Beharangozó: Manchester City - Manchester United

Üdvözöljük Önöket a 168. manchesteri derbin. Akár ez a felirat is díszeleghetne az Etihad stadion bejáratain, ugyanis a két csapat már 167 alkalommal találkozott egymással.


Ráadásul a két nagyágyú feltett szándéka, hogy visszalépjen a gyõzelem útjára. Ugyanis a City a Bajnokok Ligájában csak egy döntetlent tudott játszani a CSKA Moszkva csapatával, majd a bajnokságban meg kikaptak a West Ham Unitedtõl 2-1-re, ezt pedig csak tetézte, hogy hét közben a Ligakupában a Newcastle is simán nyerni tudott a hangos szomszédok ellen. A United sem lehet feltétlen büszke acélos teljesítményére. Bár sokan jó eredménynek könyvelik el a Chelsea elleni 1-1-es döntetlent és kétség kívül a két csapat formáját összehasonlítva sikernek is mondható, mégsem lehetünk nyugodtak, hiszen a City sem lesz kevésbé kemény ellenfél a pályán.

 

Nézzük, hogy mi a helyzet a Vörös Ördögök háza táján. Sérültek tekintetében továbbra sincs sok változás. Falcao továbbra sem játszhat, ahogy Evans, Jones, McNair, Lingard és Young sem. Egyedül Valencia, aki bevethetõ az eddig sérültek közül. A Citynél a legnagyobb hiányzó Silva lesz, de Lampard játékára sem lehet számítani, Touré játéka pedig kétséges.

 

 

Nem számítok a múlt hetihez képest nagy változásra a csapatban, úgyhogy gyorsan át is futnék a felállításon. Kapuban a hónap játékosának választott David De Gea most is a lehetõ legjobb opció számunkra, védelemben pedig Shaw, Rojo, Smalling (múlt héten egészen kimagasló teljesítményt nyújtott) és Rafael kap helyet.

 

Középpályán Herrera, Blind, Di Maria és Fellaini szerepelhetnek. Utóbbi számomra mindenképp kezdõembernek minõsül, hiszen eddigi teljesítménye alapján mind védekezésben, mind támadásban hasznára lehet a csapatnak. A Chelsea elleni meccsen is, ha úgy teszik gólpasszt adott van Persienek, mivel az õ fejesét a kékek kapusa csak kiütni tudta, egyenesen Robin lábai elé.

 

Csatársorba így van Persie bekerül, bár nálam inkább csak Falcao hiánya miatt, és ha egészséges lenne a 'Tigris', akkor inkább neki szavaznék bizalmat. Mellé pedig Rooney kerülhet ismét, aki letöltötte büntetését és alig várja, hogy ismét pályára vezethesse a Vörös Ördögöket. 

 

A Unitedet külön feltüzelheti a mérkõzésre, hogy elmúlt három találkozójukon a City egyaránt legyõzte õket. Nézzünk is néhány érdekes adatot a két csapat eddigi találkozóiról:

 

  • Yaya Touré a két csapat legutóbbi négy találkozója alkalmával háromszor talált kapuba.
  • Igaz a Manchester City a három utolsó városi derbit megnyerte, de 1970 decembere óta sosem sikerült ennél többször zsinórban legyõzniük a Unitedet.
  • A városik derbiken Wayne Rooney a legjobb gólszerzõ, összesen 11 találatot jegyez, ebbõl nyolcat bajnoki mérkõzésen szerzett.
  • Edin Dzeko és Sergio Aguero egyaránt 4-4 gólt szereztek a városi rivális ellen az utolsó öt mérkõzésükön.
  • A City legjobb góllövõje idén Aguero, aki már kilenc találatot jegyez, míg a Unitednél a legjobb Di Maria, van Persie és Rooney, három-három találattal.

 

Egymás elleni mérkõzések:

 

  • United 0-3 City (2014.03.25.)
  • City 4-1 United (2013.09.22.)
  • United 1-2 City (2013.04.08.)
  • City 2-3 United (2012.12.09.)

 

Várható kezdõcsapat: De Gea, Shaw, Rojo, Smalling, Rafael, Herrera, Blind, Fellaini, Di Maria, van Persie, Rooney

 

Cserék: Lindegaard, Mata, Carrick, Blackett, Valencia, Fletcher

 

A mérkõzést vasárnap, magyar idõ szerint 14:30-kor közvetíti a Fanatics TV és a Digi Sport 1

 

Játékvezetõ: Michael Oliver

 

 

Fanatics tipp: 2-2

 

A legeredményesebb játékosok a Foosio.com számításai alapján:

 

Di Maria 73.50 AP

Mata 43.00 AP

Rooney 40.00 AP

De Gea 39.00 AP

Herrera 35.50 AP

Falcao 33.00 AP

van Persie 28.00 AP

Rafael 27.00 AP

Blind 22.00 AP

Rojo 19.50 AP

 

Ha szeretnéd másokkal összemérni a tudásod és értékes nyereményeket nyerni, akkor látogass el a Foosio.com oldalra, ahol álomcsapatodat összeállítva küzdhetsz mások ellen!

 


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!