Beharangozó: West Bromwich Albion - Manchester United

Vége a válogatott szünetnek, ám a United szurkolóinak egy picit még türelemmel kell lenniük, ugyanis a Vörös Ördögök ezúttal csak hétfõ este lépnek pályára a Hawthorns stadionban.


Hétfõn, magyar idõ szerint este 21-kor lépnek pályára a West Brom vendégeiként van Gaal tanítványai, hogy újra megmérettessék magukat, és reményeink szerint végre sikerül megszereznünk elsõ idegenbeli gyõzelmünket is.

 

A United számára kezd egyre kedvezõbb lenni a kép, ugyanis számos sérült játékosunk visszatérhet a hét elején a csapatba és immár csupán 4 játékos az, akinek sérülés miatt távol kell maradnia. Ide tartoznak: Valencia, McNair, Evans és Lingard. Valamint a csapatkapitány Rooney, akinek ez lesz a 2. meccse az eltiltásából. A West Brom csapatából pedig biztos hiányzók lesznek Anichebe és Yacob.

 

Pénteki sajtótájékoztatóján a holland mester elmondta, hogy játékosai remek formának és egészségi állapotnak örvendenek és nagyon várják már az újabb megmérettetést. Mindenki bizonyítani szeretne, hogy az elsõ csapatban van a helye.

 

 

Kapuban természetesen David De Gea állhat most is, akinek köszönhetõen két héttel ezelõtt a United otthon tudta tartani a nagyon fontos 3 bajnoki pontot. A védelem további részében nagy meglepetés nincs, ugyan Paddy McNair sérült, de Phil Jones már egészséges és így minden bizonnyal kezdhet is a védelem tengelyében. Párja Marcos Rojo lehet, míg a két szélen Rafael, valamint az angol U21-es válogatottban remeklõ Luke Shaw lehet.

 

A középpályán hiányozhat Ander Herrera játéka, aki valószínûleg a kispadon helyet kap, ugyanakkor még sérülésbõl visszatérten szinte biztosra vehetõ, hogy nem fog kezdeni. Helyette esélyes lehet Fellaini vagy Fletcher játéka, valamelyikõjüket pedig majd kiegészíti még Di Maria, Blind és Mata. 

 

Csatársorban jelen helyzetre tekintettel nem kérdés, hogy a holland válogatott csapatkapitánya, Robin van Persie és a hétvégén a kolumbiai válogatottal remeklõ Radamel Falcao kaphat helyet.

 

A két csapat formáját illetõen mindkét gárda az utolsó két hazai mérkõzését megnyerte, és biztosra vehetõ, hogy a birminghami csapat most is gyõzelemért fog játszani. A bajnokságban ugyan csak a 14. helyen található a West Brom csapata, de sokat mondó statisztika az, hogy csupán 3 pont választja el õket a 4. helyen álló Unitedtõl.

 

Érdekességek:

 

  • A United legutóbbi mérkõzésén rekordot állított be, ugyanis immáron 30 különbözõ játékos léphetett pályára ebben a szezonban a Vörös Ördögöknél, köszönhetõ ez a hatalmas sérüléshullámnak is természetesen.
  • A Vörös Ördögök utolsó 5, hétfõn játszott mérkõzésükbõl csupán egyet tudtak megnyerni, egyszer döntetlent játszottak, valamint háromszor kikaptak.
  • Ebben a szezonban a West Brom szerezte a legtöbb gólt a büntetõterületen kívülrõl. Szám szerint 4-et.
  • Robin van Persie a legutóbbi 7 meccsén a West Brom ellen 4 gólt szerzett és 2 asszisztot is jegyez.
  • A United játékosai szerezték a legtöbb gólt az elsõ félidõkben az idei kiírásban, összesen kilencet.

 

Egymás elleni eredmények:

 

  • West Brom 0-3 United (2014.03.08.)
  • United 1-2 West Brom (2013.09.28.)
  • West Brom 5-5 United (2013.05.19.)
  • United 2-0 West Brom (2012.12.29.)
  • United 2-0 West Brom (2012.03.11.)

 

Várható kezdõcsapat: De Gea, Shaw, Rojo, Jones, Rafael, Blind, Fellaini, Di Maria, Mata, van Persie, Falcao

Cserék: Lindegaard, Fletcher, Thorpe, Smalling, Herrera, Januzaj, Young

 

A mérkõzést magyar idõ szerint 21:00-kor közvetíti a Fanatics TV és a Digi Sport 1

 

Játékvezetõ: Mike Dean

 

ManUtdFanatics tipp: 1-3

 

Legeredményesebb játékosok a Foosio.com számításai alapján:

 

Di Maria 64,00 AP

Rooney 40,00 AP

Mata 38,50 AP

De Gea 34,50 AP

Herrera 32,00 AP

Falcao 31,00 AP

Van Persie 22,50 AP

Valencia 17,00 AP

Evans 16,50 AP

Fletcher 16,50 AP

 

Ha szeretnéd másokkal összemérni tudásod és értékes nyereményeket nyerni, akkor látogass el a Foosio.com oldalra, ahol álomcsapatodat összeállítva küzdhetsz mások ellen!

 

 

 

 

 

 


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!