Van Gaal már várja az Arsenal elleni ütközetet

A Manchester United menedzsere, Louis van Gaal már izgatott annak lehetõségétõl, hogy az Arsenallal mérkõzhetnek meg az FA-kupában, miután együttese biztosította továbbjutását hétfõn a Preston ellen.


Három idegenben lejátszott mérkõzést követõen Fortuna istennõ rákacsintott a manchesteriekre a világ legrégebbi kupasorozatában, és az FA-kupa következõ fordulójának sorsolásakor hazai mérkõzést jelentõ elsõ helyen húzták ki õket, a hazai pálya elõnyének pedig Louis van Gaal is nagyon tud örülni.

 

"A legfontosabb dolog, hogy otthon játszhatunk" - mondta a holland menedzser a mérkõzést követõ sajtótájékoztatóján.

 

"Szerintem az FA-kupában ennek nagy jelentõsége van, úgyhogy elégedettséggel tölt el, hogy az Arsenalt hazai környezetben fogadhatjuk."

 

 

Mindazonáltal a korábbi holland szövetségi-kapitány igyekezett érzékeltetni, az idei kiírás megjósolhatatlansága okán semmit nem vehetnek biztosra a Vörös Ördögök az Arsenal elleni párharc során.

 

"Minden mérkõzést nehéz megnyerni az FA-kupában, mert mindenki sokat tesz a gyõzelemért" - tette hozzá.

 

"Azt is láthatja mindenki ebben a fordulóban mennyi jól szituált, nagy nevû csapat esett már ki. Úgyhogy ami most nagyon fontos, hogy elõször ebben a kiírásban, otthon játszhatunk."

 

Az esélyes csapatok idõ elõtt búcsúja csak még jobban növelhetõ a végsõ gyõzelem lehetõségét mindkét fél számára, akik elõtt az a cél is lebeghet, hogy immáron csak egyedül vezessék a kupasorozat gyõzelmi örökranglistáját. Jelenleg holtversenyben 11-11 elsõséggel áll a United és az Arsenal, a két együttes elmúlt idõszakban vívott legendás kupapárharcai alapján pedig márciusban is nagy mérkõzésre van kilátás.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!