Yeovil Town 0-2 Manchester United

Pocsék teljesítmény ellenére is továbblépett a manchesteri gárda.


Louis van Gaal végre több helyen is változtatott kezdõcsapatán, Robin van Persie és Michael Carrick például nem is utazott el erre a találkozóra, míg bekerült a kezdõbe - többek között - Rafael, Luke Shaw, Tyler Blackett és James Wilson is.
 
A meccs elõtti, hatalmas fogadkozásból semmit nem láthattunk az elsõ játékrészben és bár a manchesterieknél többet volt a labda, az történt a pályán, amit a hazaiak akartak. Folyamatosan letámadták ellenfeleiket, akik rengeteg hibával játszottak hátul is és elöl is. 
 
Az akarás odáig vitte a Yeovilt, hogy képes volt beszorítani tizenhatosára a Unitedet, amely játékosai leginkább csak az alap- és az oldalvonalon kívülre bikázták a labdákat. Támadásépítéseik pedig elõreívelésekbõl álltak, ami teljesen érthetetlen egy League One-ban szereplõ csapat ellen.
 
Bár komoly helyzetet nem alakított ki a Town, mégis õk próbálkoztak többször, míg a Vörös Ördögök csak egy lövést jegyezhettek fel, ami Wilson nevéhez fûzõdött, bár ezt könnyedén fogta Steer kapus.
 
A félidõ legemlékezetesebb pillanata az volt, amikor Moore és McNair összefejeltek, mindkettejüket percekig ápolni kellett utána. Ez is mutatja, mennyire színvonalas 45 percet láthatott a közönség.
 
 
A szünetben van Gaal cserére szánta el magát, ráadásul két igen érdekes változtatást sikerült eszközölnie, lehozta két szárnyvédõjét, helyettük Juan Mata és Jonny Evans került a csapatba.
 
Alig telt el két perc, Evans-nek már komoly dolga is adódott, a kapu torkából kellett mentenie nagyot egy baloldali beadást követõen. 
 
Tíz perc telt el az újraindulástól, amikor egy felívelésbe az északír védõ beletette a fejét, a játékszer az üresen álló Moore elé jutott, aki sután találta el a labdát, David de Gea könnyedén hárított. A három belsõ védõ összehozhatott volna egy gólt a Kesztyûsöknek, mert Smalling és McNair sem vette fel Moore-t.
 
Van Gaal ismét cserélt, Radamel Falcao helyett Angel Di Maria lépett pályára. 
 
Nem sokkal a cserét követõen elõnyhöz jutottak a vendégek, Darren Fletcher felpasszolt labdája megpattant egy védõn, Ander Herrerához pattant, aki nagyszerû lefordulás után 22 méterrõl kegyetlen nagy gólt varrt a léc alá, 0-1!
 
 
Húsz perc volt hátra, amikor Wayne Rooney próbálkozott szabadrúgásból, de gyengére sikerült, egy perccel késõbb pedig Edwards fejesét mentette Di Maria a gólvonalról.
 
A 76. percben eldönthette volna a mérkõzést a United. Mata indította McNairt, aki laposan centerezett, a labdára érkezõ Rooney azonban csúnyán eltörte a labdát.
 
A rendes játékidõben még egy távoli lövést láthattunk Di Mariától, ám próbálkozása elkerülte a kaput. 
 
Támadt a Yeovil, ám labdát vesztettek a manchesteri tizenhatos elõterében, az egész meccsen fásultan, pontatlanul játszó Rooney villant, remek indítást tálalt Di Maria elé, aki egyedül mehetett kapura. Az argentin nem is hibázott, átpöckölte a labdát a kapuson, 0-2-re módosítva az állást.
 
 
A végén még Herrera próbálkozott 20-ról, bombaerõs löketét hárította Steer.
 
Az biztos, hogy ez a találkozó nem kerül be az FA-kupa klasszikusok közé, számos gyenge teljesítményt láthattunk, egyedül az eredmény jelent pozitívumot.
 
 
FA-kupa, 3.forduló
Yeovil Town 0-2 Manchester United
Huish Park, 9264 nézõ
 
Vezette: Craig Pawson
 
Yeovil: Steer - Nathan Smith, Nugent, Arthurworrey, Nana Ofori-Twumasi - Ralph(Eaves 68.), Edwards, Foley(Hayter 88.), Dawson(Berrett 88.), Gillett - Moore
Nem használt cserék: Leitch-Smith, Krysiak, Inniss, Alex Smith
 
United: De Gea - Smalling, McNair, Blackett - Rafael(Mata 46.), Herrera, Fletcher, Shaw(Evans 46.), Rooney - Falcao(Di Maria 59.), Wilson
Nem használt cserék: Januzaj, Lindegaard, Anderson, Lingard
 
Gólszerzõ: Herrera 64', Di Maria 90'
 
Sárga lap: Arthurworrey illetve Herrera
 
Kiállítva: -
 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!