A Yeovilnál nem eshetnek hanyatt a Unitedtõl

Gary Johnson, a Yeovil Town menedzsere figyelmeztette játékosait, nem engedhetik meg maguknak, hogy a Manchester United bûvöletében játszanak, amikor a két csapat holnap összecsap az FA-kupa 3. fordulójában.


Johnson jelenleg szenvedõ együttese vasárnap fogadja a Huish Parkban a Premier League nagyágyúját, azt követõen, hogy a bajnokságban három vereséget szenvedtek el, és sereghajtók a harmadosztályban.

 

A Vörös Ördögök akár olyan játékosokkal is pályára léphetnek majd a kisvárosban, mint Wayne Rooney vagy David de Gea, illetve akár visszatérhet a csapatba a brit rekordigazolás Angel Di Maria is, ám Johnson megparancsolta játékosainak, hogy csakis a mérkõzésre koncentráljanak, ne pedig arra, miként cserélhetnek majd mezt a mérkõzés végén nagynevû ellenfeleikkel.

 

"Problémát jelenthet az, ha a játékosaim megszédülnek a Manchester United sztárjaitól, az emberi természetnek pedig nagyon nehéz, vagy egyáltalán nem lehet parancsolni" - kezdte a Kesztyûsök elsõ embere a Western Gazette-nek.

 

"Ez egy ki-ki mérkõzés lesz, amely a játékosok többségének életében csak egyszer adatik majd meg. Biztos vagyok benne, hogy majd azt gondolják, 'Vajon megkaphatom Wayne Rooney cipõjét?" Mindenki tudja, hogy ez megeshet."

 

"De biztosítanunk kell, hogy a játékosaink csak és kizárólag a mérkõzésre koncentráljanak. A hármas sípszót követõen nem érdekel mit tesznek, de finoman fogalmazva is dühös leszek, ha azt megelõzõen kezdenek el majd mezt cserélgetni."

 

"Nem akarom, hogy a játékosaim Wayne Rooneyval szelfizzenek. Harcra készülünk, és a világ egyik legjobb csapatát akarjuk megállítani. Úgyhogy amíg a környéken vagyok, nem szelfizhet senki!"

 

 

A Yeovil Town híres óriásölõ múltjáról még a profi ligán kívül töltött idõszakából, miután 20 profi csapatot ejtettek már ki az FA-kupából, emellett pedig még ha régen is volt, nem lehet teljesen ismeretlen érzés számukra a Manchester United ellen sem játszani, miután 1949-ben, történetük egyik legnagyobb skalpját követõen már megmérkõzhettek velük.

 

Az akkoriban az alacsonyabb osztályú Déli Ligában vitézkedõ Kesztyûsök a kupa 4. fordulójában a Sunderlandet ejtették ki, mielõtt egy méretes, 8-0-s zakóba szaladtak volna bele a manchesteriekkel szemben 81 ezer nézõ szeme láttára. Bár sok pesszimista Yeovil szurkoló egy hasonló eredmény megismétlõdésétõl félhet, Johnson kijelentette, csapatával támadólag fognak fellépni Louis van Gaal legénységével szemben.

 

"Menedzserként soha nem voltam híve annak, hogy leparkoljuk a buszt a kapunk elé, és ezt a Manchester United ellen sem akarjuk így csinálni" - tette hozzá.

 

"Szükségünk lesz arra, hogy magunknál tartsuk a labdát, és lehetõségeket dolgozzunk ki."

 

"Nem akarunk döntetlenre játszani ellenük, majd végül kikapni, és azt kívánni, bárcsak máshogy tettünk volna. Gyõzelemre kell törekednünk. Nem fogunk 11 játékost a tizenhatosunkon belülre vezényelni, mert a United bárhogy képes lehet megtalálni a rést."

 

"Ez alkalommal 11 játékos küzd majd 11 ellen, az FA-kupa pedig híres a meglepetésekrõl."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!