Herrera: Cantona volt a példaképem

Ander Herrera elmesélte, egyik gyerekkori hõse Eric Cantona volt és reméli, hogy õ is hasonló pályafutást futhat be a Unitednél.


Herrera júniusban csatlakozott a Vörös Ördögökhöz és az amerikai túrára elutazott keret tagja. Az MUTV munkatársa leült vele egy interjú erejéig, hogy felidézzék karrierjének korai éveit, amikor még a Real Zaragozánál játszott, valamint azokat a játékosokat, akikre felnézett, még amikor Spanyolországban élt.

 

"Mindig a legjobb játékosokat nézed, én Eric Cantonát, Zinedine Zidane-t és míg a Real Zaragozában játszott, Gustavo Poyetet figyeltem, aki jelenleg a Sunderland edzõje" - magyarázta Ander. "Most talán Andres Iniesta a példaképem, nem csak a foci miatt és amit a pályán tesz, hanem azért is, mert õ egy jó ember. Remélem, egy napon hasonlítani fogok rá."

 

A középpályás részletesen is mesélt Cantona-imádatáról: "Imádtam a személyiségét, õ egy gyõztes volt, mindig keményen dolgozott, soha nem veszített labdát és mindig a gyõzelemre gondolt. A United mostani játékosai is ugyanilyen személyiséggel bírnak. Mi mindig nyerni akarunk, jól akarunk játszani a szurkolóink miatt és Eric Cantonára ezek voltak a jellemzõek. Persze, egyéniség is volt."

 

"Nem csak õ volt egyéniség; Ryan Giggs szintén, vagy David Beckham, Cristiano Ronaldo. A United nem csak jó játékosokat igazol, de ezzel együtt kemény munkásokat is. A United olyanokat igazol, akik keményen dolgoznak, keményen edzenek és akik remek személyiséggel rendelkeznek. Álom, hogy itt lehetek, mert hatalmas történelme van ennek a klubnak és immár esélyem van arra, hogy itt szerepeljek. Lehetõségem van megmutatni a Unitednél a saját személyiségemet."

 

 

Miután a Real Zaragoza és az Athletic Bilbao középpályájáról is kitûnt, Herrera az európai labdarúgás egyik legígéretesebb játékmesterévé nõtte ki magát. Amikor arról kérdezték, hol szeret leginkább játszani, a spanyol játékos lelkesen hangsúlyozta sokoldalúságát a támadó harmadban.

 

"Mindig a középpályán játszottam. Néha Ernesto Valverdénél - õ volt az utolsó edzõm - bal vagy jobb szélen is szerepeltem, de azt hiszem, a legjobb posztom a középpályán van. Da ha egyszer Louis van Gaal azt akarja, máshol szerepeljek, bárhol játszani tudok, ahol akarja."

 

"Úgy vélem, támadó középpályásként jobban tudok játszani, de jól is védekezek. Ha együtt védekezünk, ha kompakt csapatot alkotunk, meg fogjuk nyerni a meccseket. Ha futunk, szerény csapatként dolgozunk, úgy fogunk játszani, mint a legnagyobbak."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!