Blind tanulna Van Gaaltól

Daley Blind örül, hogy Van Gaal kezei alatt játszhat a Manchester Unitednél és úgy gondolja, a korábbi holland szövetségi kapitány jobb játékossá fogja tenni õt az idény végére.


A holland játékos védekezõ középpályásként mutatkozott be a QPR elleni, 4-0-ra megnyert találkozón, és alig várja, hogy megtudja, mit rejteget számára a jövõ az Old Traffordon, ahol nagy tudást és tapasztalatot szerezhet Van Gaal vezetése alatt.

 

"Mindenkivel õszinte a csapatnál, tudja mit akar, és ismeri a filozófiáját" - magyarázta Blind a ManUtd.com-nak a hármas sípszó elhangzása után. "El is tudja ezt hozni a játékosoknak, és egy csapatot csinálhat mindannyiunkból. Ez egy jó rajt, hogy együtt mûködjön a csapat. Nagyon sokat tanultam Van Gaaltól és szeretek is alatta dolgozni."

 

"Nem dolgoztam vele olyan hosszú ideig. Csak a világbajnokságon és a selejtezõkben dolgozhattunk együtt. Az idõ, amit az Ajaxnál Frank de Boer keze alatt töltöttem, fejlesztett ki azzá a játékossá, aki most vagyok. Természetesen az is, amikor Van Gaallal voltunk a VB-n. Nagyon sokat segített és sokat is tanultam tõle. Remélem még tanulhatok majd tõle a következõ szezonban is."

 

 

"Úgy gondolom, hogy jobb játékossá tehet a helyezkedés tekintetében, és megtanítja a játékbeli taktikákat is, mert a középpálya nagyon fontos pozíció. Remélem, hogy napról napra jobb lehetek.

 

Bár elsõ teljesítményével elégedett lehet, Blind eltökélt, hogy fejlessze tudását, mint védekezõ középpályás, hiszen egy sokkal gyorsabban játszó dimenzióba került, mint amihez hozzászokott.

 

"Picivel másabb volt, mert az ellenfelek visszamentek, így sokkal nagyobb helyem maradt, hogy lekezeljem a labdát, és kijátsszam az oldalakra. Sok helyem volt, és ez tetszett is nekem. A saját játékunkat játszottuk és jól is játszottuk. Ha elvesztettük a labdát, csapatként mentünk érte. Sokszor vissza is szereztük, szóval jó munkát végeztünk."

 

"Persze nagyobb volt a tempó, és ezt érzem a lábaimban is, de le tudtam játszani 90 percet és rendben volt. Csak a holland ligában és a válogatottban játszottam eddig, de úgy gondolom, hogy a Premier League egy magasabb szintû és tempójú futball."

 

Miután megkérdezték tõle, hogy hogyan illeszkednek be az új játékosok, Blind a csapat pozitív szellemérõl beszélt, ami könnyítette bemutatkozását a csapatban: "Amikor idejöttem, meleg fogadtatásban részesültem, és nagyon jól éreztem magam a csapatban. Persze Robin is sokat segített, hiszen jól ismerjük egymást a holland csapatból."

 

"De sok segítséget kaptam a többi játékostól is. Mindenki küzdeni akar a másikért, és ezt láthattuk is a meccsen. Mindenki adogatni akarja a labdát a másiknak és én szeretek ebben a csapatban játszani."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!