti formaingadozásainak okfejtése, de egy bizonyos: Pogbában ott van a világklasszis, és ha egyszer megrendíthetetlenül a felszínre tör, vele együtt a United is robbanhat.

Játékosprofil: Marcos Rojo
Játékosprofil: Marcos Rojo

Ha van játékos, akinek a mentalitására egy csepp panasz se lehet, az például Marcos Rojo. Sok edző csak áhítozik arról, hogy olyan vehemensen és feltüzelt állapotban fussanak ki emberei a pályára, mint az argentin kivétel nélkül, akiről ráadásul ordít, hogy napról napra óriási megtiszteltetésként éli meg, hogy a Manchester United labdarúgójának vallhatja magát. Várjuk vissza a pályára.

Játékosprofil: Phil Jones
Játékosprofil: Phil Jones

Ole Gunnar Solskjaer, Louis Saha, Phil Jones. Nem lenne nehéz megtalálni a három játékos közös nevezőjét, de Jones esetében talán némileg különbséget tehetünk, hiszen védőként rettentően sok kemény ütközése van, amikbe önfeláldozó módon veti bele magát, s ezáltal minden meccs magában rejti a sérülés veszélyét. Persze vannak ellenpéldák is, mint Nemanja Vidic, hogy csak egyet említsünk a sok közül, de egy szó, mint száz, kvalitásait tekintve remek védőről van szó.

Játékosprofil: Eric Bailly
Játékosprofil: Eric Bailly

Eric Bailly-ról nem sokat hallottak az Old Traffordra érkezése előtt, ám a korábbi Villarreal játékos, ha a spanyoloknál nem is, a Unitedben már az első időszakában felhívta magára a figyelmet Európa-szerte kiváló teljesítményével - fiatal kora ellenére is.

Játékosprofil: Victor Lindelöf
Játékosprofil: Victor Lindelöf

Victor Lindelöföt tavaly nyáron igazolta le a Manchester United a Benfica csapatától, és bár meglehetősen döcögősen indult a szezon számára, a 23 éves védő egyre inkább belerázódik a Premier League világába, ami mind magabiztosságán, mind teljesítményén meglátszik hónapról hónapra.

Játékosprofil: David de Gea
Játékosprofil: David de Gea

David de Gea. Az ember klubhovatartozástól függetlenül, ha meghallja ezt a nevet, máris arra asszociál, hogy vitán felül a világ egyik, ha nem a legjobb kapusáról van szó. Klubunk egyik legnagyobb kincse már a 7. évében szolgálja hűségesen a Vörös Ördögöket, és fogja még remélhetőleg nagyon sokáig.

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!