Bevételcsökkenés és adósságnövekedés

14 százalékos bevételcsökkenésrõl számolt be a Manchester United a második üzleti negyedévet illetõen annak eredményeként, hogy ebben a szezonban nem vesznek részt a Bajnokok Ligájában.


A 2014. októbere 1. és december 31. közötti három hónapos periódus során a klub adóssága 356.6 millió fontról 380.5 millió fontra növekedett - amelyet az Old Traffordon a dollár erõsödésének tulajdonítanak.

 

Az elõzõ év utolsó negyedévében a Manchester United bevételei 105.7 millió fontot tettek ki, szemben az egy évvel korábban, ugyanebben a negyedévben regisztrált 122.9 millió fonttal. Azonban a visszaesés nem volt akkora mértékû, mint arra az elemzõk számítottak, köszönhetõen a klub mûködési költségeiben mutatkozó csökkenésnek, és a kereskedelmi bevételek növekedésének.

 

A klub ügyvezetõ-igazgatója, Ed Woodward szerint a jelenleg a Premier League harmadik helyén álló Manchester United jó eséllyel pályázik arra, hogy a következõ szezonban újra a Bajnokok Ligájában képviselhessék Angliát.

 

 

"A nemrég bejelentett, 2017-2019-es idõszakra vonatkozó Premier League közvetítési díjak, 70 százalékos növekedést jelentenek a most élõ szerzõdéshez képest, amely ismét csak azt mutatja, hogy a világfutball elitjéhez tartozunk" - kezdte.

 

"Jóllehet ebben a szezonban nem vagyunk jelen az európai kupaporondon, a bevételeink és az adózás elõtti eredményünk továbbra is erõs maradt, és alátámasztja az általunk folytatott üzleti modell erõsségét, amelynek köszönhetõen kereskedelmi bevételeink évrõl-évre növekednek."

 

"Ami a futballpályát illeti, a csapat jó helyzetben van azt illetõen, hogy a legjobb négy között végezzen a Premier League-ben, és már elõre tekintünk a szezon hátralévõ részére."

 

A klub pénzügyi helyzetére az európai kupaporondról származó közvetítési bevételek hiánya volt a legnagyobb hatással, amelyben 46.9 százalékos csökkenés állt be, és 28.4 millió fontot tesz ki. 

 

A tárgyidõszak során a bérekre fordított költségeket illetõen 2.9 millió fontos csökkenés volt megfigyelhetõ - nagyban annak köszönhetõen, hogy az elõzõ szezonhoz képest szûkebb lett a csapat kerete.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!