Újabb nagy költekezés várható

A Manchester United menedzserével, Louis van Gaal-lal közölték a klub vezetõi, nincs pénzügyi akadálya annak, ha szeretné megerõsíteni csapatát.


Van Gaal 150 millió fontot költött el a nyári átigazolási idôszakban, többek között a brit transzferrekordnak számító Di Mariaért 59.7 millió fontot fizetett ki, a csapat jelenleg mégis 11 pontos hátrányból követi a listavezetô Chelsea-t.

 

Az utóbbi idôszakban többször is lehetett hallani, hogy a Vörös Ördögök érdeklôdnek a védekezô középpályásként bevethetô Kevin Strootmann, illetve két védô, Matts Hummels és Diego Godin megszerzését illetôen, ámbár a klub ügyvezetô-igazgatója, Ed Woodward már korábban közölte, hogy "rövid távú megoldások" nem várhatóak januárban.

 

"Vannak kiszemeltjeink a jövô nyári átigazolási idôszakra" - mondta még az elôzô hónapban Woodward.

 

"Ha bármelyikük elérhetôvé válna januárban, ami egyébként elég ritka jelenség, akkor megfontoljuk, hogy lépjünk-e. De ennek kevés a valószínûsége."

 

A Manchester Unitedhez közeli hírforrások szerint kétséges, hogy az AS Roma elengedné 24 éves holland válogatott középpályását, Strootmant, miután harcban állnak a Serie A bajnoki címéért. Hasonló a helyzet a Borussia Dortmundnál, bár ôk éppen a bentmaradásért vívnak ádáz harcot, mégis valószínûtlen, hogy szeretnék elengedni 25 éves világbajnok bekkjüket. A 28 éves Godin esetében pedig a spanyol bajnoki címvédés, és a Bajnokok Ligájában való szereplés lehet az, amely a Madridban maradása mellett szólhat.

 

""

 

Jelenleg negyedik, azaz Bajnokok Ligája indulást érô helyen tanyázik a United, és nem is lehet más céljuk, mint hogy legalább ezt a helyet megtartsák, amellyel újra visszakerülhetnének az európai topfutball vérkeringésébe, ráadásul a kereskedelmi bevételek folyamatos növekedése okán Van Gaal számára a pénz sem lehet akadály a csapat következô szezonra való megerôsítéséhez.

 

Persze természetesen ez áldozatok nélkül nem lehetséges, így olyan játékosok jövôjét illetôen is határoznia kell, mint Rafael, Phil Jones, Chris Smalling, Jonny Evans vagy Robin van Persie, akiknek mind lejár szerzôdésük a következô szezon végén.

 

Az viszont szinte biztosnak tûnik, hogy a klub szerzôdést kíván hosszabbítani az idény eddigi legjobb játékosával, David de Gea-val - akinek szintén csak 2016 nyaráig van élô szerzôdése - és Michael Carrick is új szerzôdést kaphat, hogy tovább szolgálhassa a csapatot.

 

Az is borítékolható, hogy Anderson hamarosan távozik a csapattól, bár azt a klub részérôl kizárták, hogy a brazil középpályásnak felbontanák a szerzôdését, hogy elôbb megszabaduljanak tôle, hiszen így ki kellene fizetnük a szerzôdésébôl hátralévô idôre járó összeget is.


BBC

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!