Beharangozó: Yeovil Town - Manchester United

Végre a Vörös Ördögök számára is elkezdõdik az FA-kupa.


Louis van Gaal csapata a Yeovil Town otthonába látogat és reményeink szerint nem olyan eredménnyel tér haza, mint az idei szezon Ligakupa nyitányán, amikor szégyenteljes módon, 4-0-ra kikapott az MK Dons-tól.
 
Nincsenek jó formában a hazaiak, legutóbbi három meccsüket elbukták és jelenleg úgy állnak, hogy a Championshipbõl történt kiesés után most a League One-ból is búcsúzhatnak. Bár még messze a szezon vége, a 23 mérkõzésen szerzett 20 pont mellé még sokat kellene gyûjteniük.
 
Eközben a Unitednél 10 meccses veretlenségi sorozatot könyvelhetünk el, ráadásul egyre kevesebb játékos látogatja az orvosi szobát. Marcos Rojo, Angel Di Maria és Marouane Fellaini is közel a visszatéréshez, bár valószínûleg még egyikük sem kap szerepet a kezdõcsapatban. Bár Ashley Young  csütörtökön megsérült és így biztosan nem játszhat, újév napján már Luke Shaw, Ander Herrera, Rafael és Adnan Januzaj is lehetõséghez jutott, nekik pedig kell a játékidõ, így akár mindhárman ott lehetnek a pályán a kezdéstõl fogva.
 
 
Érdekességek:
 
A két csapat eddig kétszer találkozott egymással, mindkét alkalommal az FA-kupában. A Vörös Ördögök 1938-ban 3-0-ra, majd 1949-ben 8-0-ra gyõztek.
 
Legutóbbi 5 FA-kupa meccsén Wayne Rooney mindig eredményes tudott lenni.
 
A United 39 mérkõzést játszott eddig ebben a sorozatban alsóbb osztályú csapatok ellen és csak egyszer szenvedett vereséget 32 gyõzelem mellett.
 
A Yeovil 1949-ben legyõzte az élvonalban szereplõ Sunderlandet, ám azóta a nyolc FA-kupa találkozón egyszer sem tudott nyerni elsõ ligás klub ellen, ráadásul hat alkalommal még csak gólt sem lõtt a kiscsapat.
 
A manchesteriek 11 alkalommal nyerték meg az FA-kupát, ám egészen 2004-ig kell visszamenni a legutóbbi sikerig.
 
Rafael 150. alkalommal lehet a manchesteri kezdõcsapatának tagja, míg Phil Jones századszor kerülhet a United kezdõjébe.
 
 
Két csapat formája a legutübbi öt mérkõzésük alapján:
 
Yeovil: GY GY V V V
 
United: GY D GY D D
 
 
A két csapat legeredményesebb játékosai:
 
Yeovil: Moore 4 gól(1 FA), Gillett 3 gól(1 FA), Clarke 3 gól(1 FA)
 
United: van Persie 8 gól, Rooney 8 gól, Mata 5 gól, Falcao 3 gól, Di Maria 3 gól
 
 
FA-kupa, 3. forduló
Yeovil Town - Manchester United
Huish Park Stadium, 2015.01.04., 16:30
 
Játékvezetõ: Craig Pawson
 
A United lehetséges kezdõcsapata: Lindegaard - Jones, Smalling, Blackett - Valencia, Fletcher, Herrera, Mata, Shaw - Falcao, Wilson
 
ManUtdFanatics.hu tipp: 0-3
 
A találkozót a FanaticsTV-n és a Sport 2-n ÉLÕben nézhetitek!
 
 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!