Preston North End 1-3 Manchester United

Összejött az FA-kupában várt álompáros, a 6. fordulóban a United vendége az Arsenal lesz, miután a Vörös Ördögök vitatható helyzetekkel, de legyõzték a Preston North End csapatát.


Nem gondolom, hogy kedvencein nagyon megleptek volna minket. Sajnos ez elsõ félidõben kiemelkedõ tényként ismét csupán a labdabirtoklási fölényt tudom kiemelni, mely 29-71% volt a Vörös Ördögök javára. Bár a vendégek próbáltak aktívak lenni, nem igazán sikerült semmi. Az egyetlen említésre méltó helyzet Di Maria elõtt akadt, aki a 15. percben tüzelt kapura szabadrúgásból, de a labda kicsivel a kapufa mellett hagyta el a pályát.

 

A United újdonsült hetesétõl rengeteg szép megindulást, passzt láthattunk, olykor már régi önmagát idézte, ám a befejezésekbe még rendszeresen hiba csúszik. Vagy a társak maradtak le a labdákról, vagy a védõkön akadt fent az argentin. Angel játékához végre hozzá tartozott a mérkõzésen, hogy a pálya több pontján is feltûnt, élvezte is a játékot, sajnos most nem volt társa, aki feltudta volna vele venni a ritmust. Kijárt volna neki egy találat.

 

Az összteljesítményt nézve az elsõ játékrészt a United ismét kaput eltaláló lövés nélkül hozta le, igaz, a Prestonnak sem volt említésre méltó mozzanata. A hazaiak hõsiesen védekeztek.

 

 

A második félidõre van Gaal nem változtatott a csapat összeállításán, jött is hamar a hidegzuhany, Laird kapott remek labdát, melybe De Gea már csak belekapni tudott, ám karjáról befelé pattant a labda, vezet a házigazda a 47. percben. A Manchester United próbált aktívabb és veszélyesebb lenni, ennek majdnem egy újabb bekapott gól lett a vége a 61. percben, ám ekkor De Gea már nem hibázott, Garner fejesét magabiztosan hárítani tudta.

 

 

Ami az egyik oldalon szerencsétlenség, az a másikon szerencse, nagy kavarodás támadt a prestoni kapu elõterében, majd a labda Herrerát találta meg, aki nem hibázott és visszahozta a mérkõzésbe a Unitedet. A gól azonban vitatható, ugyanis Wayne Rooney, bár nem ért a labdába, de lesen volt. 

 

A fordításra sem kellett sokat várni, a 73. percben Fellaini kapott remek labdát, melyet kapura is tudott fejelni. Ezt Stuckmann még ki tudta ütni, szerencsétlenségére Fella elé, aki másodjára kíméletlenül a kapuba lõtte azt. A gól után végre valami hasonló szellemiséget láthattunk kedvenceinktõl, mint amit megszokhattunk. Nem álltunk vissza, támadásban maradtunk, mely kis híján meg is bosszulta magát, Reid lövése azonban a 80. percben elkerülte a kaput.

 

 

Helyzetre helyzet a válasz, Rooney kapott remek labdát, majd védõjét megkerülve tört be a büntetõ területre. A kirohanó kapus már csak utána kapni tudott, mely mozdulatsort Roo ki is használta és meghempergett a stadion zöld gyepén. A visszajátszásból kiderült az is, hogy remek színészi teljesítményt nyújtott, ugyanis a kapus nem ért hozzá a lábához, de a bíró befújta, Rooney pedig megszerezte idei elsõ találatát.

 

Az eredmény a végéig már nem változott, bár a hosszabbításra még maradt két Preston szöglet, melyekbõl akár gól is születhetett volna, de hála De Geának és Youngnak a hazaiak már nem tudtak gólt szerezni.

 

A Manchester United soron következõ ellenfele az Arsenal lesz az FA-kupa 6. fordulójában, a mérkõzést március 7-én vagy 8-án rendezik.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!