Van Gaal: Kellenek a szurkolók

Louis van Gaal felszólította a Manchester United drukkereit, hogy a mai, Hull City elleni Ifjúsági FA-kupa összecsapásra is minél többen látogassanak ki, álljanak a fiatalok mögé.


Összehasonlítva ezen rangos sorozatot a Hollandiában - amely ország híres arról, hogy remek játékosokat nevel ki - lévõ megfelelõjével, a United menedzsere úgy véli, a tornák nagyon fontosak a fiatalok fejlõdése szempontjából.

 
Van Gaal így nyilatkozott az MUTV-nek: "Hollandiában van egy struktúránk, hogy a legjobb játékosoknak egymás ellen kell játszaniuk, így tudnak fejlõdni. Sokkal jobban tudsz fejlõdni így, mint amikor helyi csapatok ellen lépsz pályára. Remélem, hogy sok szurkoló kijön, megnézni a jövõnket."
 
 
A menedzser nagyon várja már, hogy a drukkerek - kihasználva az ingyenes belépést - néhány fiatalt láthassanak pályafutásuk korai szakaszában, aki egy napon akár Premier League találkozón is pályán tündökölhetnek az Álmok Színházában. Ami pedig Paul McGuinness csapatának fiataljait illeti, van Gaal reméli, hogy a játékosok figyelemmel követik olyanok áttörését, mint Paddy McNair és Tyler Blackett, hiszen bizonyítékul szolgálnak arra, hogy akik megérdemlik, azok lehetõséget kapnak az elsõ csapatnál is.
 
Amikor arról kérdezték a hollandot, hogy az akadémiai játékosok inspirációt gyûjthetnek a két fiatal védõ esetébõl, így felelt: "Remélem, minden klubnál ezt teszem mindig. Azért is, hogy inspirálja a fiatalokat. A Manchester Unitedhez jöttek azért, hogy az elsõ csapatban lépjenek pályára és remélem, megvan bennük az ambíció. Eljött az a pillanat, amikor sok fiatal játszik az elsõ csapatban."
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!