Manchester United 3-0 Cambridge United

A Manchester United olykor szépen játszva magabiztosan lépett túl a Cambridge gárdáján és készülhet a Preston North End ellen.


Louis van Gaal négy védõvel küldte fel csapatát, Paddy McNair került ki jobb bekknek, elõtte érdekes módon Wayne Rooney próbált veszélyt teremteni.

 

Nem indult jól az este, mert húsz perccel késõbb kezdõdött a találkozó, ugyanis dugó volt Manchesterben, így sok szurkoló nem jutott ki idõben a stadionba. Ha valaki még így is késett 1-2 percet, lemaradt egy óriási vendég helyzetrõl, amikor Daley Blind pocsék megoldása után Elliott mehetett kapura, lövése azonban a kapufáról a pályán kívülre pattant. Ezt megúszta a United.

 

A manchesteriek az elsõ negyedórában lassan játszottak és rengeteget íveltek, amikkel semmire nem mentek, mert a kiscsapat védõi kifejeltek mindent kapujuk elõterébõl. 18 percet kellett várni az elsõ hazai lövésre, ekkor Rooney próbálkozott ballal, de lövése középre ment, Dunn pedig könnyedén hárított.

 

A 20. percben a jobb szélen a csapatkapitány és McNair nagyszerûen játszott össze, a fiatal játékos párharcot is nyer egy védõ ellen, majd az alapvonalról próbált centerezni, de Champion nagyot mentett Robin van Persie elõl.

 

Öt perccel késõbb azonban már egyik cambridge-i játékos sem tudta megakadályozni, hogy a hazaiak gólt szerezzenek. Egy gyors és szép támadás indult Jonny Evans tisztázásával, McNair remekül passzolt Juan Matához, aki látta, hogy Angel Di Maria üresen robog a bal szélen, így oda is passzolt az argentin játékosnak, aki ívelt, Marouane Fellaini a hosszúról középre fejelt, ahol érkezett Mata és közelrõl a kapuba kotorta a játékszert, 1-0!

 

 

Harminc percnyi játék után Mata duplázhatott volna, de Di Maria passzát sután találta el, a védelem röviden mentett és az érkezõ McNair egybõl tüzelt, ám végül blokkolták az egyébként nem rossz próbálkozást. Nem sokkal késõbb megduplázták elõnyüket a hazaiak, egy szöglet után a hosszú van Persie-hez került a labda, a holland csatár bal külsõvel csodálatosan tálalt Marcos Rojo fejére, aki a hálóba bólintott, 2-0!

 

 

A United (a manchesteri) rengeteget tartózkodott ellenfele térfelén, az egyetemváros gárdája alig tudott támadást építeni, ám a 40. percben sikerült lövésig jutniuk, Donaldson próbálkozása azonban elkerülte David de Gea kapuját.

 

A félidõben még egy villámgyors kontra révén újabb gólt szerezhetett volna van Gaal csapata, de Di Maria átadása után Rooney csúnyán ellõtte a labdát, pedig még akár át is vehette volna, mert senki nem volt rajta.

 

A második játékrész elején a manchesteri csapat kezdte egyre jobban élvezni a játékot és folyamatosan, könnyedén tudott helyzeteket kialakítani. Elõbb McNair beadása után van Persie fejese kerülte el centikkel a kaput, majd Mata zseniális megoldással találta meg a hollandot, aki azonban ezúttal sem tudott betalálni.

 

Nagyszerû támadás végén Rooney lõtt, Dunn kapusról kijött a labda, van Persie érkezett, de közelrõl a kapu fölé bombázott. Robin elõtt még egy helyzet adódott, ekkor Di Mariától kapott remek passzt, jól is fordult kapura a csatár, de Dunn nagyot védett. Ez volt RvP utolsó megmozdulása, helyére James Wilson állt be, aki hamar villant, kiváló egyéni megoldásai után végül Di Maria lõhetett, Dunn azonban ezúttal is a helyén volt.

 

Ander Herrera is beállhatott, és hamarosan gólpasszt is adott. A spanyol középpályás labdaszerzés után Wilsonhoz passzolt, aki 20 méterrõl kilõtte a jobb alsó sarkot, ezzel már 3-0 volt az állás.

 

 

Az utolsó percekben Rooney próbálkozásait lehetett feljegyezni, de három lehetõségébõl egy sem sikerült túl veszélyesre, míg a meccs utolsó mozzanata McGeehan nevéhez fûzõdik, de a vendégek támadója nem tudott szépíteni, így a hazaiak kapott gól nélkül hozták le a találkozót.

 

Megérdemelten nyert a Manchester, olykor igen tetszetõs, gyors játékt mutatva, bár ehhez a Cambridge is partner volt a mai estén.
 

 

 

FA-kupa, 4. forduló újrajátszás
Manchester United 3-0 Cambridge United
Old Trafford

 

United: De Gea - McNair, Smalling, Evans, Rojo(Young 81.) - Blind, Fellaini - Mata, Rooney, Di Maria(Herrera 70.) - van Persie(Wilson 65.)
Nem használt cserék: Valdes, Jones, Valencia, Falcao

 

Cambridge: Dunn - Tait, Taylor, Coulson - Donaldson, Champion, Elliott, Chadwick(Morrissey 50.) - Nelson(Miller 86.), McGeehan, Simpson(Kaikai 60.)
Nem használt cserék: Norris, Gaffney, Ball, B. Taylor

 

Gólszerzõ: Mata 25', Rojo 32', Wilson 73'

 

Sárga lap: -

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!