FA Youth Cup: United 3 Portsmouth 2

A Manchester United fiataljai a Portsmouth csapatát búcsúztatták az FA Youth Cup 3. fordulójában.


A Vörös Ördögök fiataljai magabiztosan, három gólt szerezve és a mérkõzést uralva szerezték meg a gyõzelmet. A gólok sorát Paul Pogba nyitotta meg egy rá jellemzõ hatalmas bombagóllal, majd Tom Fry ajándékozta meg a Unitedet egy öngóllal, a kegyelemdöfést pedig Will Keane vitte be. Ryan Williams az utolsó 7 percben szerezett 2 találatával izgalmassá tette a mérkõzés végét, de egyértelmûen elmondhatjuk, megérdemelten nyertek a fiataljaink.
 

Sir Alex Ferguson, Sir Bobby Charlton és David Gill is kilátogatott a Moss Lane-re, így a fiatalok nagy ösztönzést kaptak, hogy megmutassák, mit tudnak. A mérkõzés ideje alatt az elemek nem kedveztek a találkozónak, az esõ mellett az erõs, kavargó szél is zavarta a játékot.
 

A jobb szélen kezdõ Larnell Cole és a csatár John Cofie ugyan meccshiány jeleit mutatták, mivel az fiatalok már december 17-e óta nem játszottak mérkõzést, mégis mindketten aktív résztvevõi voltak Paul Pogba 29. percben szerzett góljának, akárcsak a védelemre rárontó Will Keane. Keane lövését a Pompey védõi blokkolták, de a levágódó lövésre Cole reagált a leggyorsabban, Cofiehoz passzolt, aki végül Pogba gyönyörû góljának elõkészítõjévé vált.


 

A United megérdemelten szerzett vezetést annak ellenére is, hogy a gólszerzési kísérletek alapján a Portsmouth több fenyegetést jelentett Pogba gólja elõtt. Billy Tsovolos és a csapatkapitány Lewis Stockford lövéseibe a United bal hátvédje Tyler Blackett vetette önfeláldozóan bele magát, ezzel megakadályozva az ellenfeleket abban, hogy az ígéretes pozícióból leadott lövéseik gólt érjenek. Nem sokkal késõbb a Pompey védõje, Bennett volt nagyon szerencsés és úszott meg egy piros lapot Will Keane elkaszálásáért.

 


 

A mérkõzés kulcsperiódusa a szünetet követõ elsõ negyed óra volt a második félidõben, amikor is az ellenfél kapusa Tom Fry a 9. szögletet még elhárította, de a 10. esetében már saját kapujába ütötte Cole veszélyesen csavarodó szöglete után labdát. 2 perccel késõbb tovább növelték a United játékosai a Pompey kapusának szívfájdalmát, amikor Will Keane alakította 3-0-ra az állást. Ryan Tunnicliffe, aki szokása szerint fáradhatatlanul dolgozott a középpályán, egy labdaszerzést követõen Will Keane elé tálalt, az ifjú titán pedig szokásához híven nem hibázott, megcsinálta magának a lövõhelyzetet és a tizenhatos bal sarkáról bal lábbal bombázott a kapuba.
 

Will Keane, aki ma töltötte be ikertestvérével, Michaellel egyetemben a 18. életévét akár mesterhármast is ünnepelhetett volna születésnapja alkalmából, ugyanis a következõ 7 percben 2 újabb gólt szerzett, ám kissé vitatható módon egyiket sem adták meg les miatt. Az elsõnél a jobb hátvédünk szolgálta ki a támadót, a másodiknál pedig Cole hozta helyzetbe a csatárt az ötös vonalánál.
 

Keane 2 helyzete között Williams dolgoztatta meg a United fiatalját, Johnstone kapust, aki a bal alsó sarokból kapta ki a támadó lövését. A United a 3-0-ás vezetésének tudatában Paul McGuiness tripla cserére szánta el magát, Zeki Fryers, Jesse Lingard és Alberto Massacci érkezett Michael Keane, Cole, és Michael Fornasier helyére. A Vörös Ördögök 2 perccel késõbb büntetõt hibáztak, Will Keane volt a Pompey védõinek áldozata, de Gyliano van Velzen tizenegyesét megismételtette a játékvezetõ, és az újrarúgatott büntetõt már kivédte a kapus.
 

A kényelmes és magabiztos vezetés után azonban még az is benne volt a levegõben, hogy Carringtonban újra kell játszani a találkozót, ugyanis Williams az utolsó 7 percben két gólt is hintett Johnstone kapujába, 3-2-re módosítva ezzel az állást. Az elsõ góljánál több védõ között betörve lõtt laposan a kapu bal alsó sarkába a csatár, majd a 90. percben egy jobb oldalról kapott labdát követõen kísérletezhetett, amelybe Johnstone ugyan beleért, de hárítani nem tudott.
 

A következõ kupamérkõzés január 19-én szerdán este 8 órakor lesz a West Ham United otthonában.
 

United: Johnstone; M Keane (Lingard, 76), Thorpe, Fornasier (Massacci, 76), Blackett; Cole (Fryers, 76), Tunnicliffe, Pogba, van Velzen; Cofie, W Keane

 

Nem használt cserék: Jacob, Hendrie.
 

Paul Pogba bombagólja:

 

 

 

Bõvített összefoglaló

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!