Blindre középpályás szerep vár

Louis van Gaal tudatta a Manchester United szurkolóival, arra számíthatnak, hogy ebben a szezonban Daley Blind a középpályán szerepel majd, ám a holland játékost sokoldalúsága teszi oly értékessé a csapat számára.


A Vörös Ördögök menedzsere dolgozott már az Ajax nevelésével, amikor még a holland válogatottat iránította, ide értve a nyári világbajnokságot is, amin remekül teljesített a 24 éves játékos.

 

Van Gaal kimondottan örül annak, hogy az átigazolási szezon utolsó napján 14 millió fontért leigazolta a klub Blindet és arra készül, hogy különösen a védekezõ középpályás poszton mutatott kvalitásait kihasználja.

 

"Õ egy olyan játékos, aki elõre látja a szituációkat" - mesélte a fõnök az MUTV-nek adott exkluzív interjújában, amikor arról kérdezték, mi Blind legnagyobb erõssége.

 

"Ezért mindig oda tudja tenni a labdát a szabad játékosnak és amikor nem nála van a labda, mindig tudja, mikor kell nyomást gyakorolni az ellenfélre. Ez egy nagyon jó képessége."

 

 

"Kedvelem õt védekezõ középpályásként, de képes belsõ védõt, vagy bal bekket is játszani."

 

"Kilencven percen át rohan és állandóan egészséges. Ez egy újabb jó tulajdonság egy játékosnál."

 

A utolsó pillanatban érkezett másik játékos, Radamel Falcao szintén olyan valaki, aki miatt nagyon izgatott a menedzser és akinek fejlõdését sok éven át figyelemmel követte.

 

"Õ egy olyan játékos, akit mindig is csodáltam. Imádtam, amikor még az Atletico Madridban szerepelt és láttam, amint gólokat lõtt egy döntõben" - folytatta van Gaal.

 

"Idén is láttam õt, amikor Hollandia Kolumbiával játszott és akkor ismét lenyûgözött. Ismerem õt, tudom, milyen gólrekordja van, ami nagyon ígéretes számunkra. Nagyon örülök, hogy az utolsó napon sikerült leigazolnunk õt."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!