Rafael: Itt az idõ a kupában való elõrelépésre

A Manchester United jobboldali védõje, Rafael a ManUtd.com kérdéseire válaszolt a vasárnapi, Yeovil Town elleni FA-kupa 3. fordulós mérkõzést megelõzõen...


Várod már az új élményt, amely rátok vár, amikor idegenben a Yeovil Town ellen léphettek pályára a kupában?

Igen, az mindig jó dolog, amikor az ember új dolgokat tapasztalhat meg. Soha nem jártam még Yeovilban, és amikor egy barátomat megkérdeztem, hogy milyen messze van innen, azt válaszolta, "Nagyon, nagyon messze van innen, pedig ez egy kis ország!" Nagyszerû lesz odalátogatni, és egy újabb pályát megismerni. Természetesen azért fogunk odamenni, hogy nyerjünk. Már hosszú idõ telt el azóta, hogy utoljára elhódította a klub az FA-kupát, és úgy gondolom, hogy eljött az idõ, hogy ezt illetõen elõrébb lépjünk. Mindig komolyan vesszük ezt a sorozatot, és szeretnénk megnyerni, szóval biztos vagyok benne, hogy ezúttal sem lesz másként.

 

Az FA-kupa egy különleges sorozat azok számára, akik a TV-n keresztül követték gyerekkorukban ezt a kupasorozatot. De ez egy számodra is különleges trófea lenne, ha elhódítanátok?

Igen, persze, hiszen az angol játékosok rengeteget beszélnek róla nekem. Sok szó esik arról a gólról, amelyet Giggsy lõtt az Arsenal ellen, majd a mezét levetve ünnepelt. Én is megnéztem már többször, szóval mindenki láthatja, mennyire különleges is az a találat. Szeretnék részese lenni, és minél több hasonló momentumot megélni a csapattal ebben a kupasorozatban. Lenyûgözõ lenne, ha a pályán lehetnék akkor, amikor valaki éppen egy ahhoz hasonló gólt szerezne.

 

 

Szóval, ha gólt szerzel a Yeovil ellen, akkor nálad is lekerül majd a mez?

[Nevet] Talán, de nem hiszem, hogy a menedzser boldog lenne tõle, mert akkor sárgalapot kapnék!

 

Mi volt az elsõ élményed az FA-kupával kapcsolatban - a TV-ben nézted, vagy akkor volt, amikor Angliába jöttél játszani?

Ahogy megérkeztem Angliába, egyre több mindent tudtam meg róla, mert bár Brazíliában ismertük az FA-kupát, ám ott nem éreztük át, mit is jelent ez igazán Angliában. Otthon sokkal inkább minden a Premier League és a Bajnokok Ligája körül forgott, de aztán amikor ideköltöztem, láthattam, hogy milyen nagy, és fontos sorozat is az FA-kupa.

 

Milyen lesz egy olyan stadionba látogatni, mint a Yeovil Huish Parkja, amikor Te egy olyan játékos vagy, aki ahhoz szokott hozzá, hogy olyan helyeken lép pályára, mint az Old Trafford, Anfield vagy az Etihad?

Érdekes lesz számunkra, mert a csapatunk legtöbb játékosa még soha nem járt ehhez hasonló pályán, és nem tudjuk mire számítsunk. Ismerõseim azt mondták nekem, hogy a szurkolóik õrülten akarni fogják, hogy legyõzzenek minket. Szerintem egy nagyon érdekes mérkõzés elébe nézünk.

 

 

Az FA-kupa az egyetlen olyan hazai versenysorozat, amelyet neked és a keret legtöbb tagjának még soha nem sikerült megnyernie. Érzel magadban égetõ vágyat azt illetõen, hogy idén egy ilyen medállal bõvítsd az éremgyûjteményedet?

Egyértelmûen. Amikor megöregszem, és majd a gyerekeimnek mesélek, fantasztikus lenne, ha azt mondhatnám, mindent sikerült megnyernem a Manchester Uniteddel. Az FA-kupa egy olyan trófea, amelyet nagyon szeretnék elhódítani.

 

Az FA-kupa nélkül is hihetetlen mennyiségû trófeát és elismerést sikerült már begyûjtened a Manchester Unitednél. Lesz valaha is olyan, amikor nem fogsz már ezekre gondolni?

Csak nagyon kevés játékosnak van arra lehetõsége, hogy annyit nyerhessen, mint, amennyi elhódítására nekem volt lehetõségem a Manchester Unitednél, úgyhogy mindig boldogan gondolok erre. Amikor szomorú, vagy sérült vagyok, ezekre a pozitívumokra gondolok, és azt mondom magamnak, hogy elõre kell tekintenem, és újra készen kell állnom. Nyerni mindig fantasztikus.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!