Nincs kifogás

A Manchester United vasárnapi, Southampton elleni összecsapása lesz az elsõ alkalom idén, hogy a Vörös Ördögök Ashley Young kivételével egy teljesen fitt kerettel vághatnak neki a küzdelemnek.


A Unitednek nem sikerült megszereznie a maximális pontokat az ünnepi idõszakban, viszont a riválisok is botlottak, így Louis van Gaal gárdája megõrizte dobogós helyét a Premier Leauge-ben. Jelenleg már 11 mérkõzés óta veretlenek, és egy Newcastle elleni gyõzelemmel, továbbá a Tottenham és a Stoke elleni döntetlen eredményekkel várják a Szenteket az Old Traffordra.
 
Ugyanakkor Ronald Koeman gárdája remekül teljesített az elmúlt hetekben. Magabiztos gyõzelmet arattak az Arsenal és a Crystal Palace felett, közben döntetlent játszottak José Mourinho gárdája ellen, és mindösszesen csak egy ponttal vannak lemaradva a tabellán a United mögött, ami a vasárnapi mérkõzés pikantériáját jelenti majd.
 
Eljött tehát a várva várt pillanat a United menedzserének, hogy legerõsebb kezdõjét küldje pályára, és nem kell kényszermegoldásokon töprengenie csapata összeállítását illetõen. Louis van Gaal elõtt adott a lehetõség, hogy biztosítja az egyensúlyt csapatában, és a lehetõ legtöbbet hozza ki keretébõl a felállást illetõen.
 
A futballszakértõk többségének véleménye szerint a United ebben a szezonban a legjobb teljesítményeket a középpályán felállított gyémánt alakzatban hozta. Most pedig, hogy Herrera, Di Maria és Blind is rendelkezésére állnak a holland tréner visszatérhet ehhez az opcióhoz.
 

 
Ugyanakkor kitarthat a háromvédõs rendszer mellett is, melyben a Vörös Ördögök hosszú veretlenségi sorozatot tudhatnak maguk mögött. Az Old Trafford legénysége ugyanis 11 mérkõzés óta veretlen úgy, hogy zömében a háromvédõs rendszerrel operáltak. Van Gaal elmondása szerint viszont ez legtöbbször - fõleg a védelmi vonalat sújtó sérülési válság miatt - kényszermegoldás volt.
 
Sokak szerint azonban a legkiegyensúlyozottabb felállást a United számára a négyvédõs rendszer és gyémánt alakzatban felálló középpálya jelenti.
 
 
 
 
Ez a felállás hozta ugyanis idén a legmagabiztosabb eredményeket a Vörös Ördögök számára. Az immáron teljesen fitt, és minõségi játékosokat felsorakoztató kerettel talán ez a formáció lehet az, ami a szezon második felében egy következõ szintre emeli Van Gaal gárdájának játékát.
 
Vasárnap pedig Di Maria lehet a kulcs ahhoz, hogy ez a rendszer remekül mûködjön. Nagy erõsséget jelentene a United támadásaiban az argentin a gyémánt baloldalán, mint egy rugalmas, hamis szélsõ. Õ ugyan is képes a központi és a szélsõ területeken egyaránt rendkívül veszélyes kalandozásokba kezdeni.
 

Angel di Maria vs QPR

 
Jó példa erre a Queens Park Rangers elleni játéka. Amint láthatjuk a fentiekbõl, a pályán bárhol képes felbukkanni és gyorsaságával feltörni az ellen védelmi vonalát, réseket létrehozva a saját és társai számára.
 
Herrerával és Carrickkel pedig a United meg tudja törni az ellenfél lendületét, erõs hátteret biztosítva a támadásokhoz, ahol a tempót és az energiája Di María és Rooney hozza a sorok között, hogy Falcao és van Persie bizonyíthassák élességüket az ellen kapuja elõtt.

 

A háromvédõs rendszernél az elmúlt mérkõzések alapján úgy tûnt nem volt elég energia és megfelelõ tempó a játékban, de természetesen ezen a visszatérõ játékosok javíthatnak, leginkább Herrera és Di Maria személyében, de a szárnyvédõ posztok alapvetõ fontossággal bírnak ebben a formációban. Young és Valencia remekül megfeleltek ezen a poszton, ahogy a White Hart Lane-en is láthattuk, óriási hatással voltak a támadásokra. Kiszélesítve a játékteret, teremtettek nagyobb helyet a központi játékosoknak, lehetõséget adva ezzel a helyzet kialakításokhoz. Herrerával, Rooney-val és Di Mariával sokkal aktívabb támadójáték várható a Unitedtõl, mint az elmúlt hetekben.

 
Young és Valencia vs Spurs, hõtérkép
 
 
Ami a Southamptont illeti, már Koeman is tesztelgette a háromvédõs rendszert, és elég sikeresen alkalmazták is. Az Everton és az Arsenal felett aratott gyõzelmük során kiváló munkát végeztek a Szentek, annak ellenére, hogy a szakértõk tartós visszaesést jósoltak a gárdának. De függetlenül attól, hogy  három, vagy négy védõs rendszerben játszanak, Graziano Pelle és Dusan Tadic kiemelkedõ teljesítmény nyújtottak az egész szezonban. Továbbá immáron az ifjú Eljero Elia is bizonyíthatja tehetségét a Szentek csapatában.
 
Mindenesetre az Old Traffordon a sérülési válság véget ért, a Van Gaal által beígért három hónap is lejárt, így semmi sem állhat az útjába annak, hogy a Vörös Ördögök idei legerõsebb kezdõjükkel álljanak fel vasárnap a Szentek ellen.
 
Mostantól a Uniteden a sor, hogy bizonyítsa erejét. Nincs kifogás. A következõ hetek eseményei egyértelmû választ adhatnak arra, hogy a Vörös Ördögök Sir Alex Ferguson távozását követõen képesek lesznek-e már idén felemelkedni.

 

 

Források: mufclatest.com, squawka.com


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!