Holland gyõzelem van Persie góllal, Blind sérüléssel

A világbajnokság óta Hollandia a lettek ellen játszott legjobban. A 6-0-ra megnyert találkozón Robin van Persie is eredményes volt, bár Manchesterben aggodalmakat kelt, hogy Daley Blind térdsérülést szenvedett.


Blindet az Európa-bajnokság selejtezõjének 20. percében kellett lecserélni, így az Arsenal elleni rangadó elõtt a United orvosi stábja kiértékeli majd a helyzetet. A találkozót követõen újságírók megkérdezték errõl Guus Hiddink szövetségi kapitányt, aki így felelt: "Nem néz ki jól. Szalagja sérülhetett, lehet húzódás, de lehet, hogy elszakadt."

 

Eközben van Persie sokkal jobb elõjelekkel várhatja a korábbi klubja elleni összecsapást, ugyanis Hiddink csapatában a 10-es mezt és a kapitányi karszalagot viselve már a hatodik percben betalált, amikor egy jól helyezett, erõs fejessel vette be Aleksandrs Kolinko kapuját Arjen Robben nagyszerû beadását követõen.

 

A kapitány ezután visszaadta Robbennek a gólpasszt, a szélsõ pedig a találkozó legszebb gólját szerezte utána, a tizenhatos elõterébõl tüzelve a léc alá bombázott. Van Persie duplázhatott volna, Wesley Sneijder csodás átadását fejelte kapura a United csatára, ám túl közel volt már a kapushoz, aki így védeni tudott.

 

A szünet elõtt még Ibrahim Afellay lõtt laposan balról a kapu elé, ami után Klaas-Jan Huntelaar közelrõl betalált, 3-0-ra módosítva az állást. A 78. percben Robin második gólpasszát is kiosztotta, Sneijder szöglete után tõle került a játékszer Jeffrey Bruma elé, aki 4-0-ra módosította az állást. Ez volt van Persie utolsó említésre méltó eseménye a találkozón, mivel Hiddink lecserélte õt. A kispad felé ballagva a United korábbi csatára, Ruud van Nistelrooy - aki a holland stáb tagja - is gratulált van Persie-nek. A karszalagot Robben vette át, aki a pályán nyújtott teljesítményével is példaként szolgált és egy újabb remek lövéssel duplázta meg góljainak számát.

 

 

Huntelaar közel került az újabb gólhoz, amikor mellel levett egy labdát, majd lõtt, de Kolinko nagyot mentett. Azonban a 9-es narancs mezben játszó játékos nem sokáig búslakodott, hiszen sikerült neki is dupláznia a találkozó végéhez közeledve. Sõt, a ráadás pillanataiban még Sneijder is majdnem betalált, ám szabadrúgása végül centikkel elkerülte a kaput.

 

Eközben Brüsszelben Marouane Fellaini és Adnan Januzaj is bosszantó estét élt meg, Belgium ugyanis nem tudta legyõzni Wales csapatát. Fellaini végig a pályán volt a 0-0-ra végzõdõ találkozón, míg Januzaj csak az utolsó pár percre állt be Dries Mertens helyett, aki csúnya fejsérülést szenvedett George Williams csatárral történt ütközésekor. A gólnélküli döntetlen azt jelenti, Wales továbbra is a B-csoport élén áll, Belgium pedig három ponttal lemaradva tõlük a harmadik helyen tanyáznak. Közéjük Izrael ékelõdött be.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!