Kevin Davies: A United játékosai nem tûnnek boldognak

Hétfõn a Vörös Ördögök a Preston North End csapatához érkeznek vendégségbe az FA-kupa 5. fordulójában. A hazaiak sztárja, Kevin Davies szerint viszont nincs rendben minden a United háza táján.


Davies úgy gondolja, hogy a United játékosai nem igazán élvezik Louis van Gaal játékstílusát. Mint ismeretes van Gaal tanítványai hétfõn FA-kupa mérkõzésen teszik tiszteletüket a Prestonnál, a veterán pedig nem rejtette véka alá véleményét. Bár a Vörös Ördögök az elmúlt 18 találkozójukból csak 1 mérkõzést veszítettek el, Davies mégis egyet ért a Sam Allardyce által elmondott kritikával, mely elsõ sorban a husszú passzos játékra élezõdött ki, melyre a United holland menedzsere sajátos stílusában válaszolt is.

 

"Van néhány jó barátom a Burnley csapatában, akik érdekes dolgokat meséltek" - kezdte a 38 éves támadó. "Egyértelmû, hogy nagyon szeretnének visszatérni a nemzetközi porondra, de a játékstílus, amit az edzõjük rájuk erõltet nem az igazi. Rengeteg pénzt költöttek, melynek azért látszik is az eredménye. Figyeltem õket mindig is, de már nem olyan veszélyesek, mint régen, mikor még Ferguson ült a kispadon. Õt nagyon nehéz pótolni."

 

 

"Van Gaal ismeri a játékosait. És bár nem játszanak jól, mégis képesek mérkõzéseket nyerni. Hiányzik neki az állandóság is, mert rengeteg sérültje volt a csapatnak. De úgy gondolom, hogy még nem sikerült a megfelelõ rendszert megtalálnia. Elég megnézni egy-két játékos arcát, például Robin van Persie hiába talált be, nem volt mosoly az arcán, nem látszott boldognak. Wayne Rooney pedig nagyon hátul játszik a megszokott szerepköréhez képest."

 

"Teljesen más a filozófia, mint amit ezek a játékosok megszoktak. Egy új menedzser érkezése mindig változásokkal jár, de akkor sem értem mi ez a hatalmas nyomás a játékosokon. Egy biztos. Játékosként azt kell csinálnod, amit a menedzser elvár tõled. Fantasztikus játékosok, de nem hiszem, hogy teljesen tisztában vannak vele, mit várnak el tõlük."

 

Davies pályafutása során többször is találkozott már a Vörös Ördögökkel, mikor még a Southampton, Bolton vagy a Blackburn csapatában játszott. Reméli, hogy jelenlegi csapata hétfõn ki tudja használni a United védelmének hibáit. Miután nyáron Ferdinand és Vidics is távozott a védelembõl, így az igazi utánpótlás nélkül jóval meggyengült az elõzõ évekhez képest, valamint a sok sérülés sem segítette a védelem stabilizálódását.

 

 

"Biztosan többen egyetértenek velem, mikor azt mondom, hogy a United gyengesége a védelme. Ha mindent figyelembe veszünk, akkor jelenleg De Gea a legjobb játékosuk. Nélküle a csapata nem lenne ott a top 4-ben. Ebben biztos vagyok. Nem dõlhet hátra kényelmesen, mint a régi idõkben. Igaz nem is sokszor állt fel elõtte ugyan az a védelem. Tehát ez mindenképpen egy olyan terület, amin javítaniuk kell, ha bent akarnak maradni a Bajnokok Ligájában, vagy le akarnak gyõzni a bajnokságban olyan csapatokat, mint a Chelsea vagy a Manchester City."

 

"Úgy godnolom, hogy ennek a csapatnak még van hová fejlõdnie, de van Gaal elkezdett valamit. Nem látunk mindent, mi folyik a United háza táján. De biztos, hogy az elkövetkezõ 6-12 hónapban egyre jobbak és erõsebbek lesznek, valamint szép és eredményes focit fognak játszani."

 

 


manchestereveningnews

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!