Young: A csapatszellem sikerre vihet

Ashley Young a Manchester United megingathatatlan csapatszellemét dicsérte és úgy vélte, ez a szellemiség hatalmas segítség lehet számukra abban, hogy a szezon végén akár trófeát ünnepeljenek és a bajnokság elsõ négy helyének egyikén végezzenek.


Young a hétfõ esti, Preston North End elleni mérkõzésen a padról beállva segítette Louis van Gaal csapatát ahhoz, hogy hátrányból felállva sikert érjen el azt követõen, hogy a PNE a 47. percben még vezetést szerzett.

 

A 29 éves játékos elõkészítõ volt Ander Herrera 65. percben szerzett egyenlítõ találatának, ami után Marouane Fellaini már a vezetést is megszerezte, Wayne Rooney pedig beállította a 3-1-es végeredményt, mellyel a Vörös Ördögök bejutottak az FA-kupa negyeddöntõjébe, ahol hazai pályán fogadják majd az Arsenalt. A szélsõ a csapat elszántságát, hozzáállását méltatta, szerinte ez lehet az, amivel a United sokáig eljuthat idén, mint ahogy tette azt oly sok alkalommal a múltban.

 

"Mindig nagyszerû szellemiség jellemezte a klubot - érkezésem óta láttam ezt. Minden srác egymásért harcol és amikor a pályán kívül ezt érzed, a pályán belül is benned lesz ez" - mondta Ashley a ManUtd.com-nak. "Ez egyike azon tulajdonságnak, amely jellemez minket csapatként. EZ egy csapatsport, és mi mindig csapatként játszunk. Hétfõ este ezt mutattuk az elsõ perctõl kezdve az utolsóig és azzal, ahogy hátrányból felálltunk és megnyertük a meccset."

 

"A menedzser azt mondta nekem, menjek be, adjam be a labdákat és maradjak szélen. A lehetõ leggyorsabban vissza akartunk jönni a mérkõzésbe. Remek eredményt értünk el csapatként - minden játékos fantasztikus volt. Amikor ilyen csapatszellem uralkodik egy találkozón, az segítség lehet abban, hogy a következõ fordulóba juss, ez történt most is."

 

 

A sorsolás után kiderült, március elején az FA-kupa két legeredményesebb csapata mérkõzik meg egymással az Old Traffordon.

 

Young arról is mesélt, hogy a játékosok egyre inkább várni fogják a kupa következõ párharcát, de jelenleg az a fontos, hogy megõrízzék és növeljék remek sorozatukat, hiszen a legutóbbi 19 tétmérkõzésük alatt csak egyszer szenvedtek vereséget.

 

"Kiváló eredmény az, hogy 19 meccsen csak egyszer kaptunk ki, de még rengeteg találkozónk van hátra. Ez a mostani egy kemény összecsapás volt, de tudtuk, hogy ilyen lesz. Csak tovább akartunk jutni és most örülünk, hogy sikerült ez."

 

"Azzal kell játszani, aki jön, tudjuk, hogy az Arsenal ellen nehéz lesz, de nem hiszem, hogy lenne még könnyû meccs. Az FA-kupában biztosan nem volt könnyû meccsünk eddig. Várjuk már azt, de addig még több csata vár ránk. Amikor már az következik, akkor fogunk rá gondolni."

 

És vajon sikerül lezárni egy 11 éves idõszakot, mely alatt az FA-kupát nem sikerült elhódítani? Young szerint: "Természetesen vissza akarunk térni a gyõztes útra és el akarjuk hódítani ezt a trófeát. Már pár éve nem nyertük meg. De a legfontosabb most az, hogy ott legyünk a következõ körben. Sok mérkõzésünk lesz még az Arsenalig, azokra kell koncentrálnunk."

 

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!